Viv’s Eetoverzicht #42-2020

Ja goedemiddag! Week 42 zit er alweer bijna op en aan het weer te zien (het is grijs en grauw hier) gaan we ook echt de herfstige, donkere dagen tegemoet. En ik vind het wel prima hoor, lekker cocoonen in huis. Zeker gezien de huidige situatie een prima plan. Wat het eten betreft zaten we de afgelopen week voor het eerst ook wel in die sfeer. Zo stond er een stamppotje op het menu – al was het nog geen échte boerenkool stamppot maar oké –, en aten we twee keer een kom soep. Voor de rest van de week was het een mix van allerlei gerechten en heb ik vooral gekeken naar wat we nog in huis hadden. Onze extra vriezer trok ik bijvoorbeeld even leeg en ik maakte sinds lange tijd weer eens shakshuka. En voor die shakshuka deed ik dus twee mooie vondsten. Al was eentje ervan vooral voor mij een helder moment, en zullen velen van jullie dat al wel eens eerder hebben gedaan…

Eetoverzicht Vivian week42 1

Zondag

Ik had deze soep nog staan van de dag ervoor en ik krijg er spontaan weer zin in nu ik deze foto zie. Het is er eentje die ik voor OMF maakte, dus die komt binnenkort online. Een flinke vuller is het, dat kan ik je alvast verklappen!

Eetoverzicht Vivian week42 2

Maandag

Sinds ik bij de Appie van die grote zakken bloemkoolroosjes uit de diepvries heb ontdekt, is dit de enige bloemkool die ik nog in huis haal. Uiteraard is een verse bloemkool ook altijd een goed idee, maar je keuken wordt er zo’n enorm slagveld van wanneer je er roosjes van wilt snijden. Kan ook aan mij liggen hoor, maar die diepvrieszakken hebben nu wel de voorkeur gekregen. Anyhow, ik maakte er ons favo bloemkoolgerecht van Ottolenghi mee. Met een mosterd/dille dressing en cherrytomaatjes. En deze keer geen blaadjes versie spinazie of bladsla, maar plakken avocado.

Eetoverzicht Vivian week42 3

Dinsdag

Ik had nog wat aardappeltjes liggen en die wilde ik op maken. Het was niet veel maar wel genoeg voor twee personen. Ik sneed er partjes van en bakte ze op hoog vuur op. Erbij een groene mix van groene asperges, tuinbonen en avocado. De groenten bakte ik ook op. Met een beetje geitenkaas ‘on the side’.

Eetoverzicht Vivian week42 4

Woensdag

Yes, stamppot! Maar dan dus wel met zoete aardappel, broccoli en feta. De lekkere winterse variant met boerenkool zet ik binnenkort ook maar eens op de planning. Heerlijk.

Eetoverzicht Vivian week42 5

Donderdag

Dit was dus de shakshuka. Heerlijk vind ik het en je kunt het op ontzettend veel manieren klaarmaken. Ik gaf het deze keer een Italiaans tintje door de kruiden, kaas en pijnboompitjes die ik eraan toevoegde. Verder wilde ik er eerst wat rijst bij koken, maar ik vond het dus een veel beter idee om wat orzo door de saus te roeren en deze mee te laten pruttelen. Veel makkelijker, nog lekkerder! Wordt de shakshuka ook een stukkie vullender van. Tweede vondst; de eieren. Nu moet je saus altijd wel een beetje stevig zijn wil je de eieren er een beetje netjes in kunnen breken, dat is 1. Maar dan nog is het vaak een geklieder. Ik heb dus een soeplepel in die saus gezet, daar het ei in gebroken, en vervolgens de soeplepel voorzichtig uit de saus laten glijden. Blijft het ei in een mooi kommetje liggen. Ideaal, ik ga het nooit meer anders doen.

Eetoverzicht Vivian week42 6

Vrijdag

Ik had vrijdag een rommelige dag en die zijn fijn! Ik gaf in de ochtend les bij de Barbell Club 055, werkte daarna een paar uur bij Sab op kantoor, regelde wat dingen en belandde uiteindelijk ook nog in de Intratuin (waardoor ik vervolgens onze woonkamer in een halve jungle heb omgetoverd). Tobias moest vroeg in de middag alweer weg dus het eten losten we op door een soepje op te warmen. Niet zelf gemaakt dus maar daar zijn die ideale zakken voor toch? Dat je soms even niet kookt? Precies. Was lekker handig zo. Tomaat met een dot kwark.

Eetoverzicht Vivian week42 7

Zaterdag

Zo, dit was lang geleden. Een pasta op de zaterdagavond. Lekker comfort food wat mij betreft en ik maakte er eentje met een zelfgemaakte, lekker lang pruttelende tomatensaus. En in die saus deed ik flink wat ‘smokey’ en ‘sweet’ paprikakruiden (lang leve de toko om de hoek die dit allemaal heeft). Vervolgens roerde ik de gekookte penne en wat zwarte olijven erdoor, stortte ik de boel in een grote ovenschaal en liet ik het geheel met wat feta nog even grillen in de oven.

Voor vanavond heb ik al een half plan gemaakt, voor de rest van de week nog niet maar dat ga ik straks even doen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close