Week van OMF #41-2017

Het is alweer maandag! Het lijkt wel gisteren toen ik Week van OMF van afgelopen week maakte, maar niets is minder waar. Zat ik vorige week nog met mijn kont in New York, nu zit ik in de Griekse zon. Hoe heerlijk is dat, even een weekje vakantie vieren met mijn mannen. Uiteraard wordt er hier en daar wel een beetje gewerkt, maar hoofddoel van dit reisje is relaxen. Genieten van de zon, lekker eten en drinken, van het niets doen en van elkaar uiteraard. Maar voor het zover is heb ik eerst nog een nieuw weekoverzicht. Met wat kiekjes uit New York, Nederland en Griekenland. Lekker gevarieerd dus.

foto1 2

Inmiddels ben ik al een aantal keer in Amerika geweest maar nog nooit had ik bij IHOP gegeten, dé plek waar je pannenkoeken moet/kunt eten. Eindelijk hebben we er afgelopen week dan ontbeten en poeh… dat was érg goed. Wel veel te veel.

foto2 2

Ook van de bucketlist: een echt goede lobster roll, zálig.

foto3 2

Ondertussen kreeg ik van gastouder Aranka een kiekje dat Vic het heel erg naar zijn zin had op de schommel. Klein lachebekje. Ik heb ‘m wel gemist hoor afgelopen week! Maar zo te merken heeft hij er niet veel van gemerkt en heeft ‘ie het heel erg naar zijn zin gehad bij Aranka en bij papa.

foto4 2

Simpel ontbijtje bij Starbucks aangezien er in New York overdag meer dan genoeg gegeten werd. Ik ging voor een iced cappuccino en een toasted bagel met roomkaas.

foto5 2

Dit plaatje lijkt bijna nep of overbewerkt vind je niet? Beide niet het geval, het was een stralend mooie dag in New York maandag, de gebouwen staken af bij het grauwe 9/11 memorial. Iedere keer als ik hier ben word ik er weer stil van.

foto6 2

Typisch New Yorks straatbeeld: brandtrappen!

foto7 2

Tijdens het ontbijt bij The Butcher’s Daughter kregen we muntwater, lekker! Vrijwel in ieder restaurant in Amerika krijg je gratis water, heel fijn. Zeker als het zo warm is.

foto8 2

Vivian en ik deelden deze açaibowl. Ik moet dit als ik straks thuis ben ook zelf weer eens maken, zo lekker en goed vullend!

foto9 2

Op heel veel plekken waar je bent kun je het nieuwe One World Trade Center zien. Een imposant en prachtig gebouw als je het mij vraagt. Ik had het er met Viv nog over afgelopen week dat ik het op de een of andere manier best gedurfd vind dat ze weer zo’n hoog gebouw hebben gebouwd op de plek van de voormalige World Trade Centers. Ik vraag me altijd af of ook dit gebouw in de toekomst slachtoffer gaat worden van terrorisme. Hoop het toch echt niet.

foto10 2

YES, eindelijk geproefd hoor: de Cronut. En lekker dat ‘ie was, wooaaaah.

foto11 2

In vrijwel alle metrostations kwam ik deze poster tegen. Nog een keer YES, The Walking Dead gaat bijna weer beginnen. Kan niet wachten!

foto12 2

Oh New York, ik krijg echt nooit genoeg van deze stad.

foto13 2

Viv deed een plankchallenge met vriendinnen en heeft behoorlijk verzaakt afgelopen week (sorry Viv, hahah), maar ze heeft wat ingehaald op het vliegveld. Dat was wel een foto waard, haha.

foto14 2

Doei New York <3 Helaas geen zicht op Manhattan tijdens het wegvliegen, maar ook al deze lampjes zijn indrukwekkend.

foto15 2

We vlogen terug via Keflavik, IJsland waar we een mini-ontbijtje scoorden: chiapudding met kokos, mango en banaan. Heel lekker!
foto16 2

Rond 11.15u Nederlandse tijd landden we weer donderdag. Aan komen vliegen in Nederland is ook altijd wel mooi hoor, ik hou van de kust.

foto17 2

Na de lange reis moest ik door naar meetings in Amsterdam dus ik gooide een laag make-up op mijn gezicht om er nog enigszins representatief uit te zien. Best aardig toch als je bedenkt dat ik 9u opgevouwen in een vliegtuig heb gezeten?

foto18 2

Bij La Place op Schiphol scoorde ik een snelle lunch, een broodje tonijnsalade. Lekker!

foto19 2

En bij Starbucks een flinke cappuccino. Die had ik wel even nodig.

foto20 2

Mijn ‘meeting’ (het was een soort speeddate evenement, georganiseerd vanuit mijn agency) vond plaats bij The Workspace in Amsterdam. Een súper leuke plek, enorm tof ingericht met allemaal leuke hoekjes.

foto21 2

Om 17.30u ging ik weer richting Schiphol om mijn koffer daar uit de kluis te halen en daarna op met de trein naar huis. Voor het eerst OOIT in mijn leven dronk ik een blikje Red Bull. Ik drink nooit energydrink, het is mij te zoet, maar dit was een noodzakelijk kwaad.

foto22 2

Aangezien de rit naar huis nog 1,5 uur ging duren besloot ik de laptop er nog maar even bij te pakken. Het werk dat ik verrichte was niet veel, ik had m’n hoofd er inmiddels echt niet meer bij, maar het is beter dan niets!

