Week van OMF #10-2023

De week is weer voorbij gevlógen zoals gebruikelijk in mijn leven – haha! Beetje jammer dat het zo regenachtig is de laatste dagen, vind je niet?

Waar het zuiden van Nederland in de sneeuw kon banjeren afgelopen week, hebben we hier alleen maar (zeik)natte sneeuw gehad en was het vooral een kwestie van nat regenen. Die lente mag van mij nu écht wel komen hoor.

Enfin, ik heb weer een productieve week achter de rug. Ik bracht veel uur door in de keuken, had de nodige afspraken op de planning staan, bakte mijn állereerste zuurdesembrood en was weer eens op kantoor te vinden.

Maandag

Mijn week begon in de keuken, er stonden 7 recepten op de planning om te maken. Godzijdank kan ik alles weer normaal eten, deze boeren clubsandwich als lunch was echt een traktatie.

Ook ging ik voor het eerst aan de slag met kokkels. Vind het er altijd zo knap uitzien!

Het meest fotogenieke gerecht bewaarde ik voor het laatst. Deze bao’s komen in het slowcookerboek, dus je moet nog even geduld hebben voor het recept.

Ook afgelopen week was ik weer druk bezig met mijn zuurdesemstarter. Het is een flink project om zo’n starter goed actief te krijgen, maar ik vond het heerlijk om mee bezig te zijn.

Alsof ik nog niet genoeg uren in de keuken had doorgebracht, moest ik er ’s avonds toch echt weer even in om de shoot van dinsdagochtend voor te bereiden. Ik had weer steevast 12 uur te weinig in een dag afgelopen week.

Gelukt!

Dinsdag

De dinsdag begon met een (live) shoot met Iglo!

Dat was zeer productief en verliep voorspoedig gelukkig.

Ik ging aan de slag met een campagne, deed wat klusjes en schoof aan bij de digitale Lunch & Learn die mijn collega Wies organiseerde. Daarvoor kwam dit leuke pakketje met granola bar en thee binnen. Zo leuk hoe zij dingen altijd bedenkt.

We hadden een zeer beroerde nacht gehad van maandag op dinsdag, maar gelukkig kon ik Cody ’s avonds nog even afleiden door de karateles van Vic. Die duurt altijd maar een half uur en is precies genoeg om zijn aandacht erbij te houden.

Woensdag

Het was zowaar droog woensdagochtend dus ik laadde Cody en Cass in de auto en ging weer even met ze naar het honden los bos. Even een frisse neus halen, heerlijk.

Omdat het zo koud was buiten, vond ik het een mooi moment om de vriezer te ontdooien. Dat was vooral ook héél hard nodig.

We vermaakten ons ondertussen prima door een autobaan te bouwen. Of meer een lanceerbaan eigenlijk.

Deze broek scoorde ik voor 6,95 euro bij Action. Top toch! Ideaal voor de lente, het is echt zo’n flodderbroek namelijk.

“Mama, wil jij even mijn koekje en speelgoed vasthouden?” Zo kon hij even knuffelen met Cass. Naaah, mijn hart.

Donderdag

Het was een volle, drukke dag donderdag en tussendoor kon ik ook eindelijk aan de slag met het maken van zuurdesemdeeg. Die starter had ik natuurlijk niet voor niets gemaakt! Dat deeg maken gaat volgens een schema, dus als geheugensteuntje schreef ik het maar even onder mijn planning.

Ik bracht veel tijd achter mijn laptop door om recepten uit te werken.

En fotografeerde tussendoor nog een aantal gerechten voor het slowcookerboek.

’s Avonds ging ik padellen en na het sporten vormde ik het brood zodat dit in het rijsmandje in de koelkast kon om de nacht te rijzen.

Mijn nieuwe planner kwam ook binnen! Ik gebruik al jaren de Structuurjunkie planner en was toe aan boek nummer 4. Deze keer kocht ik de A4 planner, meer ruimte om te schrijven. Super fijn!

Vrijdag

Ik sprong bijna uit bed vrijdagochtend, want het was tijd om mijn zuurdesembrood af te bakken. Hij kwam in ieder geval al perfect uit het rijsmandje.

Wauuuw, ik was ZO TROTS op mezelf. 1,5 week werk om de starter actief te krijgen met een verrukkelijk en goed gelukt zuurdesembrood als resultaat. Wat een leuk experiment. Dat ga ik zeker nog véél vaker doen.

Zodra het brood uit de oven kwam stapte ik in de auto naar kantoor. Ik had daar een meeting én mijn zelfgemaakte kopje en kommetje van de keramiek workshop van laatst waren er. Toch wel erg tof hoor, dat ik dit gewoon zelf heb gekleid.

Eenmaal thuis was het tijd om mijn zuurdesembrood door te snijden. Voor zo’n eerste keer was ik ZEER content.

En de eerste koffie uit mijn zelfgemaakte kopje smaakte heerlijk.

Tijd om mijn nieuwe planner in gebruik te nemen. Heel fijn om meer ruimte (en dus overzicht) te hebben.

Ik werd een tikkeltje ongelukkig bij het zien van de sneeuw, maar Cass daarentegen vond zijn eerste ervaring met het koude, natte goedje geweldig!

Paaspost van Tony’s, yum.

Het duurde een poos, maar om 18.30u klapte ik eindelijk mijn laptop dicht. Met mijn to-do lijst af, wooohoo! De avond spendeerde ik gezellig bij een vriendin.

Weekend

Ik kon het niet laten om direct weer aan de slag te gaan met zuurdesem. Deze keer voedde ik de starter met bloem i.p.v. roggemeel voor een lichter brood.

Weer of geen weer: zaterdagochtend gingen we naar de markt. Vic had het goed voor elkaar in de bolderkar.

Gepersonaliseerde foodpost van Grand’Italia.

Eeennn het resultaat van mijn tweede zuurdesembrood. Wooohoo. Zo lekker.

De rest van het weekend was ik buiten te vinden, maakte ik het huis schoon en pakte ik cadeaus in voor Vics verjaardag. Die wordt aankomende week gewoon 6! Stop de tijd.

Het wordt een week vol sociale activiteiten. Woensdag ga ik sushi eten en naar het Royal Light Festival met de meiden van Workmode. Vrijdag is Vic jaren en vieren we ’s middags zijn kinderfeestje om vervolgens zaterdag zijn verjaardag te vieren voor familie.

Qua werk wordt het voor mij dus iets meer passen en meten, maar daar komen we ook wel weer uit.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close