Sab’s Eetoverzicht #42-2020

Goedemorgen zonder zorgen, het is alweer zondagochtend jongens. Tijd voor weer een nieuw eetoverzicht en als ik zo terugkijk was dit een hele normale week. Ik stond regelmatig in de keuken op kantoor om te koken en/of te fotograferen en kon daardoor heel wat dingen mee naar huis nemen. Ik had van tevoren al geanticipeerd op het overhouden van veel restjes en plande dus op vrijdag een kliekjesdag in. Tim had de vraag of ik weer eens een klassieke lasagne kon maken en vanwege het koudere weer had ik in zin in boerenkool. Een zeer gevarieerde maar lekkere eetweek was het!

zondag 2

Zondag

We begonnen de week met een kliekjesdag. Die stond eigenlijk gepland voor zaterdag maar zoals je vorige week hebt kunnen lezen, werd dat lastminute omgedraaid. Het voelde echt een beetje alsof we een buffetje op tafel hadden staan, zoveel verschillende dingen op mijn bord. Je ziet: een salade die we over hadden van zaterdag, nog wat truffelrisotto, Orzo met kipstoof, frietjes en een stukje picanha. Super lekker zulke kliekjesdagen.

maandag 2

Maandag

Het eten van maandag ziet er een beetje gek uit zo op het bord, maar onder de tomatensaus ligt een gehaktbal. Het is een Russisch gerecht dat ik toegestuurd kreeg van een lezer; binnenkort komt het recept online. Erbij aten we witte rijst en ik maakte wat restjes groenten uit de koelkast op door deze te bakken.

dinsdag 2

Dinsdag

Boerenkool met worst! Een ultieme Hollandse maaltijd en soms is dat zo ongelofelijk lekker. Ik maak de boerenkoolstamppot altijd op dezelfde manier: boerenkool + aardappelen samen koken in een pan, pureren met boter en een scheutje melk, spekjes met gebakken ui erdoor en wat jus erover. Heerlijk. De jongens hebben er ook van gesmuld.

woensdag 2

Woensdag

Traditionele lasagne op verzoek van de hubby. Ik kan van lasagne nooit een normale portie maken, jullie wel? Het is al-tijd een grote schaal maar tegenwoordig – met drie mannen in huis – komt het grootste deel wel op. Mijn schoonzusje at mee en nam de restjes mee naar huis voor haar vriend dus de schaal ging leeg. Ik had een simpele salade erbij want lasagne heeft altijd iets fris nodig voor erbij vind ik.

donderdag 2

Donderdag

Donderdag stond de op een na laatste shootdag met Fatima op de planning en dus ging er weer het nodige eten mee naar huis. Wat het allemaal is moet ik nog even geheim houden, dat zie je in het nieuwe boek van Fatima (verschijnt rond de Ramadan aankomend jaar).

vrijdag 4

Vrijdag

Kliekjesdag nummer twee! Als ik kookdagen heb gepland op kantoor hebben we altijd véél kliekjes. Geen straf natuurlijk. In de koelkast stonden nog de nodige Marokkaanse gerechten, rijst, gehaktballen met tomatensaus en boerenkool. Ik had Orzo als restje met burrata en nog een gehaktbal erbij.

zaterdag 4

Zaterdag

Voor het weekend plan ik vrijwel nooit iets in dus we beslissen vaak op de dag zelf wat we gaan eten ’s avonds. Tim had gisteren zin in ‘iets van aardappeltjes uit de Airfryer’ met salade en een stuk vlees. Prima, dan regelen we dat. We hadden nog een restje sla in de koelkast en die kleedde ik een beetje aan. De rosbief lag in de vriezer, die kwam uit een Koop een Koe pakket (en was erg lekker overigens) en de aardappelbolletjes zijn van Aviko en maakte ik klaar in de Airfryer. Super simpel, super lekker.

Aankomende week is een beetje anders dan we gewend zijn maar wel kan ik wederom het een en ander mee naar huis nemen voor het eten. De laatste shootdag met Fatima staat gepland vrijdag en morgen duik ik de keuken in voor een kleine kookdag. Op dinsdag werk ik thuis en woensdag is natuurlijk mijn mamadag dus wellicht kan ik die dagen gerechten koken die wat langer de tijd nodig hebben om te garen. Wellicht maak ik weer eens draadjesvlees, dat heb ik nog nooit echt gedaan sinds ik het huis uit ben (10 jaar geleden) – ook bizar eigenlijk. Ik heb in ieder geval zin in winters comfort food dus dat komt ongetwijfeld op tafel.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Eline says:

    Altijd leuk om te lezen / kijken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close