Viv’s Eetoverzicht week 46/2017

Goedemiddag! Zijn we weer, en als ik mijn headerfoto zo zie, kan ik wel concluderen dat we echt wel behoorlijk midden in de koude dagen zitten. Al het eten wordt tegenwoordig belicht onder de lamp van mijn eettafel en er is niets van daglicht meer bij. Maakt ze niet heel veel smakelijker in sommige gevallen maar ik hoop dat je toch zoiets hebt van ‘hey, lijkt me lekker, ga ik maken deze week’. Het was in ieder geval weer een lekker weekje en misschien niet héél gezond als in; we eten de ene bak salade na de andere, maar in veel gevallen toch gezonder dan je denkt. Een bordje kofta bevoordeeld; rijst, gehakt met kruiden, gebakken groenten en een beetje yoghurtsaus. Hartstikke oké, heel lekker. En zo zaten er meer tussen. Lees mee!

Zondag

Van een flinke bak kippendijen sneed ik reepjes en maakte ik kipshoarma. Met Turks brood en een beetje salade.

Maandag

Mijn neefje at maandag weer gezellig mee en daar maakte ik boerenkool (met een ketjap en gebakken uitjes twist) voor, met ketjapgehaktballen en uiteraard rookworst.

Dinsdag

Er stond een training op de planning dus ik maakte een lichte en gezonde maaltijd voor ons; couscous met wat kruiden, broccoli, paprika, feta, en komkommer. Volgens mij zat er nog meer in maar ben vergeten wat precies.

Woensdag

We hadden nog veel boerenkool over en ook nog een flinke bak met couscous dus we verplichtten onszelf om dat eerst op te maken. Ik ging voor de couscous en deed daar nog wat extra feta bij.

Donderdag

Een dikke aanrader dit; kofta in tomatensaus met rijst, gegrilde aubergine en yoghurtsaus. Heel lekker!

Vrijdag

Ik had weer eens zin in falafel (wanneer niet) en ik maakte het deze keer met gele rijst, sambalsaus en yoghurtsaus. En ook al vond ik het niet nodig, ik sneed er nog een tomaatje bij. Volgende keer maak ik het met wat frisse komkommersalade denk ik.

Zaterdag

Al lange tijd hadden we een etentje met vrienden Hanno en Marielle gepland staan maar de vorige keer kon het helaas niet doorgaan. Natúúrlijk planden we een nieuwe date dus gisteravond reden we naar Arnhem, naar Cosi. Een klein gezellig Italiaans huiskamertje waar heerlijke pizza’s en pasta’s worden geserveerd. Vooraf aten we wat antipasti, daarna koos ik voor de seizoenspizza met mozzarella, gorgonzola, paddestoelen en verse kruiden. Na deelden Marielle en ik panna cotta.

Ik heb de planning voor de komende week al een beetje gemaakt en vanavond trap ik af met een curry met zoete aardappel. Maar als we ergens anders zin in blijken te hebben kan dat plan zomaar overboord gegooid worden. Zo gaat het meestal op zondag.

Fijne dag!

Join the Conversation

 1. Selma says:

  Lekkere eetoverzicht weer. Die falafel hoe maak je ? Komt t recept daarvan binnenkort online?

  1. We hebben al een heel fijn falafel-recept online staan! https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/falafel

 2. Petra says:

  Ik ben wel benieuwd naar t recept van de kofte!

  1. Marijke says:

   Ik ook!
   Je hebt wel die pakjes van Knorr, maar ik zou ook graag weten hoe ik het helemaal zelf kan maken. Het ziet er lekker uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close