De week van OMF #39

Hey, goedemorgen! Iedere week bedenk ik me weer hoe achterlijk snel een week is gegaan. Sowieso is dit voor heel september het geval als ik eerlijk moet zijn, er is zo bizar veel in korte tijd gebeurd dat het bijna lastig was om bij te benen. Aankomende week is het alweer oktober! Stop.de.tijd. Het besef dat het nu echt najaar is (ook al was het afgelopen weekend nog mooi) deed mij een start maken met OMF kerstplanning en ik hakte eindelijk een knoop door waar ik al maanden over twijfelde. Je ziet het allemaal weer in deze De week van OMF!

Maandag

foto1Rise and shine, klaar voor weer een nieuwe week! In de Primark in Zaandam kocht ik vorig weekend een t-shirt van Harry Potter. Lekker nerdy maar ik vind hem zo tof! Het model is ook nog wel ok voor de verandering.

foto6De rest van de dag (tot 14.00 uur) was ik vooral heel druk met het schrijven van artikelen voor OMF. Tussen de middag lunchte ik met een bord leftover groentesoep, zo lekker!

foto20Om 14.00 uur vertrok ik naar het hotel om een avond te werken. En daar deed ik het… Op Instagram plaatste ik bovenstaande foto en ja, het is echt waar. Per 1 december stop ik met het werken in het hotel en ga ik fulltime aan de slag voor OhMyFoodness. Ik was er al een paar maanden over aan het tobben. Ik heb veel ideeën voor de site maar tijd om deze uit te voeren ontbrak. Daarnaast heb ik de enorme luxe dat ik steeds vaker op reis mag voor de blog en ik vind het vervelend als ik hier iedere keer toestemming voor moet vragen/vrije dagen voor moet nemen. Vanaf 1 december heb ik dus alle tijd om met al mijn weggestopte ideeën aan de slag te gaan en er hopelijk iets moois van te maken. Ik vind het enorm spannend en ben er nog niet helemaal over uit of ik het nu stoer vind van mezelf dat ik mijn baan heb opgezegd of ontzettend dom (want je zet toch dat laatste beetje zekerheid aan de kant) maar de tijd gaat het leren! Gelukkig heb ik voldoende ervaring en kan ik altijd weer een baan erbij zoeken wanneer het moet. Voor nu: aftellen naar 1 december!

Dinsdag

foto7Ik stond dinsdag samen met Tim op (om 06.45 uur) om alvast wat werk te verrichten.

foto2Ik begon de dag echt pas bij de huisarts en de rest van de dag (en week helaas…) heb ik me hier -letterlijk- beroerd door gevoeld. De rest van de dinsdag spendeerde ik dan ook voornamelijk op de bank. Senna vond dat niet erg!

foto3Tegen het eind van de middag moest ik me toch echt even omkleden en klaarmaken, mijn schoonzusje mocht haar diploma in ontvangst nemen en dat kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. Trots!

’s Avonds ben ik om 20.30 uur in bed gaan liggen. Werktechnisch gezien was ik helaas niet zoveel waar dinsdag, bah.

Woensdag

foto4Met moeite stond ik om 05.45 uur naast mijn bed om te gaan werken in het hotel, er stond een ochtenddienst op de planning! Gelukkig verliep alles enorm soepel en was om 10.00 uur vrijwel al het werk gedaan. De stagiair nam het om 12.00 uur van me over en dus kon ik lekker naar huis. Had ik ook tijd om met deze dame een stukje te lopen. Wat wordt ze groot he? Zie die pluimstaart!

foto5Ik gedroeg me als de beste buurvrouw ooit door kinderpostzegels te kopen van onze buurmeisjes. In ons oude huis hadden we geen voordeur en kregen we ze nooit aan de deur. Ik vraag me nu trouwens ook af of ik me moet voorbereiden op Sint Maarten… Hmm.

zanghye_danxiaIk publiceerde het artikel over 10 natuurwonderen die ik graag eens wil zien. Wat is het toch adembenemend he.

foto8EN! Ik ging aan de slag met de Kerstplanning. Lijkt voor iedereen nog heel erg ver weg en eigenlijk is dat natuurlijk ook zo, maar de decembermaand vergt altijd enorm veel voorbereiding. Het lukte me om een aantal leuke ideeën op te schrijven.

Donderdag

foto9Nog steeds beroerd (grr) bleef ik iets langer in bed liggen, om 08.00 uur ging ik er uiteindelijk uit want er moest gewerkt worden. Ik begon met het opnemen van een video.

foto10En daarna hard aan het werk. De ideeën die ik had voor de kerstweek daadwerkelijk verwerken in de planning.

’s Middags reed ik naar Amsterdam voor twee afspraken. Uiteindelijk kortte ik dit in naar één, ik zag het namelijk niet zitten om met mijn beroerde lijf nog dik een uur te moeten wachten op de volgende. Was gelukkig geen belangrijke afspraak!

foto11De lucht was echt adembenemend mooi donderdagavond!

foto12Na wat pijnstillers te hebben weggewerkt sleepte ik mezelf ’s avonds nog wel naar de stad voor drankjes met Nanda! Ze vertrekt volgende week voor drie (!) maanden naar Azië om daar te gaan reizen, dus het kleine beetje tijd dat we nog hebben kon ik niet voorbij laten gaan. We dronken thee en wijn en aten een taartje bij Central Park in Apeldoorn en dronken daarna nog een Radler bij de Babbel. Het was heel gezellig! Om 23.30 uur lag ik uiteindelijk in bed.

