Week van OMF #51-2018

Weet je hoe leuk het is om een weekoverzicht te typen als dat letterlijk het allerlaatste ding op je to-dolijst is voordat je vakantie hebt? Betekent niet dat ik het normaal niet leuk vind om deze Week van OMF in elkaar te zetten hoor, in tegendeel zelfs! Om ervoor te zorgen dat ik in het weekend zo min mogelijk hoef te doen, zet ik het grootste deel alvast op vrijdagmiddag in elkaar zodat ik op zondag alleen nog maar de laatste dingen hoef toe te voegen. Dat is deze week niet anders geweest en dus is het nu vrijdagmiddag 15.22u en is het maken van dit weekoverzicht het ALLERLAATSTE item op mijn to-dolijst voordat ik 1,5 week vakantie heb. En jongens, daar ben ik wel aan toe – wat een gekte was het afgelopen maand. December is altijd druk maar dit jaar bereikte het toch wel een toppunt. Afgelopen week was ik vooral dingen aan het afronden en bezig met plannen voor 2019. Want dat gaat ook gewoon door!

foto1 3

Maandag

Maandag was nog even een filmdagje. Voor tijdens de vakantie moeten er wel video’s klaarstaan voor jullie en daarom filmde ik er afgelopen maandag vier. Wel met daglichtlamp, strikt noodzakelijk op deze donkere dagen. Man man.

foto2 3

De planning voor deze week!

foto6 3

Ik maakte heerlijke recepten, al zeg ik het zelf. Ze komen allemaal nog online.

foto3 3

Ik was on a roll maandag en een stuk eerder klaar met filmen dan ik had gedacht. En daarom sloot ik me ’s middags weer even op kantoor op om aan het werk te gaan.

foto4 3

Leuk grapje, zo’n onderhoudsbeurt voor de auto. Alsof december niet al genoeg geld kost haha.

foto7 3

Dinsdag

Dinsdagochtend kreeg ik een mailtje of ik het huurcontract voor mijn kantoorpandje wilde komen tekenen. JAAAAA! Nu kan ik er écht niet meer onderuit, haha. Samen met mijn schoonzusje heb ik het een en ander opgemeten zodat ik nu bestellingen kan gaan plaatsen. Zoveel zin in dit ‘project’ volgend jaar!

De rest van de dag, Vic was een dagje bij de gastouder – we hadden nog een dag ’tegoed’, zat ik weer op kantoor. Te editen en artikelen inplannen. Heb ik verder geen foto’s van gemaakt.

foto8 3

Woensdag

Woensdag heb ik een ‘vrije’ mamadag ingelast. Uiteindelijk deed ik nog veel, maar het hóefde niet per se en dat was wel heel fijn. Ik startte de dag met een kop cappuccino. Zo lekker.

foto9 3

Ook besloot ik alvast alle cadeaus in te pakken en onder de kerstboom te leggen. Ziet er zo gezellig uit (de tas zit ook nog helemaal vol)! Toch kon ik het niet laten om ’s middags nog extra dingetjes te kopen. Het is ook gewoon te leuk om cadeaus te kopen, haha.

foto10 3

Risotto op de planning ’s avonds dus ik weekte vast de porcini.

foto11 3

Ook pende ik het kerstmenu op de achterwand van de keuken. Uiteindelijk nog vanalles in geschoven en natuurlijk aangevuld, maar het is gelukt! Het menu voor woensdag is helemaal rond.

foto5 3

Donderdag

Terwijl ik naar Amsterdam ging voor een afspraak met Smeg kreeg ik deze vrolijke foto doorgestuurd van de gastouder. Vic heeft het altijd zo naar zijn zin bij haar, echt fijn.

foto12 3

Eyecandy in de showroom van Smeg. Wat zijn die producten toch prachtig allemaal.

foto13 3

Pakketjesparty bij thuiskomst. Ik ben zo ontzéttend verwend met mooie kerstcadeaus en relatiegeschenken de afgelopen week. Ongekend.

foto14 3

Lekkere ciders, jummieee. Die komen wel op met de feestdagen.

foto15 3

Ook kwam het behang binnen dat ik besteld heb voor kantoor. De achterwand van de keuken, die je straks op video gaat zien, wordt behangen met baksteen-behang. Hopelijk wordt het allemaal zo tof als ik voor ogen heb – haha.

foto16 3

Vrijdag

Vrijdagochtend ging ik eerst nog even trainen bij de Barbell Club en daarna sloot ik me make-uploos en in joggingbroek op op kantoor om de laatste dingen voor de vakantie te doen. Godiva kwam met een méga kerstpakket. Wauw, wauw.

foto17 3

Kijk hoe gaaf deze kersthangers zijn! Ik heb ze direct in de boom gehangen hoor. Ze zijn van Vondels Amsterdam.

foto18 3

Laatste loodjes…

foto19 2

Tijdens het werken keek ik de laatste Evers staat op uitzending via 538.

foto20 3

Video’s staan ook ingepland…

foto21 3

En alsof het nog niet genoeg was kwam ook Ferrero langs met een gigantisch kerstpakket vol met Ferrero Rocher, Nutella, Kinder chocolade en Raffaelo’s. Jongens.

foto23 2

Dit berichtje ging vrijdagavond live op mijn Instagram Stories en op Facebook. Het is namelijk zo dat veel mensen mij inschakelen als ‘helpdesk’ in de dagen voor Kerst maar ook zelfs tijdens Kerst. Ik word echt overspoelt met vragen over recepten, gerechten, alternatieven en noem het maar op. Ik snap dat je vragen over recepten neerlegt bij de maker van het recept maar ik ben wel van mening dat de lat voor foodbloggers wel érg hoog wordt gelegd deze dagen. Als er geen reactie komt (want hé, gek genoeg vier ook ik Kerst!) op vragen worden mensen namelijk serieus boos, gaat helemaal nergens over. Vandaar dit bericht.

foto24 2

Weekend

We sluiten de week af met een heerlijk weekend. Tim en ik deden mee aan de buddycompetitie bij de Barbell Club en deden zaterdagochtend drie workouts. Heerlijk, spierpijn op dit moment is iets minder – haha. ’s Avonds gingen we gezellig met een club uit eten.

foto22 3

Gisteren deden we vrij weinig. We deden alle kerstinkopen, wat een drukte!, en omdat ik een hele slechte nacht achter de rug had en me vrij beroerd voelde ging ik lekker een uur in bad terwijl Vic ’s middags in bed lag.

En nu heb ik vakantie. Anderhalve week ga ik even niet werken maar alleen maar tijd besteden aan en met mijn gezin, vrienden en familie. Zálig. Al komt er volgende week wel gewoon een weekoverzicht online hoor, die hoort immers op maandag. Of het nu 31 december is of niet.

Héle fijne feestdagen gewenst! <3

Join the Conversation

 1. Lizette says:

  Hoi Sabine,
  Groot gelijk!!
  Als wij nog lang van je recepten en je gezellige weekoverzichten willen genieten, moet je af en toe even vakantie nemen.
  Gezellige kerstdagen en geniet van je vakantie!
  Groetjes lizette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close