Week van OMF 9/2017

Goedemorgen! Of eigenlijk goedemiddag als jullie dit lezen of misschien wel goedenavond. Op het moment dat ik dit stukje typ is het 10.10 uur en zit ik lekker aan mijn ontbijt van amandelyoghurt, muesli, stoofpeertjes en kokos. En dat op een maandagochtend! Wat dat betreft kan ik wel wennen aan het hebben van zwangerschapsverlof hoor, lekker rustig opstarten. Want ja, baby is er dus nog niet – meneer heeft er nog geen zin in gehad. Ik heb zelf vanaf het begin van mijn zwangerschap geroepen dat ik denk dat hij in de eerste week van maart komt; betekent dat ‘ie nog tot woensdag heeft. Ik betwijfel het of hij zich aan onze afspraak houdt. Tot die tijd rommel ik in ieder geval lekker in huis en maak ik foto’s voor Week van OMF. Afgelopen week vond ik moeizaam. Ik moest drie dagen achter elkaar naar het ziekenhuis en voelde me niet helemaal top. Ik deed dan ook niet heel veel bijzonders en maakte vooral foto’s van eten en momenten waarop ik eigenlijk niet zoveel deed. Een ietwat saaie Week van OMF dus maar daar probeer ik nog maar even van te genieten nu het nog kan!

foto1

Ik startte de week in ieder geval zoals gewoonlijk met het maken van een boodschappenlijstje nadat ik het weekoverzicht in elkaar had gedraaid.

foto2

En daarna deed ik de boodschappen. Moet zeggen dat ik het nu wel echt heel relaxt vind dat dit nu op mijn dooie gemakje kan. Normaliter (als ik werk) heb ik op maandagochtend voor 09.30u het weekoverzicht klaar en de boodschappen binnen, nu ga ik een keer aan het begin van de middag naar de supermarkt.

foto3

Na het doen van de boodschappen ging ik even aan het werk. Er waren nog een paar dingen die afgerond moesten worden voor de lancering van Reishonger.

foto4

Aan het eind van de middag keek ik weer een paar afleveringen van The Blacklist. HOU VAN DIE SERIE!

foto5

Met Senna naast me tegen de bank aan geplakt.

foto6

Hoewel ik ’s avonds had kunnen sporten aangezien we geen zwangerschapscursus meer hebben, trekt mijn lijf het sinds deze week helaas niet meer. Mijn bekken zijn wel serieus beurs nu en mijn normale loopje is meer een waggel geworden. Helaas! Na dik 36 weken heb ik dan toch CrossFit even gedag moeten zeggen. Dan maar een kommetje troostvoer ;)

foto7

Na een ontzéttend beroerde nacht stond ik dinsdagochtend met Tim op toen zijn wekker ging. Ik mikte er een lekkere ontbijtshake in (banaan, rood fruit, kokosmelk en havermout) en ging daarna weer even terug naar bed.

foto8

Mijn nieuwe lipsticks van MAC Cosmetics werden geleverd, wooohoo! Ze hadden zowaar een keertje korting op hun lipsticks vorige week en dat kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ik bestelde Ruby Woo en Please Me. Blij mee!

foto9

Aan het eind van de ochtend ging ik even buurten bij mijn ouders. Mam en ik gingen nog heel even de stad in want ik wilde graag wat voedingsbh’s kopen bij Noppies. Van mamma kreeg ik (of eigenlijk onze uk) dit schattige shirtje. Het blijft lastig om leuke babykleding te laten hangen als je het ziet, haha.

foto10

Dinsdag was ik qua hongergevoel echt een bodemloze put, ik raakte maar niet verzadigd – zó irritant. ’s Middags snackte ik met chia-sesamcrackers met een lik chocopasta. #sorrynotsorry

foto11

’s Avonds bakte ik de kokosboterkoek die Viv vorige week deelde, ik had er zó’n zin in!

foto12

Woensdag reed ik even naar de GAMMA om een huissleutel bij te laten maken…

foto13

… en daarna pakte ik de ‘vluchttas’ voor Senna in. Tobias is zo lief om Senna op te halen zodra wij naar het ziekenhuis moeten. Aangezien wij 24-48 uur in het ziekenhuis moeten blijven na de bevalling mag Senna bij Tobi en Viv logeren als het zover is <3

foto14

Ik weet dat het totaal geen aardbeienseizoen is maar ik had er zoveel zin in afgelopen week. Ik at ze dus regelmatig, ook al zijn ze niet op hun top.

foto15

Verwennerij voor deze mommy to be ’s avonds, ik gaf mezelf een uitgebreide gezichtsbehandeling. Zo fijn af en toe!

foto16

Donderdagochtend zette ik de slowcooker aan. Ik moest in de middag namelijk weg en zo hoefde ik niet aan het eten te denken.

foto17

Er stond een theedate met vriendinnetje Nanda op de planning! Altijd fijn die lipstickafdrukken haha.

foto18

Nanda zorgde voor de lunch, heerlijke tonijnquesadilla’s – JUM!

