Week van OMF #46

Welke datum is het ook alweer vandaag? En dan kijk je dus in je agenda en blijkt het al 20 november te zijn. TWINTIG NOVEMBER. HOE DAN? Volgens mij is het inmiddels drie weken geleden dat ik me had voorgenomen een start te maken met de decembermaand en inmiddels ben ik precies nul stappen verder. Want jémig wat ontploft mijn agenda even op dit moment. De (lastminute, dus het ligt niet aan een slechte planning!) deadlines vliegen me om de oren, er staan veel shootdagen voor het kookboek gepland en mijn werkdagen zijn momenteel van 08.00 – 22.00 uur. Oja, tussendoor ben ik ook nog aan het moederen. En heel eerlijk? Ik vind het héérlijk. Ik leef echt voor deze adrenaline rush, de laatste maanden van het jaar zijn altijd zo hectisch dat de vrije dagen van Kerst extra lekker zijn na die drukke weken. Al zijn we ons tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk aan het voorbereiden op onze verhuizing want oja, die gaat begin volgend jaar ook nog plaatsvinden. De foto’s in deze Week van OMF gaan een beetje van hot naar her want tja, foto’s maken is niet mijn nummer 1 prioriteit op dit moment, maar dat begrijpen jullie vast.

foto1 2

Ik begon op maandagochtend nadat ik Vic had weggebracht in ieder geval in de sportschool. Het was het enige moment deze week waarop ik even zou kunnen trainen dus dat heb ik direct maar gedaan.

foto4 2

Lunchen met een prakkie uit de koelkast: andijviestamppot met zoete aardappel. Ik bakte ‘m natuurlijk even op in de pan.

foto5 2

De rest van de dag zat ik voornamelijk achter mijn computer om recepten uit te werken en een start te maken met de NYC City Guide.

foto2 2

Tussendoor was ik ook nog even bezig in de PAX planner van IKEA. We hebben voor het nieuwe huis een nieuwe kledingkast nodig en we zijn redelijk kieskeurig. Zelf bouwen is dan de beste optie!

foto3 2

Wat er gebeurt als Vic moet slapen : hij gaat al-tijd door het hele bed heen voordat ‘ie moe genoeg is om echt te slapen, haha.

foto6 2

Hij was dinsdag de hele dag in een terrorbui. Wilde niet slapen maar vooral ge-entertaind worden. Tijdens dit zeldzame moment was hij heel even (HEEL EVEN) aan het spelen in de box.

foto9 2

 

Foodpost! Een uitnodiging voor de opening van de KitKat Chocolatory op Utrecht centraal. Klinkt spannend.

foto7 2

En heerlijke spelt kruidnootjes van Bolletje! Jummieeee.

foto8 2

Vic was vooral blij met de piepschuimen vulling. Sorry, veel foto’s van Vic op dinsdag en woensdag want hij was het enige waar ik me mee bezig hield die dagen haha.

foto10 2

Aangezien ’s middags slapen ook totáál geen succes was, ging ik maar weer wat kasten opruimen boven. Er ging weer gi-gan-tisch veel zooi weg en Vic vermaakte zich ontzettend met alle spullen die hij de hele kamer door sleepte.

foto11 2

Aan het eind van de middag in de bus: de nieuwe limited edition van Tony’s: pompoenpit-cranberry. Review? De pompoenpit zorgt voor een lekkere crunch maar qua smaak doet het niets. Ook de cranberry proef je nauwelijks dus eigenlijk is het een reep melkchocolade met crunch.

Dinsdagavond gingen we even bij Ken en Annemie langs om hun kleine Nick weer even te zien <3 Daarna ging ik door naar Tijd voor Spieren voor wederom een rugmassage. Die rug van mij zit nog steeds vast, bah.

foto12 2

Woensdagochtend: Vic wederom in een terrorbui dus HUP naar de kinderboerderij.

foto13 2

Vond ‘ie heel leuk! En ook fijn: daarna was hij doodop en sliep hij heel lang. HOERA!

foto14 2

Ik had iedere avond dit uitzicht. Tim heeft zijn pc beneden staan en zit altijd te gamen ’s avonds, dus ik ga er dan gewoon bij zitten om te werken. Wel zo gezellig.

foto15 2

Donderdag: shootdag! De shootdagen op donderdag en vrijdag begonnen al vroeg. Om 08.00u begon ik met de voorbereidingen zodat we om 09.00u de eerste foto’s konden schieten.

