Week van OMF #39-2021

Wat een héérlijke week heb ik achter de rug. Ik keek hier ook echt al een hele poos naar uit en dat heeft alles te maken met de paar dagen me-time die ik net achter de rug heb. Normaal gesproken ga ik (en Tim trouwens ook) ieder jaar er even een paar daagjes alleen op uit. Even opladen, even al die ondernemer-, student-, mama-, vrouw van- rollen laten voor wat ze zijn en alleen even aan mezelf denken. En nu was het eindelijk zover! Vanaf donderdag was ik vrij en bracht ik drie heerlijke, rustige dagen door in Friesland. Wat een genot. Dat betekende echter wel dat ik de dagen ervoor iedere avond de studieboeken in moest na werktijd. Ieder voordeel…

Maandag

De week begon met een kleine kookdag op kantoor. Ik had vier recepten op de planning staan om te maken, waaronder een lekkere met Nutella. Die overigens compleet mislukte – haha!

Tussendoor moest ik even terug naar huis om iets op te halen en ik besloot daar direct even wat foto’s te schieten voor Instagram en een samenwerking.

Die Nutella… die moest in koeken komen. Maar ik besloot een keer een ander koekrecept te proberen. Niet meer doen zoals je ziet haha.

En toen werden er ineens weer heeeeerlijke koeken van Humble & Crumble Cookies bezorgd, WOW. Koeken uit een Harry Potter-collectie, hoe gaaf is dat! Ze komen binnenkort weer terug in het assortiment geloof ik.

Dinsdag

Ik moest dinsdagochtend voor een afspraak in Deventer zijn, dus ik kon wat later van huis vertrekken. Hierdoor had ik ook de tijd om Vic lopend naar school te brengen. Zo heerlijk met zo’n opkomend zonnetje.

Tim was al maanden aan het wachten op een groot pakket en eindelijk is ‘ie dan geleverd. Moest nog wel even opgehaald worden bij het Office Centre maar dat deed ik maar even voor hem, samen met Vic.

Mijn tweede pak van M&S kwam binnen! Voor de oplettende kijker: ik had deze al in het blauw-groen besteld maar ik vond ‘m zó tof, dat ik ook besloot voor de rode te gaan. En ook daar ben ik héél blij mee.

En ineens kreeg ik deze foto van mijn redacteur. HET BOEK IS ER, WAAAAH! Ik hoop dat deze week mijn eigen voorraad helemaal binnen komt zodat ik de pre-orders kan versturen.

Voor het avondeten schoof ik een heerlijke traybake in de oven. Ziet er altijd zo gezellig uit hè, zo’n bakplaat.

Zoals ik al zei: een paar dagen weggaan betekent daarvoor een paar dagen extra hard aan de bak. Dus ik studeerde drie avonden achter elkaar.

Woensdag

Mijn mamadag was lekker productief. Ik poetste het huis, deed boodschappen en knuffelde tussendoor ook heel veel met mijn kleinste beertje. Of vosje eigenlijk.

Deze geurstokjes spotte ik bij Etos na een tip via DM en WOW – zó lekker. Ik heb ze op de slaapkamer gezet, echt heerlijk.

De kleuter ‘s middags: “Mama, zullen we lekker samen op de bank filmpje kijken – met koffie?”. Aaahw *smelt*.

En toen had ik zelf ook mijn nieuwe boek in handen, waaah. Blijft echt gek hoor en het went ook eigenlijk nooit. Dit is overigens de inhoudsopgave. Helemaal overtuigd? Bestel ‘m dan gauw!

Donderdag

YES, me time! Door Booking Dokkum was ik uitgenodigd om in een van hun B&B accommodaties te slapen. Maar voordat het zover was reed ik n.a.v. jullie tips eerst naar Franeker.

Want daar zit het Planetarium van Eise Eisinga en deze heelal-junk wilde dat wel eens met eigen ogen zien.

Erg tof vond ik het! Een ticket kost maar €6 en als je ook zo gefascineerd bent door de planeten, sterren en alles wat daarbij komt: zeker een keer heengaan.

Ik hopte even langs bij een bakker voor een stuk Oranjekoek en Friese Dumpkes.

En ik lunchte met een broodje gegrilde groenten met honing en feta bij De Doelen.

Pro tip: altijd iets te lezen meenemen als je alleen in een restaurant gaat zitten. Je voelt je dan een stuk minder awkward ;-)

‘s Middags reed ik door naar Dokkum. Ik was nog een beetje te vroeg voor de incheck en besloot nog een leuk koffietentje op te zoeken. Die vond ik: Stadscafé Artisante.

En daar at ik Dokkumer Broodcake. Ook weer iets om te proberen!

Im 16:00u checkte ik in bij B&B De Waegh en waauuuw, zo fantastisch. Via Instagram deelde ik een complete roomtour, maar ik zal er binnenkort nog een artikel aan wijden.

Na de roomtour friste ik me even gauw op…

… want samen met collega Wies ging ik dineren bij Restaurant Wannee in Leeuwarden. Jullie hebben gisteren in het eetoverzicht daar meer over kunnen lezen.

Mijn accommodatie zat boven het kantoor van Booking Dokkum! Mooi pandje zo he?

Vrijdag

De vrijdag startte ik rustig op met een klein beetje werk…

En een héérlijk ontbijt dat bezorgd werd in een gezellige picknickmand.

Daarna even een paar uur radiostilte want ik had voor mezelf een dagje sauna met hot stone massage geboekt bij de Leeuwerikshoeve.

Aan het einde van de middag was ik weer terug en helemaal zen dook ik de rest van de avond op de bank met hapjes, expeditie Robinson en Netflix. Perfecte vrijdagavond!

Weekend

Ik mocht van Booking Dokkum tot 13.00u blijven (late check-out) en dat was echt héél fijn. Na het wakker worden ging ik even rustig douchen, ontbijten, nog een beetje werken en daarna pakte ik pas mijn spullen in. Zo fijn om rustig op te kunnen starten ‘s ochtends!

Ik haalde het bed vast af zodat de meiden dat zelf niet meer hoefden te doen.

En na het droppen van mijn spullen in de auto, besloot ik een stadswandeling te maken. Het was ineens zulk mooi weer!

Ik liep een rondje over de Bolwerken en dan is er echt genoeg te zien. Dokkum is zó gezellig.

Na de stadswandeling dook ik wat winkeltjes in en daarna streek ik neer bij Café de Waegh voor de lunch.

Ik koos voor de spicy hotdog; die was érg lekker.

Aan het eind van de middag reed ik weer naar huis en de rest van het weekend deden we rustig aan. Daar was het weer ook echt naar he?

Aankomende week wordt een beetje vergelijkbaar want vrijdag vliegen Tim en ik naar Dublin voor een persreisje met zijn tweeën. Ik vind het zó leuk dat hij mee mag en kan. Toen ik zwanger was van Cody zouden we namelijk met zijn tweeën naar Belfast gaan, maar die citytrip hebben we uiteindelijk moeten cancellen omdat ik enorme bekkenpijn bleek te hebben. Nu kunnen we het dus dunnetjes overdoen, super fijn.

De rest van de week ben ik vooral aan het werk en aan het studeren. Ik heb een paar deadlines om te halen, wil een kookdag inplannen voor recepten in november en ik heb een paar online meetings staan. Genoeg te doen dus.

Fijne week! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close