Week van OMF #40-2020

Halverwege maart waren we als gezin uitgenodigd om Hof van Saksen te ervaren, een van de parken van Landal en misschien wel het bekendste kindvriendelijke vakantiepark van Nederland. Door de vrij plotselinge lockdown is alles toen geannuleerd maar gelukkig mochten we ons verblijf afgelopen week inhalen. Samen met de jongens en mijn ouders, Tim moest werken i.v.m. een gepland congres helaas, toog ik maandag af naar Drenthe voor een midweekje vakantie. Mijn out of office stond aan, chatberichten op Instagram uit, ik ging zoveel mogelijk offline en vond het heerlijk! In deze Week van OMF wat familiekiekjes dus en wat sfeerbeelden van Hof van Saksen.

IMG 7584

Maandag

Goedemiddag Hof van Saksen! Halverwege de middag stapten we in de auto richting Drenthe. Hof van Saksen staat vol met kleine boerderijtjes, compleet met rieten dak. Wij verbleven in een kindvriendelijke boerderij.

IMG 7585

Met ruimte voor 6 personen. De boerderij was van alle gemakken voorzien.

IMG 7587

Voor de kindjes was er een klein speelhoekje met kinderstoelen en een beetje speelgoed. Een jaar of twee geleden verbleven we in Landal Esonstad ook in een kidsproof boerderij, maar ik moet wel zeggen dat die nog iets beter gefaciliteerd was dan hier op Hof van Saksen.

IMG 7589

Maar voor de kindjes was het top hoor. Die vermaakten zich allebei met het speelgoed dat er was en de tablet.

IMG 7594

Ik had een nieuwe, kleine, diamond painting meegenomen en daar kwam ik deze week vooral ’s avonds aan toe.

IMG 7597

Dinsdag

De hele week was een grote logeerpartij met mijn oudste zoon. Hij vond zichzelf nog iets te klein voor het grote speelhuis/stapelbed (lees: vond het denk ik spannend om op een vreemde kamer in een vreemd bed te slapen alleen), dus ik deelde mijn kamer met hem. Vond hij REUZE gezellig. Ik ook trouwens, al heb is er geen nacht geweest waarin ik heb doorgeslapen afgelopen week – haha.

IMG 7606

Super leuk: in het huisje stond een kinder sjoelbak. Daar hebben we natuurlijk even goed gebruik van gemaakt.

IMG 7611

Iedere ochtend waren we in het zwembad te vinden, iedere middag deden we iets anders. Voor al activiteiten moest gereserveerd worden maar heel hinderlijk vonden we dat niet. Het is jammer dat hierdoor de spontaniteit een beetje verdwijnt en dat je de hele week echt moet plannen, maar de manier waarop Hof van Saksen dit heeft aangepakt vind ik echt heel goed. Ze zorgden er op deze manier wel voor dat iedereen de kans kreeg om alles te zien en doen. Vic was, uiteraard, dol op de Bounz dus daar zijn we twee keer geweest.

IMG 7618

En alsof binnen springen nog niet genoeg is geweest, gingen we buiten nog even verder. Op een zeiknatte air-trampoline.

IMG 7629

Maar hé, een dag niet extreem vies geworden is een dag niet geleefd aldus Vic – haha.

IMG 7642

Woensdag

Het was mooi weer woensdag en dus deden we een rondje park. De recreatieplas en de strandspeeltuin lijken me in de zomer echt een MEGA hit. Hoewel de speeltuin dat nu ook was trouwens.

IMG 7646

Hof van Saksen heeft een eigen shop waar ze hele toffe dingen verkopen. Naast veel mooie boeken en het nodige speelgoed waren er ook mooie kledingmerken te vinden zoals Fabienne Chapot, Vero Moda en Moss Copenhagen. Hoe mooi is dat groene vest vooraan?

IMG 7648

Door het hele park vind je kunst en daar staan echt prachtig bronzen beelden. Sowieso is de weg tussen het hoofdgebouw (Havezate) en de Brink (waar de supermarkt, Bounz, Harrewar o.a. zitten) echt prachtig. In de winter zijn alle bomen versierd met lampjes – dat lijkt me echt te gek.

