De week van OMF #51

De kerstdrukte is officieel voorbij. Alle pakketjes zijn wel binnen, alle cadeaus liggen inmiddels onder de kerstboom en bij is zoals bij aanvang van iedere vakantie de verkoudheid weer toegeslagen. Het is hilarisch maar ik kan het met de klok gelijk zetten: zodra het vakantie is komt de drukte er bij mij lichamelijk uit. En dat uit zich in verkoudheid, grieperig en slecht slapen. Gelukkig duurt dit slechts een paar dagen dus ik ga er vanuit dat ik het ergste nu wel achter de rug heb. Right in time voor Kerst! Over Kerst volgende week meer natuurlijk, eerst nog even terugkijken op de afgelopen week in deze editie van De week van OMF.

Maandag

foto1

Hurraaaay, de eerste cadeaus liggen onder de kerstboom! In de loop van de week kwamen er daar nog veel meer van bij. Ziet er zo gezellig uit he?

foto2

Ik kreeg zelf ook een mooi pakketje opgestuurd van Souq, het nieuwe merk van Nadia en Merijn, bekend van onder ander 24Kitchen. De lijn bevat producten die niet tot lastig verkrijgbaar waren in Nederland. Ziet er gezellig uit he?

foto3

Hubby (niet echt natuurlijk, maar klinkt zo leuk!) thuis, maar allebei nog even aan het werk voordat we gingen CrossFitten.

foto21

Het was een flinke WOD, foei! Maar het ging lekker.

Dinsdag

foto4

Tim moest alleen op dinsdag nog werken en zou daarna vakantie hebben, dus ik dook ook gewoon nog even achter de laptop om vooral heel veel artikelen te typen. Madame was het daar echter niet mee eens. AANDACHT!

foto6

Ik was nog druk bezig met het maken van kerstrecepten afgelopen week. Deze frambozentompoucen stonden afgelopen zaterdag online. Ik ben benieuwd wie ze gaan maken?

foto5

Eén van de cadeaus die ik afgelopen week bestelde voor Kerst had gewoon door de brievenbus gekund, maar kijk in wat voor een be-la-che-lijk grote doos ‘ie werd bezorgd. Slaat toch nergens op? Alleen maar zonde van het papier en plastic waarmee de doos verder gevuld was. Vind ik stom.

Woensdag

Goedemorgen! Ondanks dat we konden uitslapen ging onze biologische wekker al vroeg af. Nog maar even aan het werk dus.

foto8

Het regende pakketjes deze week! Als dank heb ik de pakketbezorger een kistje wijn meegegeven. Hij moet zich helemaal rot hebben gesjouwd de afgelopen tijd.

foto9

En YAY, eindelijk heb ik goede schoenen voor CrossFit: Reebok Nano’s 3.1. Ik vond ze op Marktplaats en heb ze voor minder dan de helft van de prijs over kunnen kopen terwijl ze gloednieuw waren. Ongedragen, in doos met alle kaartjes er nog aan. Heel blij mee!

foto10

Charlie was de afgelopen week totaal niet blij met de regen en heeft dus op iedere stoel in huis uren liggen slapen. Ook op mijn bureaustoel zoals je ziet.

foto12

Ook kwam dit mooie horloge van Daniel Wellington binnen afgelopen week. Een bruinleren brandje met rosé-gouden uurwerk. Zo mooi <3 Ik mag jullie trouwens ook een mooie kortingscode geven. Wanneer je de code holidayohmy invult tijdens het afrekenen in de webshop krijg je 15% korting op je bestelling. Ik heb dit horloge overigens gekregen van DW.

foto11

’s Avonds was het weer tijd om te CrossFitten! Ik wil in het nieuwe jaar vier keer per week gaan CrossFitten. Mits mijn knie het toelaat.

Donderdag

foto13

Donderdag deeg ik niet zoveel. Althans, we waren beide niet productief en ik voelde ’s ochtends al een verkoudheid opkomen. Wel gaf ik toe aan mijn seizoensverslaving: kerstkransjes!

De rest van de dag deed ik eigenlijk rustig aan. Ik schreef nog het een en ander voor OMF maar hing daarna vooral op de bank. Off-day.

Wel kreeg ik het leuke nieuws dat ik deze maand in JAN Magazine sta met OMF. Zó tof!

foto14

’s Avonds lekker op de bank met een wijntje (met ijs), de DJ’s van 3FM het Glazen Huis in zien gaan.

