Week van OMF 1/2017

‘De kop is er weer af!’ zou mijn vader zeggen. En inderdaad, de eerste werkweek van 2017 zit er alweer op. En die vloog voorbij als je het mij vraagt. Terwijl de kindjes nog lekker kerstvakantie hadden en daarmee ook veel collegabloggers het nog lekker rustig aan deden, was mijn week alles behalve rustig. Na een heerlijke vakantie in Las Vegas is het tijd om af te tellen naar het volgende: zwangerschapsverlof. En voordat het zover is moet er nog even flink gebuffeld worden. Deze eerste Week van OMF van 2017 start op dinsdag, op maandag zaten wij namelijk nog deels in het vliegtuig en hebben we de rest van de dag bijzonder weinig gedaan. Bijgekomen van de lange reis en veel geslapen, meer niet. Maar no worries, dit werd de rest van de week ruimschoots ingehaald. Het was een week waarin ik weer veel in de keuken stond, de eerste foodpost van het jaar binnen kwam en baby-gerelateerde dingen geregeld werden.

foto1

Goede start van de dag/week: een bak fruit, flesje water en een kop koffie. Hoewel we goed en lang geslapen hebben, slaap je de vermoeidheid van een lange vlucht er niet in één nachtje uit. Tenminste, ik niet. Maar met zo’n ontbijt redde ik het de dag wel door.

foto2

Hele fijne bijkomstigheid (not) van vakantie: de was.

foto3

Zoals ik al zei stond ik veelvuldig in de keuken afgelopen week. Omdat het nog steeds veel te vroeg donker is ’s avond maak ik ons avondeten altijd nog overdag. En ach, ik ben daar nu best wel aan gewend. Moet zeggen dat ik het eigenlijk wel lekker vind! Ik kan hierdoor ’s avonds iets langer doorwerken omdat ik het eten alleen nog maar hoef op te warmen. Toch kan ik niet wachten tot de dagen weer wat langer zijn hoor.

foto4

Workie workie workie, ik heb ontelbare foto’s bewerkt afgelopen week. Eén van mijn favoriete dingen om te doen.

foto5

Voor Kerst kreeg ik een lightbox cadeau. We hebben even getwijfeld waar we hem neer wilden zetten, maar vinden hem uiteindelijk toch het leukst voor de babykamer. Daar staat ‘ie nu in de vensterbank.

foto6

Dino is altijd een beetje chagrijnig als we thuiskomen van een vakantie. Hij doet altijd net alsof ‘ie een beetje boos op ons is. Duurt nooit lang. Na een paar uur komt hij toch wel opvallend vaak dichtbij of tegen je aan zitten.

foto7

Ook weer veel gedaan afgelopen week: filmen! De hoofdtaken voor OhMyFoodness: koken, filmen, fotograferen en schrijven.

foto8

Dat fotograferen is altijd súper profi trouwens. Fotostudio, lampen, statief.. alles. Not. Maar het werkt!

foto9

Sinds 05.00 uur wakker zijn is niet bevordelijk voor de werkdag. ’s Middags dook ik dus maar even met de laptop op de bank om wat werk te verzetten. Mijn lijf is zich in ieder geval aan het voorbereiden op gebroken nachten. Top. Mag het nog wel even mee wachten op zich.

foto10

Nog even een foto van deze scruffy. Die dikke vacht ging er een dag later af bij de trimmer. Hard nodig!

foto11

Ik werkte twee avonden door afgelopen week. Een to-dolijst van een volledige week in vier dagen proppen vergt een beetje flexibiliteit. En ik vind het niet eens zo erg eigenlijk, met de laptop op de bank of aan de eettafel. Als ik ’s avonds werk doe ik dat nooit achter mijn computer trouwens. Vind de afwisseling tussen computer en laptop soms wel fijn.

foto12

Lekkere smeerbende tijdens het filmen. Gelukkig was het resultaat waanzinnig. Dan is het ’t allemaal waard.

foto13

Spoiler alert: dit kwam allemaal van Senna af bij de trimmer. Ho-ly shit. Een Berner Sennen heeft natuurlijk sowieso veel haar, maar bij Senna was het inmiddels echt teveel. Ze had méga lange haren en een ondervacht waar je u tegen zegt. Stofzuigen bij ons thuis was gewoon niet te doen, letterlijk 10 minuten later lagen er overal alweer plukken haar. Om moedeloos van te worden. Bovendien had ze er zelf ook last van dus hop, naar de trimsalon. Voor het eerst trouwens.

