Een culinaire wandeling in Arnhem

Wijnspijs. Dat is dus precies wat de naam al doet vermoeden; wijn en eten. En dat gecombineerd met een wandeling waardoor je van restaurant naar restaurant hobbelt. Klinkt leuk toch? Is het ook! Zeker als je net als ik een groot liefhebber van wijn bent, èn hartstikke van lekker eten houdt.

Een paar weken geleden heb ik op uitnodiging van Wijnspijs deelgenomen aan zo’n wandeling. Samen met een vriendin mocht ik in Arnhem bij zes restaurants aanschuiven om een lekkere wijn en een gerechtje te proeven. Het hele concept is me echter niet onbekend. Ik heb er wel eens eerder aan deelgenomen een paar jaar geleden, in Amsterdam. Toen waren het geloof ik vier restaurants en de wandeling was flink. Een klein nadeel toen was dat we het dessert in een leeg restaurant aten. Hoe dat kwam? Ik denk dat de tijdsplanning niet helemaal duidelijk was waardoor we te laat bij dat restaurant aankwamen. Iets wat nu goed geregeld was. Want in Arnhem verliep het concept anders; alle restaurants die we bezochten, waren namelijk volledig ingericht op alleen maar Wijnspijs deelnemers. IN Amsterdam waren we de enigen tussen de ‘gewone bezoekers’. Zo kende ik het dus helemaal niet maar dit was juist erg leuk omdat ik niets hoefde uit te leggen bij aankomst. Alle aanwezigen waren namelijk deelnemers. We dronken allemaal dezelfde wijn en aten allemaal hetzelfde gerecht. Dat zorgde voor een leuke sfeer en zelfs voor wat gemakt want uiteindelijk kon je gewoon achter een paar bekende gezichten aanlopen; iedereen deed dezelfde wandeling (erg handig als je al vier wijn op hebt).

Wijnspijs Wandeling Arnhem

Wijnspijs Wandeling Arnhem 2

Onze wandeling in Arnhem startte niet ver van het station vandaan. Bij HANS eten en drinken. Hier kregen we een heerlijke steak tartare met erbij een glas rode wijn. Om twaalf uur starten met een glas rode wijn vond ik even pittig, maar de kop was er wel gelijk goed af zeg maar ;-)

Wijnspijs Wandeling Arnhem 4

We vervolgden onze route naar Tapasbar Retiro, niet ver van HANS vandaan. Een heel gezellig restaurant waar ik zelf nog wel eens naartoe zou willen, gewoon met volledig menu zeg maar. We kregen in ieder geval deze lekkere witte wijn, een fruitige.

Wijnspijs Wandeling Arnhem 5

Smaakte heel goed bij bovenstaand gerechtje, deze joekels kwamen rechtstreeks van de barbecue.

Wijnspijs Wandeling Arnhem 6

Op naar Cosi, een Italiaans restaurant waar ik al eens geweest was. Dit leuke plekje doet aan als huiskamer en heeft ook verschillende kamers (daar kwam ik nu pas achter). We besloten door te lopen en achterin plaats te nemen. We kregen een héél lekker gerecht voorgeschoteld, met aubergine, tomaat en parmezaan. Eigenlijk gewoon een heel lekker heel goed Italiaans bordje. Met erbij een glas rood. Nog eens terug naar Cosi besloot ik na dit bezoek, zo lekker!

Wijnspijs Wandeling Arnhem 7

Na Cosi wandelden we meer het centrum van Arnhem in en aten we bij Rean Lee, een Aziatisch restaurant. Niet groot en we kregen een plekje aan de bar, knus wel. En ook al ziet dit gerecht er misschien niet heel bijzonder uit (krokante kip met rijst en zure paprika), het was heel smakelijk.

Wijnspijs Wandeling Arnhem 8

Dit gerecht aten we bij toch wel de mooiste locatie van allemaal; Stadsvilla Sonsbeek. Prach-tig. Gelegen op een heuvel, in het park. Met uitzicht over de stad. Het gerecht vonden we helaas een stuk minder lekker dan we gehoopt hadden. Mooi opgemaakt maar het was vrij vlak van smaak. Hier hoorde overigens een glas rood bij maar daar had ik wel even genoeg van gehad dus ik vroeg om een glas wit.

Wijnspijs Wandeling Arnhem 9

En de afsluiter aten we bij Graaf Otto. Een bijzonder gerecht wel met veel eigen smaken erin. De basis was vis. Ik was niet wild enthousiast, mede doordat ik hoopte op nog een iets steviger gerechtje omdat je met deze wandeling bij elkaar opgeteld 6 glazen wijn drinkt. Verschillende wijnen en dan ook nog rood en wit door elkaar. Een soort proeverij eigenlijk (maar dan zonder uitspugen ;-). En dat vond ik wel wat veel gezien de kleine gerechten.

Verder vind ik het een aanrader om eens een wijnspijs wandeling te doen, je leert een stad een beetje kennen, komt eens bij andere restaurants (en veel ook, op 1 dag) en het is hartstikke gezellig. Ik weet al waar ik de volgende keer heen wil, Cosi staat zeker weer op mijn lijstje en Retiro zet ik daar ook op!

Join the Conversation

  1. Dit lijkt me zo leuk om een keer te doen! (Wel een vega/vegan variant dan)
    Hoe lang ben je ongeveer bezig en wat zijn de kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close