foto16 2

Donderdagmiddag moest ik naar het Medisch Centrum. Ze zijn nog steeds aan het onderzoeken waar mijn enorme hoeveelheid buikpijn vandaan komt en waarom mijn bloedwaardes nog steeds niet goed zijn (ijzertekort + bloedarmoede). Nu vermoeden ze dat er misschien toch sprake is van een intolerantie voor gluten en gaan ze over twee weken een maagonderzoek bij me doen. Gezéllig weer.

foto19 2

Vrijdag weer een shootdag! Er wordt wat afgekookt op zo’n dag.

foto17 2

Er kwam ook post binnen: deze super leuke Milestone Booklets met in ieder boekje 6 milestone kaartjes waarmee je jouw ukkie op de foto kunt zetten. Hoe leuk is dit als cadeautje! Ze zijn verkrijgbaar voor €6,95/stuk bij diverse winkels.

foto21 2

Kijk hoe super leuk de uitscheurkaartjes zijn!

foto18 2

Ook kreeg ik deze keukenessentials binnen van Leifheit. Helemaal rechts zie je een soort knoflookrasp/-pers. Je duwt met het apparaatje op een teen knoflook en die wordt dan door de gaatjes heen geduwd. Klinkt best spannend?

foto20 2

Door het vele koken en het bijbehorende afwassen, het handen wassen door Vic etc. zijn mijn handen zó ellendig droog en zitten ze onder de droge, rode vlekken. Ik stuurde deze foto naar Tim om te laten zien hoe erg het is, haha. Ik ben soms gewoon ’s nachts mijn handen aan het insmeren omdat het zo jeukt, belachelijk.

foto23 2

Nadat de shoot erop zat vrijdag ging ik nog even aan het werk voordat ik Vic moest ophalen.

foto24 2

En nadat wij hadden gegeten en Vic op bed lag maakte ik vast een boodschappenlijst voor dit weekend (en de shootdag maandag).

foto25 2

Zaterdag kwam er weer de nodige foodpost binnen! Waaronder deze super leuke giftset van Hendrick’s Gin met limited edition kop en schotel. Van die laatste zijn drie versies gemaakt: twee ervan zijn verdeeld over de giftsets, één kun je alleen op vliegvelden krijgen. Hoe leuk cadeau is dit voor de liefhebber!

foto26 2

Ook kreeg ik nieuwe bonensoepen van HAK binnen, jummm!

foto27 2

Zoals je in het eetoverzicht gisteren al hebt kunnen lezen stond ik ’s avonds in de keuken voor het drie-gangendiner thuis en keken we ’s avonds film.

Gisteren was een werkdag en maakte ik amper foto’s. Ik stond nagenoeg de hele dag in de keuken om de shootdag voor vandaag voor te bereiden, tussendoor hopten we even bij vrienden langs en de rest van de dag kroop ik achter de laptop om te werken.

Was ‘m weer! Vandaag staat er weer een shootdag op de planning en vanavond kook ik bij De Klup in Apeldoorn. De Klup is een ontmoetingsplek voor mensen met en zonder een beperking en iedere maandagavond organiseren ze de JongerenSoos voor kinderen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Vanavond ga ik kruidnotencupcakes met speculaas-botercrème met ze maken, heel gezellig! Morgen heb ik twee interviews en verderop in de week nog een aantal deadlines. En HOPELIJK lukt het me om deze week wél een start te maken met koken voor Sinterklaas en Kerst…

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Dorien says:

  Woow, lekker volle week :)
  Vervelend van je buikpijn, ik ben inmiddels halverwege mijn fodmap dieet…
  Hopelijk kom ik door middel van het dieet erachter wat mijn buikpijn triggert, want ik zit echt niet te wachten op nog meer onderzoeken…
  Helaas dus geen lekkere sint+kerst koekjes voor mij voorlopig
  Succes met de onderzoeken!

  1. Sabine Author says:

   Die onderzoeken zijn zo vervelend hè! Ik ben er ook een beetje klaar mee inmiddels hoor, maar wil toch ook wel graag weten wat er nu precies aan de hand is.

 2. Oh die terrorbuien vd kids; zó herkenbaar… omarm het. Anders heb je er beide alleen maar meer last van

  1. Sabine Author says:

   Ik laat het ook maar gewoon gebeuren inderdaad en ga met hem naar buiten of in ieder geval iets doen. Op zulke momenten kun je je eigen ideeën maar beter laten varen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close