Vrijdag

foto13Vrijdag ging de wekker ook alweer vroeg, ik ging mijn ouders ophalen van Schiphol. Zij kwamen (belachelijk bruin verkleurd door de zon) na vier weken vakantie op Bali weer terug.

foto14Omdat ik iets te vroeg was haalde ik bij de Albert Heijn To Go even een ontbijtje. Ik dronk deze ijsthee, die is lekker!

foto15Ik vertrok ’s ochtends om 07.30 uur van huis en uiteindelijk was ik om 12.30 uur weer thuis. Blijft een lange rit naar Schiphol als het druk is. Het was in ieder geval tijd om er direct met Senna uit te gaan en ik was niet de enige die dat dacht. Er zijn hier zoveel honden in de buurt dat we altijd wel iemand tegenkomen om mee te spelen. Zo gezellig!

foto16Er moesten boodschappen gedaan worden maar daarvoor moest ik nog even iets eten. Ik nam een paar happen van deze nieuwe salade van de Albert Heijn met onder andere mango en quinoa. Ik vond het niet zo’n succes.

foto17Bij de H&M op Schiphol kwam ik trouwens na maanden zoeken eindelijk de perfecte tas tegen. Ik zocht een tas die niet te groot is, classy zodat ‘ie ook bij nette gelegenheden gedragen kan worden maar die ook geschikt is voor gewoon overdag. Ik keek werkelijk in iedere winkel maar vond niets en nu hing er ineens één exemplaar in de winkel. Mine! In het echt is ‘ie meer grijs trouwens.

foto18Eind van de middag dook ik de keuken in om nog een video op te nemen. Ik nam het recept voor de suikervrije kokos-banaanpannenkoekjes op. Aankomende donderdag komt het recept online!

foto19Ik editte de video direct en werkte de rest van de avond nog aan de site tot we naar bed gingen.

Zaterdag

foto21Wooeeehooeee vrij weekend voor de boeg! Het is serieus ACHT weken geleden dat ik zowel op zaterdag als zondag vrij was. En ik genoot er met volle teugen van. Tim begon de ochtend bij CrossFit terwijl ik thuis nog wat werkte. Als lunch aten we broodje kroket, jumm! Pletten jullie je kroket ook helemaal fijn tussen een broodje?

foto22’s Middags gingen we naar de verjaardag van mijn neefje in Ede. Vanwege het mooie weer besloten we op de motor te gaan, heerlijk even drie kwartier heen en drie kwartier terug uitwaaien!

foto23De rest van de dag (lees: na het avondeten) deden we bijzonder weinig. De avond spendeerden we samen op de bank met Netflix.

Zondag

Gisteren sliepen we uit en daarna gingen we zoals iedere zondag met het schoonmaken van het huis. Ik ruimde ook direct wat spullen op, heerlijk zo’n schoongemaakt huis.

foto24Daarna laadden we Senna in de auto, op naar het Leesten om een stuk te lopen. Dat is zo’n heerlijk gebied hier in Apeldoorn! Je komt tientallen honden tegen die ook lekker los mogen lopen, zo fijn.

foto25Eenmaal thuis werkte ik wat en daarna kwamen mijn ouders langs. Foto’s laten zien van de vakantie en ze brachten cadeautjes mee! Ik hou van dit soort souvernirs, van die echt traditionele dingen. Staan nu te pronken op onze kistjeskast in de woonkamer waar nog veel meer van dit soort dingetjes in staan.

EN ze kwamen met de vraag of we misschien met ze mee willen naar Bali volgend jaar. Say what? Na wat twijfels van mijn kant bleek toch echt dat ze serieus waren. Volgend jaar bereikt mijn vader de leeftijd dat ‘ie met pension mag en een paar maanden later zijn mijn ouders 30 jaar getrouwd. Dit gegeven gecombineerd met het feit dat ze heel graag willen dat wij ook kennis maken met hun ‘familie’ (ze zijn er dit jaar voor de derde keer geweest) op Bali maakt dat ze graag met ons willen gaan. OKE! Volgend jaar september -het duurt lang, maar voorpret kan niet lang genoeg duren- gaan we dus samen met mijn ouders vijftien dagen op vakantie naar Bali. Hurraaay!

foto26Nadat mijn ouders weer weg waren lunchten wij met hapjes terwijl ik aan het werk ging en Tim ging gamen. Fijn zo’n zondag.

De rest van de dag besteedde ik nog wat tijd aan OMF en pakte ik mijn koffer in voor vandaag.

Aankomende week vertoef ik vier dagen in Alentejo – Portugal voor een perstrip. Ik zoek daar vier dagen weer even de zomer op en geniet van het prachtige wat de regio te bieden heeft. Ik ben enorm benieuwd want zelf ben ik nog nooit in Portugal geweest.