foto14

Dit was er bij thuiskomst nog van haar over, hahaha! Voor jullie lijkt het misschien nog heel wat maar wij vonden dat er nog maar weinig van haar over was. Zo slank en zacht ineens. En dat koppie… zo met haar korte haar lijkt ze ineens weer een kleuter, haha. Maar het is een goede keuze geweest. Ons huis is zowaar na een dag sinds het stofzuigen nog steeds schoon. Wauw! Senna zelf voelt zich ook aanzienlijk beter met haar ‘nieuwe’ vacht.

foto15

Zoals ik al zei regelde ik ook een hoop babydingen afgelopen week. De weken tot mijn uitgerekende datum zijn inmiddels op twee handen te tellen (waaaah!) dus ik wilde weer wat dingen van de uitzetlijst af kunnen strepen. Dat is gelukt zoals je ziet. Dit alles is voor de baby.

foto16

Van fonQ had ik nog een cadeaukaart liggen die op moest en van het geld bestelde ik deze WallaBoo! voetenzak voor in de MaxiCosi en/of wagen. Wat een tóp ding. Lekker warm! Word er bijna jaloers van dat ik er zelf niet in pas.

foto17

Weer een avondje doorwerken. Wel met een kop warme chocolademelk met een flinke dot (trust me, de dot slagroom was een stuk groter dan je nu hier ziet) slagroom. Jum!

foto18

Vrijdag nam ik een nieuwe zwangerschapsupdate op en die moest ook direct geëdit worden.

foto19

Je ziet het bijna niet meer in de weekoverzichten maar ik sport nog steeds! Mijn doel aan het begin van de zwangerschap was om in ieder geval tot 32 weken te blijven trainen. Inmiddels ben ik 30 weken in verwachting dus het gaat de goede kant op. Ik kan mijn schoenen dan wel (bijna) niet meer zien, sporten lukt nog steeds.

foto20

Na het trainen op de bank met een alcoholvrije Hugo. Daar had ik zin in, jum!

foto21

Vrijdagnacht was weer niet zo’n beste. Senna besloot in huis te poepen ’s nachts en ja, dan word je dus wakker van de geur. Tim sliep na het opruimen weer fijn verder, ik lag vanaf 06.00 uur klaarwakker. Zo irritant als je nog echt moe bent maar de slaap gewoon niet kunt vatten. Ik besloot dus maar naar buiten te gaan met de dader. Die was heel blij met de sneeuw.

foto22

En tja, als Tim nog slaapt kan ik net zo goed beginnen aan de to-do lijst voor deze week. Scheelt weer een beetje.

foto23

Foodpost! Spannende foodpost wel te verstaan: insectensnacks van Jimini’s. Jimini’s is een Frans bedrijf dat insecten verwerkt als en in snacks. Ik durf het niet aan om dit nu te proeven, maar ik ben best benieuwd naar de krekels en wormen. Iemand ze al eens gegeten? Moet wel zeggen dat ik me afvraag of dit soort dingen nou verkopen. Zouden er echt mensen zijn die bewust voor muesli-achtige repen kiezen waar insecten in zijn verwerkt?

foto24

Dan staat deze foodpost me toch iets beter aan. Een doos vol notensnacks van Nuts About Nature. Super handig verpakt in portieverpakkingen zodat je in een keer genoeg noten eet voor de dag.

foto25

foto26
Ik ben niet de enige die relatiegeschenken krijgt. Tim kreeg van Bagels & Beans dit prachtige Behind the Beans boek voor Kerst. Een fotoboek over de herkomst van de koffiebonen die Bagels & Beans gebruikt. Met echt prachtige foto’s. Het boek ligt op onze salontafel inmiddels.

foto27

Ik word hier altijd veel te enthousiast van: een nieuw, vers notitieboek. Mijn huidige is bijna vol na dik een jaar gebruiken en hoewel ik er nog meer dan genoeg heb staan in de kast, is geen enkel notitieboek zo fijn als die van Moleskine. Dus tja, die moet gewoon opnieuw gekocht worden. Ik werd vroeger overigens al stuiterend enthousiast als ik op de basisschool in een nieuw schriftje mocht beginnen, haha. Is nu dus niet anders.

