Week van OMF #40-2021

Er waren momenten in de afgelopen week dat ik van voren niet meer wist dat ik van achteren leefde. Er kwamen lastminute dingen tussendoor, er waren deadlines, mijn boek werd officieel gelanceerd en dus moesten ALLE preorders worden verstuurd en als klap op de vuurpijl vertrokken Tim en ik voor een perstrip naar Dublin. Veel om jullie te laten zien dus!

Maandag

De week begon met foodpost op kantoor. Dat is eigenlijk wel vaste prik hè, de laatste tijd? Deze eenpersoons snelle salades van Albert Heijn zijn in ieder geval erg lekker!

In Dokkum scoorde ik deze leuke keramieken lepeltjes van Bloomingville. Leuk voor foto’s!

Ik moest voor drie campagnes aan de slag maandag dus ik schakelde veel tussen mijn camera en de pc. Het is de afgelopen maanden vrij rustig geweest met samenwerkingen, dus ik ben blij dat het nu weer begint te lopen.

ZO BLIJ MET MIJN BOEK! Ondanks dat het al de vierde is die ik nu heb gemaakt, blijft het onwennig om dan ineens een fysiek exemplaar in handen te hebben.

Weinig tijd om te lunchen, dus die salades van AH kwamen precies op het goede moment, haha.

Dinsdag

Dinsdag stond ik in de keuken voor vijf recepten.

Ik had nog even stress want de ventieldop van mijn instant pot leek er ineens de brui aan te geven op het moment dat er een heel gerecht in zat. Na een beetje morrelen deed ‘ie het gelukkig weer, foei.

Ik ga op dinsdag altijd eerder naar huis om Vic uit school te halen, maar er kwam een lastminute opdracht binnen die echt snel af moest. Ik haalde Vic van school en ging met hem samen nog even terug naar kantoor. Hij vermaakte zich met een hele stapel oude USB-sticks en werd vermaakt met een plak verse cake en een sappie. Hij hielp ook direct mee met foto’s maken, dat vond hij súper leuk. Zo fijn dat hij tegenwoordig op een leeftijd is dat je hem prima ergens mee naartoe kunt nemen. Bij Cody is dat (nog) wel anders, haha.

Van de uitgeverij stond er een grote bos bloemen op me te wachten thuis. Zo lief!

Woensdag

Wát een leuk concept, de olijfolie van Olivery. Je besteld een starterspakket waarin een lege fles met schenktuit en twee navulzakken olijfolie zit. Als de olie op is kun je via de website weer navulling bestellen. Héél leuk en slim bedacht.

Het druilerige herfstweer vraagt echt om een grote pan soep, dus die maakte ik woensdag.

Ik was de ochtend gezellig thuis met deze kleine boef. Het is ook écht een boefje. En scháteren als hij, zoals hier, iets doet wat eigenlijk niet mag.

Samen haalden we Vic van school en daar lagen plassen waar goed in gestampt kon worden. Twee minuten later viel hij op zijn billen, middenin het water – hahaha.

Studeren moest ook gewoon weer gebeuren deze week!

Even een koos-make-uploos foto die ook direct een realiteitscheck is voor jullie allemaal. Ik krijg zó vaak de vraag hoe ik het allemaal doe: werken, mama en vrouw-van zijn, studeren… maar dat gaat soms ook echt gepaard met wallen ;-)

Donderdag

De dag begon donderdag met het naar school brengen van mijn kleine brandweerman. Vanwege kinderboekenweek mochten de kinderen donderdag verkleed als een beroep naar school.

Voor mijzelf was het inpakdag: ALLE preorders moesten en gingen de deur uit.

De aftermath was serieus, hahah.

Maar met een auto volgeladen met gevulde postzakken reed ik naar Office Center om alles op de bus te doen.

En daarna reed ik nog op en neer naar de vuilstort om al het oud papier weg te brengen.

Omdat ik donderdag alleen maar aan het inpakken was en vrijdag naar Dublin zou vliegen, moest ik er ‘s avonds nog even aan geloven. Ik werkte de hele avond nog door. Wel met laptop op de bank, zodat ik met een schuin oog naar Expeditie Robinson kon kijken.

Vrijdag

Op de valreep voor het weekend kwamen deze nieuwe bites van Bites we Love via Crisp binnen. Ik heb ze nog niet geproefd, maar ben benieuwd.

Aan het eind van de middag reden Tim en naar Schiphol voor een citytrip naar Dublin in opdracht van Tourism Ireland. Ik ga er niet te diep op in in dit weekoverzicht, er komt namelijk nog een uitgebreide Foodie in Dublin en een CITY GUIDE online. Bovendien kun je op mijn Instagram het Dublin hoogtepunt nog bekijken voor alle stories die ik heb geplaatst.

Behalve het avondeten hadden we vrijdagavond geen programma. Het was ook stervensdruk in Dublin dus alle pubs zaten vol. Geeft niet, buiten was het sfeertje al goed te proeven.

Weekend

We begonnen de zaterdag met een foodtour, een van de leukste en beste dingen om een stad te ontdekken als je het mij vraagt. Gaat uitgebreid voorbij komen in Foodie in Dublin.

Tim en ik konden het niet laten om ook het e.e.a. mee naar huis te nemen.

In de middag doken we wat winkels in en bezochten we de bibliotheek van Trinity College. ZO TOF, echt Harry Potter-vibes.

‘s Avonds kwam de stad echt weer tot leven. Dublin is wat mij betreft echt een stad die ‘s avonds op haar best is.

Zondagochtend bezochten we de Guinness Storehouse.

En daar kon je een foto van jezelf laten ‘printen’ op een pint Guinness, hahaha. Zo geinig.

Vanuit de Gravity Bar bovenin het storehouse heb je een super mooi uitzicht over de stad.

Na Guinness liepen we naar de distilleerderij van Roe & Co. Klein, maar onwijs leuk.

Tijdens de tour mixten we onze eigen variatie op whiskey sour. Lekkerrrr.

En aan het eind van de middag pakte we de taxi naar het vliegveld. Om 22.45u lagen we pas in bed. Spullen allemaal al uitgepakt, maar zonder nog echt iets te hebben gegeten dus we snackten deze schaal nog even weg. En ik moest mijn weekoverzicht ook nog afmaken, dus de laptop ging nog even mee naar bed.

Hoe leuk en heerlijk zo’n perstripje ook is, het is niet per se heel relaxt. Ik ben dus ook niet echt opgeladen afgelopen weekend, maar we buffelen nog even door deze week. Volgende week is het namelijk al herfstvakantie en dan gaan we met het gezin gezellig een midweekje naar Zeeland. Relaxen komt dan wel!

Vandaag ben ik in Amsterdam voor opnames bij boekhandel Scheltema. Morgen sta ik in de keuken voor een aantal recepten en een campagne. Donderdag zit ik de héle dag achter de pc om vooral héél veel recepten uit te werken en vrijdag + zaterdag is Tim met een vriend in Duitsland en sta ik er thuis dus weer even alleen voor. Tussendoor rond ik hopelijk voor mijn studie ook nog de laatste theorieweek van het vak Organisatiepsychologie af.

Fijne week! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close