foto19

Vanuit Nanda ging ik door naar het ziekenhuis voor een controle bij de gynaecoloog en bleh, die liep even iets anders dan verwacht. Mijn bloeddruk bleek ineens gestegen t.o.v. vorige week (was nu 140/95) dus hoppakee: echo, toucheren, bloed en urine inleveren…

foto20

… en 50 minuten(!) aan de CTG. Gelukkig was alles ok met de beeb en met mij, maar ik word wel even extra goed in de gaten gehouden. Hopelijk zijn het tekenen dat de bevalling dichtbij is.

foto21

Na drie uur in het ziekenhuis te hebben gespendeerd lag ik de rest van de avond lekker op de bank en keek ik de laatste aflevering van The 100.

foto22

Vrijdagochtend: wéér naar het ziekenhuis. Bloeddrukcontrole en samen met Tim een intakegesprek voor de bevalling.

foto23

Gelukkig kwam ook het nieuwe album van Ed Sheeran uit vrijdag. Ik heb ‘m al een paar keer gedraaid, zo fijn!

foto24

Helaas voelde ik me de rest van de dag niet heel fit en heb ik er daarom voor gekozen om lekker op de bank te liggen in plaats van een zwangerschapsupdate te filmen.

foto25

Omdat het al een paar dagen zo rommelde in mijn buik en ik me niet heel lekker voelde bleef Tim zaterdagochtend thuis van CrossFit. We gingen op tijd naar de markt en daarna dook ik weer op de bank om een beetje te werken. ’s Middags moesten we weer naar het ziekenhuis voor controle.

foto26

Aan het einde van de middag gingen we naar de bios, dat is ook een ervaring zo ’s middags – haha! We gingen naar Logan, de laatste film over Wolverine. Héél tof. ’s Avonds keken we thuis nog een film en daarna gingen we vroeg naar bed. We waren allebei moe na al het ziekenhuis gezeur van de afgelopen dagen. Gelukkig is nu alles weer rustig en moet ik donderdag weer voor normale controle naar de gynaecoloog.

foto27

Gisterochtend sliepen we uit en deden we het huishouden. Het schoonmaken van de badkamer is momenteel een workout op zich voor me dus naderhand moest ik even een uurtje bijkomen, haha. Oud wief!

foto28

Ik kookte vast de rijst voor de sushisalade ’s avonds.

foto29

En de rest van de dag zag er zo uit: op de bank met een boek of met Netflix, ideale zondag!

Dat was ‘m weer. Als ik zometeen alle foto’s heb ingeladen in deze Week van OMF ga ik aan de slag met een boodschappenlijst en ga ik de boodschappen doen. Verder moet ik nog wat in huis doen en hoewel ik van plan ben een brood te bakken, moet ik even kijken of ik daar vanmiddag ook nog zin in heb. Verder staat er op een controle bij de gynaecoloog donderdag na niets op de planning deze week. We wachten dus maar rustig af en zien wel of er volgende week weer een nieuw weekoverzicht komt.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Shirley says:

  Spannend allemaal zeg! De week voordat ik ging bevallen lag ik ook aan de scan met een te hoge bloeddruk. Wie weet ;) Voor nu dus lekker rustig aan doen!

  1. Sabine Author says:

   Nou, laten we het hopen dat het deze week gebeurt dan haha!

 2. Marije says:

  Wat spannend allemaal, zo vaak naar het ziekenhuis. Ik hoop voor jou dat de beeb zich snel aandient, al is het wel het beste als je hem nog even uit kunt broeden tot 38 weken succes deze week! Lekker chillen met je poezelige billen! Trouwens: diep diep diep respect dat je nog zo lang hebt gesport!

 3. Britt says:

  Je bent goed bezig hoor, hoogzwanger en dan nog zo lekker druk bezig! Oeh, nog iemand die de liefde voor Ed’s nieuwe album deelt, hij is geweldig! Ik kan ook niet wachten totdat de heerlijke aardbeien weer komen, heerlijk grote onder het genot van een lekker zonnetje, can’t wait!

  1. Sabine Author says:

   Oh ja, met zonnetje erbij smaakt alles nog tien keer lekkerder. Heeeeerlijk!

 4. Wat spannend allemaal hè zo aan het eind van de zwangerschap! Ik ben zelf volgende week vrijdag uitgerekend en mijn vriend denkt dat ie woensdag gaat komen maar op veel harde buiken na nog helemaal niks bij mij. Ik moet ook in het ziekenhuis bevallen ivm zwangerschapssuiker. Dus ben ook best jaloers op jouw eetoverzichten want dat mag ik allemaal niet! Haha. Donderdag mag ik ook weer op controle, ben benieuwd. Succes met de laatste loodjes! Ben benieuwd wanneer het bij jou zo ver is!

  1. Sabine Author says:

   Whoo spannend, jij ook nog veel succes!

 5. Margot says:

  Ik krijg spontaan trek in aardbeien van je foto’s :-) Maar wat spannend allemaal, ik ben benieuwd wannee je bevalling gaat beginnen!

 6. Nog even.. wat spannend zeg! Leuk dat we zo via je site kunnen meeleven :).

  En die aardbeien… oh, was het seizoen maar vast begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close