IMG 7649

Na weer een rondje Bounz haalden Vic en ik een ijsje terwijl mijn ouders bij Cody bleven die zijn middagdutje deed. Alhoewel ijsje… MEGA ijs.

IMG 7651

Vic kwam tot de conclusie dat mijn ijsje lekkerder was dan zijn gekozen raketje dus halverwege hebben we gewisseld – haha.

IMG 7653

De Brink met de supermarkt (Noordermarkt), Bounz, Harrewar (het indoor speelparadijs), diverse academies, family golf en nog meer leuke activiteiten.

IMG 7656

In de shop van het park scoorde ik het nieuwste Hunger Games boek.

IMG 7750

Donderdag

Nadat we donderdagochtend voor de laatste keer zijn wezen zwemmen, had ik voor het einde van de middag een plekje in de Harrewar gereserveerd voor Vic. Ik ging met hem mee en nam plaats aan een tafeltje terwijl hij zich een uur lang uitleefde in de klimkooi.

IMG 7751

Geen straf om te zitten als ouders hoor. Ze hebben er een fijne bar waar je tal van lekkere dingen kunt bestellen.

IMG 7755

De kookacademie is door de maatregelen helaas gesloten maar wel kun je leuke kookpakketten aanschaffen. De recepten maak je aan de hand van kookfilmpjes in je huisje.

IMG 7757

Een glimps van een van de vele academies op het park. Kinderen vanaf 3+ kunnen zich echt MEGA goed vermaken bij Hof van Saksen. Voor kindjes jonger dan dat vind ik het persoonlijk niet het meest geschikte park.

IMG 7767

Klimmen, klauteren, springen… Vic heeft echt niets anders gedaan afgelopen week en had de tijd van zijn leven.

IMG 7770

Vrijdag

Vrijdagochtend na het ontbijt pakten we de spullen in en reden we weer naar huis. Hier lag het nieuwste boek van Laura de Grave ‘Lekker Lokaal’ op me te wachten. Vegetarische en simpele gerechten, gemaakt met Nederlandse producten.

IMG 7772

Ook kwam EINDELIJK een lang verwachte diamond painting binnen. Meer hierover op mijn diamond painting Instagramkanaal.

IMG 7783

Weekend

Nadat ik zaterdagochtend boodschappen hadden gedaan, gingen we naar de lunch even naar het kinderstrand op Bussloo. In de zomer zijn we hier veel geweest om te zwemmen, nu wilde Vic ook graag naar de ‘grote glijbaan op het strand’. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden mee, dus het werd echt een gezinsuitje – haha.

IMG 7790

Ook in het laagseizoen is Bussloo een leuke plek.

IMG 7792

Aan het eind van de middag reed ik naar de stad voor datenight met Annemie. We begonnen bij de Graaf van Vlaanderen met wijn en bitterballen en aten daarna bij de Pastazaak.

IMG 7799

Gisterochtend stond ik gewoon op tijd op om te gaan wandelen met mama. We liepen het Markerpad (een klompenpad). Best ploeteren was het!

IMG 7803

IMG 7804

Maar onderweg kwamen we veel moois tegen. Ik word steeds meer een herfstpersoon merk ik. Althans, ik ben echt een zomermens maar vind de herfst ook echt wel wat hebben.

IMG 7806

Afsluiten met een kop warme choco en daarna op naar huis, verkleumd. De rest van de dag deden we lekker rustig aan.

En nu begint het normale leven weer. Ik werk deze week maar drie dagen omdat ik vrijdag met Tim twee dagen en een nacht naar zee ga, maar de werkdagen die er zijn zitten BOMvol. Vandaag zit ik de hele dag achter de pc op kantoor, maar morgen en donderdag staan er kookdagen gepland. Ook werk ik de shopbestellingen allemaal weg die vorige week zijn binnen gekomen en staan alle inboxen weer gewoon op aan dus ik ben weer te bereiken.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    Wat een heerlijk overzicht zeg en die winkel ziet er heerlijk uit! nu wil ik ook gelijk weer shoppen haha..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close