Uiteindelijk was ik om 20.00u weer thuis en heb ik mijn spullen uitgepakt, wat gegeten en ben ik gaan slapen. Zelden zo blij met ons bed als na een lange reis + dag.

foto23 2

De volgende ochtend heb ik eerst uitgebreid geknuffeld met Vic voordat hij naar de gastouder ging. Ik had ‘m natuurlijk thuis kunnen houden, maar in verband met onze vakantie zaterdag was het beter om hem toch weg te brengen zodat ik op vrijdag al het achterstallige werk even kon doen en alles kon wassen + klaarleggen voor de vakantie. Voor Tim scoorde ik even gauw een simpele zonnebril, hij sloopt die dingen namelijk al-tijd.

foto24 2

Voor de lunch hopte ik even langs SuriFoods en kocht ik een broodje kippendij. Zaaaaalig.

foto25 2

Foodpost! Nieuwe limonadesiropen van Soof, in ‘volwassenere’ smaken.

foto26 2

De weersvoorspellingen tijdens onze vakantie, word ik blij van hoor!

foto27 2

Begin volgend jaar gaan we verhuizen en inmiddels ben ik begonnen met het verzamelen van inspiratie. We willen iedere kamer in ons huis straks direct goed aanpakken zodat alles er top uitziet. Ik vind deze blauwe kleur ZO gaaf voor de slaapkamer. Gelukkig zitten Tim en ik qua stijl volledig op één lijn en was ook hij er weg van.

foto28 2

En zoals bij ieder ander hield de verdwijning van Anne Faber ook mij bezig afgelopen week. Wat een verschrikking, ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn voor alle nabestaanden. Op Facebook kwam ik dit versje tegen…

foto29 1

Zaterdag aan het einde van de middag brachten mijn ouders ons naar Schiphol. We aten daar een hapje en kozen voor noedelsoep. Ik ging voor de variant met garnalen. Erg lekker.

foto30

Het was Vic zijn eerste keer vliegen en dat vond hij zoals je kunt zien héél leuk. Tijdens het opstijgen heb ik hem de fles gegeven zodat hij geen last van z’n oortjes zou krijgen, hij stopte zelfs met drinken om te kijken wat er allemaal gebeurde haha. Hij sliep de halve vlucht en de rest van de tijd sjanste hij met de mensen naast ons of was hij alles aan het bekijken. Zo fijn.

foto31

Nog fijner is om op zondagochtend uit te slapen, na de eerste fles sliep Vic bij ons in bed tot 10.00u (het is hier een uur later) en dan wakker te worden met dit uitzicht. We zijn op Corfu op uitnodiging van Eliza was here en verblijven in een villa van Megalithari Villa’s. Een privévilla met twee slaapkamers én een eigen zwembad. Asociaal luxe ja. De rust is wel heel fijn na een hectische septembermaand en een week in New York.

foto32

En dan is de villa nog luxer dan je eigen huis, HAHA.

foto33

We deden gisteren vrij weinig maar reden wel even naar Sidari om wat boodschappen te doen. We stuitten op een klein supermarktje waar ‘homemade cakes and pies’ werden verkocht. AH YES! We namen heel wat lekkers mee terug waaronder een punt Griekse baklava, smaakt net iets anders dan de Turkse. Zo goed. Helemaal omdat de ‘mama’ die alles bakt er bij stond en zelf zo enthousiast was.

foto34

Lucky bastards zijn we, mogen genieten van zo’n zonsondergang.

foto35

Om vervolgens met dit uitzicht te barbecuen. Zucht.

Aankomende week zit ik de hele week nog op Corfu. Zaterdagmiddag komen we weer terug, net op het moment dat het kouder begint te worden in Griekenland zag ik, perfecte timing. Er zijn geen plannen gemaakt voor deze vakantie dus hoe de volgende Week van OMF eruit gaat zien is ook voor mij nog een raadsel.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Rachel says:

  Wauw wat een prachtige en leuke foto’s zeg! vooral die laatste is ook erg mooi.. en die douche wauw, zucht!

 2. Margot says:

  Wat een leuke week! En gaaf die muurkleur! Ik heb ook een Pinterest bord met allemaal vergelijkbare kleuren voor de slaapkamer. Kiezen is nog moeilijk!

 3. Britt says:

  Om jaloers van te worden zeg! En wat een heerlijk koppie van Vic daar in het vliegtuig, fijn dat het zo goed ging!

 4. Daniëlle says:

  Geniet lekker met elkaar op Corfu! Het was weer een leuk verslag om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close