Vrijdag

foto15

Goedemorgen Charlie, vanuit de kledingkast. Maf beest.

De rest van de dag maakte ik geen foto’s, sorry! Verkoudheid sloeg over in een griepje dus ik deed niets noemenswaardigs.

Zaterdag

foto17

Na drie nachten slecht slapen bleef ik wat langer in bed liggen terwijl Tim ging CrossFitten.

foto18

Wel ging ik mee naar de markt en de stad omdat we alvast wat inkopen gingen doen voor Kerst. Ik nam onder andere balkenbrij mee, mijn favoriete wintersnack.

De rest van de dag vond ik het wel weer genoeg geweest. Ik koos de winnaars van de Secret Santa actie en hing op de bank.

foto19

’s Avonds keken we film en snackte ik deze groentechips van Lidl. Lekker!

Zondag

Na weken sporadisch het huishouden doen aangezien we ieder weekend weg waren, hadden we er gister weer eens tijd voor. Fijn! De hele ochtend hebben we dus besteed aan stofzuigen, poetsen, strijken etc.

foto20

Daarna ging ik aan de slag met het maken van hartige oliebollen! Ik wilde dit van de week al doen maar doordat ik me niet helemaal honderd voelde schoof ik het steeds vooruit. Het recept komt de dag voor Oud & Nieuw online. We proefden er zelf een paar en de rest vroor ik in voor oudejaarsavond.

foto22

Beste.idee.ooit.NOM.

Ik heb zó veel zin in aankomende week. Echt, ik HOUD van de Kerst. Vandaag en morgen werken we nog een beetje. Ik neem een video op en bak alvast oliebollen voor Oud & Nieuw. Dinsdag doen we de laatste boodschappen voor het kerstdiner en woensdag maken we het huis helemaal klaar voor Eerste Kerstdag. ’s Avonds vieren we kerstavond bij mijn schoonfamilie, dan kunnen we eindelijk al onze cadeaus geven (en krijgen natuurlijk). Donderdag en vrijdag is het Kerst, ik kijk er zo naar uit! Wat we van het weekend doen is nog niet bekend, lekker relaxen denk ik.

Fijne week en KERST!

Join the Conversation

 1. Linda Delichef says:

  Vervelend dat je niet zo fit was afgelopen week, maar fijn dat het weer beter gaat!

  Die hartige oliebollen zien er ontzettend lekker uit, ik kijk al uit naar het recept.

  Ik wens jullie alvast heel fijne kerstdagen! Geniet ervan :)

 2. Margot says:

  Hihi, mijn kat vind dit weer ook maar niks en is veel binnen. Fijne feestdagen!

 3. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Wat leuk om te zien weer! Ik ben ook echt dol op balkenbrij haha, kijken of ik het snel maar weer eens kan kopen!

 4. Eline says:

  Brr balkenbrij!

 5. Susanne says:

  Balkenbrij?! Nooit van gehoord en het ziet er ook niet echt uitnodigend uit haha. Vind het zo leuk om te lezen dat je zo’n zin hebt in kerst, krikt mijn ‘zin’ in kerst een beeetje op haha.

  1. Sabine Author says:

   Ahw, jij bent niet zo’n kerstfan begrijp ik?

 6. Nathalie says:

  Wat super aardig dat je de pakketjesman wijn hebt gegeven als dank! Denk dat veel mensen er niet bij stilstaan, en ik zelf ook eigenlijk te weinig.
  Mooi gebaar!

 7. Sandra says:

  Hartige oliebollen… Serieus? Je bent mijn held! Ik haaaat oliebollen, maar hartige oliebollen móét ik proberen, maar voor volgend jaar… Dit jaar zit ik in het vliegtuig met Oud & Nieuw. Goede timing hè?

  Hopelijk ben je weer helemaal beter…

 8. Petra says:

  Hoe doe je dat met invriezen vd oliebollen uit de vriezer? Bak je ze met o&n nog een x af zodat ze vers zijn?

  1. Sabine Author says:

   Ik stop ze in de vriezer zodra ze na het bakken helemaal zijn afgekoeld. Dan haal ik ze de dag voor oud&nieuw er weer uit om ze langzaam te laten ontdooien en vlak voor het serveren krik ik ze nog even op in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close