Honing Gember Kip uit de oven

Kip kun je op ontzettend veel manieren bereiden en met de juiste marinade kan het echt een favorietje van me zijn. Zo vind ik  Indonesische kipsate by far the best maar een sticky zoete variant doet het bij mij ook altijd goed. Wat het bereiden betreft bak of gril ik de kip meestal maar ook de slowcooker is een hele goeie om bijvoorbeeld pulled chicken mee te maken. Moet ik ook snel weer eens doen. Maar heb je zin om echt even makkelijk te doen óf om je handen vrij te hebben tijdens het bereiden van de rest van de maaltijd, gooi dan de kip in de oven. Eerst even goed marineren, dan een tijdje in laten trekken en vervolgens heb je er geen omkijken meer naar.

Honing en Gember

Voor een ander gerecht had ik een stuk gember in huis gehaald en ik wist toen ik het kocht al dat ik een stuk weg zou moeten gooien omdat ik het restant niet meer zou gaan gebruiken – centimetertjes gember verkopen lijkt me best een idee. Meestal is een tweede bestemming voor overgebleven gember een kop heet water; gemberthee. Maar nu vond ik het gelijk maar eens tijd voor de honing gember kip die ik al een tijdje wilde maken. Zonde om zo’n smaakvol ingrediënt iedere keer weg te gooien en zo perfect voor deze kip!

img_2247

3.27 van 30 stemmen

Honing Gember Kip uit de oven

Porties8 kippenvleugels

Ingrediënten

 • 8 kippenvleugels
 • 1 cm gember
 • 4 eetlepels honing
 • 4 eetlepels ketjap
 • 1 rode ui gesnipperd
 • 2 theelepels grof zeezout
 • peper

Instructies

 • Snijd de gember fijn en maak de marinade door de gember met de honing, ketjap en ui te mengen.
 • Smeer alle kippenvleugels in met de marinade en doe ze in een schaal. Giet de overige marinade eroverheen en zet in de koelkast voor een paar uurtjes. Een avond van tevoren kan ook prima.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak vervolgens de kippenvleugels in zo'n 25 tot 30 minuten gaar.

Join the Conversation

 1. Liesel says:

  Klinkt goed! Ik ben al langere tijd “lurker” van jouw blog en heb al meerdere recepten gemaakt! Wat ik alleen wel een beetje mis is een soort van nawoord bij je recepten, hoe het smaakte, of je de volgende keer iets anders zou doen, o.i.d.

 2. Heerlijk recept. En een tip voor de overgebleven gember: bewaar het in de vriezer! Dan blijft het lekker lang goed .

  1. jolanda says:

   Precies doe ik ook altijd! En ik schil en snij het dan gelijk in porties van cm voor ik het invries. Stukje er uit, even afspoelen onder de warme kraan voor het raspen of heel mee stoven. Het ontdooit wel.

  2. Vivian Author says:

   Ga ik doen! Dank voor de tip!

 3. Daniëlle says:

  Wat een lekker recept! Ik heb al helemaal bedacht wat ik erbij ga eten, dus dit komt zeker van de week een keer op tafel.

 4. Mama van 2 says:

  Wat kan ik erbij serveren?
  Rijst, aardappelen of iets anders?

 5. Elize | eatcooklove says:

  Oeh yamm! Maar goed dat die gember niet in de prullenbak (of een kop thee) is verdwenen ;) Ziet er heerlijk uit!

 6. Rosanne says:

  Is het de bedoeling om de kip rondom te bakken voordat hij de oven in gaat? Bij ons was de kip namelijk nogal rauw na een half uur. In het recept staat trouwens ook niet waar de zeezout in moet (in de marinade of over de kip voor/na het bakken?). Alvast bedankt!

  1. Sabine says:

   Nee, dat is niet nodig. Oventemperaturen zijn natuurlijk altijd afhankelijk van de oven die je hebt. Als je een wat minder krachtige oven hebt dan kan het zijn dat de kip langer de tijd nodig heeft om te garen. Zout wordt toegevoegd aan de marinade.

   1. Wicher says:

    Tip 1. Kip eerst 15 minuten in kippenbouillon koken, af laten koelen, marineren, 15 minuten in oven.
    Tip 2. Gebruik een kerntemperatuurmeter.

 7. Dit klinkt heerlijk! Kan dit ook met gewone kipfilet en hoe lang zou het dan in de oven moeten?

  1. Sabine says:

   20 – 25 minuten, afhankelijk van het formaat kipfilets.

 8. Hoi!

  Gebruik je Ketjap Manis of Asin?

  1. Sabine says:

   Ik gebruik ketjap manis.

 9. Kip staat momenteel te marineren in de koelkast!
  Heel veel zin in vanavond!!
  Hopelijk smaakt ie naar verwachtingen!

  Ik heb er voor gekozen om er frietjes en broccoli bij te serveren.

  =)

 10. hoi kan t ook met kippedijfilets

  1. Sabine says:

   Tuurlijk kan dat! Kipdijfilets hebben vaak wel wat langer de tijd nodig om te garen, dus hou hier rekening mee.

 11. Kan het ook met drumsticks? Bedankt voor het lekkere recept!

  1. Sabine says:

   Dat kan zeker. Dan kun je een baktijd van 35-40 minuten aanhouden.

 12. Floris says:

  Ziet er goed uit,lijkt smakelijk.
  Vraag me wel af,zoals je zelf ook al merkt is gember kopen best een prijzige aangelegenheid als je telkens iets overhoud/weg moet mikken.
  Zonde bovendien,vandaar m’n vraag,stel nou dat je de gember vervangt door gemberpoeder,hoeveel zou je dan nodig hebben en zou de smaak dan net zo zijn als met “echte”gember ??
  Hoor het graag,zeker omdat gember nou niet iets is wat je in elk recept kwijt kan,en verspillen zonde is.

  1. Sabine says:

   Gember kun je prima invriezen! Tip voor de volgende keer dus. Ik snijd de gember die ik overhoud in stukken en die vries ik dan in. Ook is gember bij de toko vaak een stuk goedkoper. Omdat de gember hier zo’n hoofdingrediënt is zou ik wel proberen om voor verse gember te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close