Eenmaal terug van de perstrip zitten we weer in oktober, een enorm drukke maand waarin nog twee andere perstrips op de planning staan, waarin ik nog veel werk in het hotel en waarin ik aan de slag moet met het uitwerken van de Sinterklaasrecepten.

Het najaar is de drukste periode op en voor OMF dus vervelen zal ik me zeker niet. Staan er voor jullie nog leuke dingen op de planning?

Vergeet me niet op Instagram te volgen voor meer behind the scenes foto’s!

Fijne (werk)week!

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Wat cool dat je je helemaal gaat wijden aan OMF! Lijkt me ook best eng ja, om inderdaad een stukje zekerheid op te geven. Verder leuk om je week in foto’s te zien, dat vind iktoch het leukste.

 2. Kevser says:

  Superstoer dat je je baan hebt opgezegd! Heel veel mensen dromen in beperkingen, dus zetten de stap nooit. Daarom is jouw stap wel stoer. Go for it!

 3. MySimplySpecial says:

  Wat gaaf dat je fulltime gaat bloggen! Spannend! Heel veel plezier alvast.

 4. Wat een spannende, gave beslissing om je baan op te zeggen! Dat gaat vast helemaal goed komen :)

 5. Marijke says:

  Oh, super dat je voltijds gaat bloggen (en meer reizen)! Ik ben benieuwd naar alle projecten die je nog gaat doen!

 6. Thefoodiary says:

  Super gaaf dat je fulltime gaat bloggen, is écht een grote stap! Best raar eigenlijk dat je al aan de feestdagen moet denken, ik wil er nog helemaal niet aan denken haha.

 7. Lisette says:

  Wat dapper!! Heel veel succes Sabine!

  Liefs,
  Lisette

 8. Eline says:

  Gefeliciteerd met je beslissing, tof hoor, fulltime bloggen! :)

 9. Mirne says:

  Veel plezier op je persreis!

 10. Nicole says:

  Spannend het opzeggen van je baan maar dat komt vast helemaal goed

 11. Felicia says:

  Je keuze om full time voor je blog aan de slag te gaan vind ik juist super stoer! Het is een hele stap! Heel veel succes, maar dat gaat vast goed komen :)

 12. Simone says:

  Heel goed, dat je de beslissing hebt genomen om fulltime voor de site te gaan werken. Heel veel succes!!

 13. Jessica says:

  Wat leuk dat je je fulltime op OMF gaat richten! Ik ga deze week eindelijk eens wat recepten van jouw blog uitproberen. Heb je blog pas afgelopen week ontdekt, dus heb veel in te halen haha.

  1. Sabine Author says:

   Oh leuk! Ben heel benieuwd wat je gaat maken.

 14. Laura says:

  Zo stoer dat je fulltime gaat bloggen! You rock!

 15. Suzanne says:

  Ja zeker voorbereiden op sint maarten, ik werk in jouw wijk en weet dat het daar erg leeft :)

  1. Sabine Author says:

   Ga je op vakantie naar Sint Maarten?

 16. Nanda says:

  Altijd je dromen achter na gaan, ik weet zeker dat het goed komt, daar zorg je wel voor <3

 17. Marcella says:

  Wat een heerlijke blog, al is het natuurlijk naar dat je niet zo fit was. Ik hoop dat je je inmiddels een stuk beter voelt, aangezien je naar Portugal reist. Dat land ken ik ook niet, dus ik blijf je avonturen dan ook zeker volgen. Wat stoer joh, dat je kiest voor fulltime OMF. Wordt vast een onwijs succes. Gaaf ook, die perstrips! Enjoy lady!

 18. Lianne - Focus on Foodies says:

  Heel tof dat je je helemaal op OMF gaat richten, gaat helemaal goedkomen! En vorige week heb ik ook dat heerlijke H&M tasje gekocht, maar dan in het zwart. Hij is zo fijn!

 19. Bite food blog says:

  Wat een positieve week op de dokter na dan. Wat heerlijk om fulltime voor OMF aan de slag te kunnen, fijn om al die ideeen uit te kunnen voeren en er daadwerkelijk de tijd voor hebben.

 20. Hester says:

  Ik vind het stoer hoor, je werk opzeggen! Niet dom, want ik denk dat het in jouw geval veel slimmer is, of nouja wel wat rustiger en het lijkt me ook wel zo fijn als je je gewoon volledig op één ding kan concentreren zonder dat er (onregelmatige) diensten tussenzitten. Heel leuke foto’s allemaal (al zijn ze al een week oud), vind je tas heel mooi en ik dacht eerlijk gezegd dat je een broodje met pasta in plaats van kroket at haha!

 21. Roxanne says:

  Ik plet ook altijd mijn kroket tussen een broodje/boterham. Veel lekkerder toch? ;)
  Stoer dat je de knoop door hakte om fulltime met OMF bezig te gaan zijn, heel veel succes! :)
  Enne, kerst planning? Konijn in het zuur graag ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close