Wat stond er op tafel week 5

De eetweek van afgelopen week was nogal… vreemd. Met drie keer brood als avondeten en twee diners buiten de deur heb ik zelf (helaas) erg weinig in de keuken gestaan. Lekker gegeten werd er echter wel en dat is natuurlijk nog veel belangrijker. Laten we maar weer kijken naar Wat stond er op tafel week 5.

zalmrisotto met gebakken kabeljauwZondag
Vlak voordat we vorige week zaterdag uit eten gingen belde mijn schoonmoeder: hebben jullie zin om morgen mee uit eten te gaan? Hoewel ik de hele dag al ziek op de bank/in bed lag, zul je begrijpen dat je geen nee zegt wanneer je een etentje aangeboden krijgt, dus alsnog sleepte ik me ’s avonds gewoon het huis uit. We streken neer bij Bogart’s (Humphreys) in Apeldoorn waar je standaard drie-gangen eet voor € 24,95. Als voorgerecht koos ik voor de kipdumplings, mijn hoofdgerecht bestond uit zalmrisotto met gebakken kabeljauw en kreeftensaus en als nagerecht ging ik voor de Kersenclafoutis. Jum!

kapucijnerschotelMaandag
De puf was er maandag niet om uitgebreid te koken en dus stond er iets eenvoudigs op de planning: kapucijnerschotel met gehaktballetjes die ik liet garen in jus. Lekker!

broodje eiDinsdag
Wanneer je avondeten als foodie zijnde bestaat uit een boterham met gebakken ei weet je dat er iets niet goed zit. Meer dan dit ging er afgelopen dinsdag helaas niet in.

broodje pittige kipWoensdag
Eindelijk had ik weer een beetje puf om iets te doen, al ging het alsnog niet helemaal vanzelf. ’s Middags besloot ik te experimenteren met het maken van brood en aangezien ik nog pompoen had liggen, moest het maar een pompoenbrood worden. Omdat het brood zo goed gelukt was gebruikte ik het ’s avonds direct voor het avondeten, te lekker om te laten liggen. Ik maakte simpele broodjes met pittige kip. Het recept zal ik nog delen in OMF’s Studentenkeuken.

FG LangoustineDonderdag
Op donderdag stond er een uitgebreid diner op de planning, iets dat best wel welkom was na het zeer eenvoudige (en weinige in verband met ziek zijn) eten van de dagen ervoor. Samen met food-friends Brenda en Pauline schoof ik aan bij het lanceringsdiner van FG Foodlabs. Wat we precies hebben gegeten heb je gisteren al kunnen lezen, maar deze MEGA langoustines spanden toch wel echt de kroon. Ik heb ze nog nooit zo groot gezien! Wel een onwijze smeerboel om te eten trouwens haha!

bagel gerookte zalmVrijdag
Tijd om aan de slag te gaan voor Fastfood Friday maar in dit geval was het een vrij gezond gerecht. Ik maakte voor het eerst zelf bagels, die wonderbaarlijk goed gelukt waren, en die belegde ik onder andere met gerookte zalm. Wat er precies op deze broodjes zat lees je binnenkort, wij waren in ieder geval erg enthousiast! En nu is het voorlopig wel weer even genoeg met brood als avondeten..

RASpatat met chickenwingsZaterdag
Het wordt wel eens tijd om de vriezer leeg te eten en dan kom je dingen tegen die we eeuwen geleden al wilden eten. Omdat gisteren bij ons best een volle dag was wat betreft afspraken en een avondje bioscoop, hielden we het avondeten lekker simpel. Raspatat met chickenwings, nom!

Dat het de komende week anders moet lijkt me wel duidelijk. Ik ben helemaal geen brood-eter en zeker als avondeten vind ik het maar niets. Nu was het afgelopen week meer noodzaak dan gepland en tja, zulke weken zitten er gewoon tussen. Aankomende week weer lekker zelf aan de kook!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit zeg! Fijne week!

 2. MySimplySpecial says:

  Ik ben benieuwd naar het recept voor bagels!

 3. Susanne says:

  Ik zie veeel brood! Lekker hoor! En een zo’n weekje er tussen is helemaal niet erg ;)

 4. Miss Happinez says:

  Die broodjes met zalm zien er heerlijk uit!

 5. Diana says:

  lekker, die kapucijnerschotel!

 6. Sheela says:

  hmm heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close