foto28

Tim moest zaterdagmiddag naar de tattooshop om zijn sleeve bij te laten werken. Ik ging ondertussen aan de slag met het in elkaar zetten van de box. We wilden hiermee in eerste instantie zo laat mogelijk mee beginnen, maar bedachten dat het nu nog mogelijk is om de katten af te leren in de box te gaan liggen.

foto29

En kijk nou hoe leuk dit staat! Perfecte plek ook echt. Het wordt allemaal wel heel echt zo hoor.

foto30

Ik hing ook de mobiel boven het ledikantje op. Zo schattig.

foto31

In de webshop van ZARA kwam ik dit (nep)lerenjasje tegen. Vind hem zó stoer. Zie het ook al helemaal voor me: jasje, spijkerbroekje en Timberlands. Helaas waren er geen kleine maatjes beschikbaar en zou onze kleine man het jasje pas na een jaar aankunnen. Vond ik toch een beetje overdreven om nu al te kopen.

foto32

Na de kaknacht van vrijdag sliep ik gisterochtend gelukkig wél uit. Ik kan het nog! Om 10.00 uur werd ik wakker. Zalig.

foto33

Het linker canvas hangt inmiddels al jaren bij ons op de overloop met als doel dat er ooit nog een soortgelijke foto van Tim naast zou komen te hangen. Eindelijk maakten we afgelopen vakantie een geschikte foto en tadaaa, compleet!

foto34

foto35

foto36

foto37

Opruimdrift op de zondagmiddag. Mijn make-uplades moesten eraan geloven. Zoveel (oude) zooi nog en de helft werd gewoon niet gebruikt. Hartstikke zonde. En kijk nou hoe overzichtelijk mijn lades nu zijn. Word ik altijd gelukkig van.

foto38

Deze zooi ging allemaal weg. Een andere tas met spullen bewaarde ik voor mijn schoonzusje en vriendinnetje Nanda om uit te zoeken. Opgeruimd staat netjes!

De rest van de zondag hingen we lekker op de bank. Het was een ultiem chillweekend.

Deze week zal niet heel veel anders zijn. Mijn to-dolijst is weer groot dus ik ben voornamelijk thuis aan het werk. Donderdag heb ik samen met Viv een afspraak met de PR-afdeling van mijn uitgeverij. Mijn boek wordt natuurlijk uitgegeven in het voorjaar en daar moeten we een aantal leuke dingen voor verzinnen.  Verder moet ik weer naar de verloskundige, staat er een intakegesprek met de kraamzorg gepland en heb ik as. zondag een high tea met 15(!) zwangere vrouwen die allemaal gaan bevallen in maart. Dat wordt vast een mooi gezicht.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Haha een boze kat bij terugkomst van vakantie is heel herkenbaar. Hij gaat hier dan met zijn rug naar ons toe zitten/liggen.

 2. Conchita says:

  Weet je misschien ook waar ik die noten van Nuts about Nature kan kopen? Ze zien er erg aantrekkelijk uit, en lekker makkelijk om zo een portie mee naar het werk te nemen :-)

  Groetjes,
  Conchita

  1. Sabine Author says:

   Sowieso bij Albert Heijn!

   1. Conchita Galarza says:

    Bedankt, ik ga morgen op zoek!

 3. Charlotte says:

  Insecten vallen best mee volgens mijn vader! Hij heeft een keer sprinkhaan gegeten en zegt dat het niet echt een bijzondere smaak heeft, Het smaakt volgens het naar krokante oliebol/frituur. :P

  1. Sabine Author says:

   Haha, dat heb ik al vaker gehoord ja! Of dat ze naar chips smaken als ze een beetje gekruid zijn.

 4. Britt says:

  Ik zie een hoop lekkere toekomstige recepten voorbij komen in dit artikel, yum! En wat krijg je al een lekkere flinke buik, ik vind het zo leuk voor je! Zo’n opgeruimde make-uplade of -kast voelt altijd goed vind ik, zo veel overzichtelijker en fijner omdat je dan hebt uitgezocht wat je daadwerkelijk gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close