Viv’s nieuwe keuken – Meanwhile

Omdat ik (eindelijk) een nieuwe keuken krijg, en dat nógal een project is, leek het me leuk om jullie daar wat meer over te vertellen. Het is tenslotte voor foodies als wij zo ongeveer de fijnste plek van ons huis. Vorige week heb je kunnen lezen wat onze plannen waren in het ‘before’ artikel. Vandaag meer over de verbouwing zelf, met een klein fotoverslag!

Op het moment van schrijven heb ik nèt te horen gekregen dat onze keuken volledig geplaatst is. Dat wil dus zeggen dat ik de boel kan schoonmaken, de kastjes in kan ruimen (zo benieuwd hoeveel ruimte we hebben) en niet onbelangrijk; we kunnen weer koken. Heel erg fijn.

Maar we zijn er nog niet helemaal. De vloer is nog kaal en de wanden moeten nog even gezellig betegeld worden. Sterker nog, de vloer moeten we nog gaan uitzoeken en voor de wandtegels hebben we ook nog geen definitieve keuze gemaakt. Waarom we dat niet eerder hebben gedaan? Kom ik later in dit artikel op terug.

Eerst een overzicht van alle stappen die er gemaakt zijn. Dat zijn er veel en wat is er een hoop veranderd! We hadden niet verwacht dat het zo licht en zo ruim zou worden…

De boel eruit.

Op maandagochtend om half 8 stonden twee heren bij ons op de stoep die al het voorbereidend werk voor het plaatsen van onze keuken zouden gaan doen. We zijn zelf wel creatief genoeg om te bedenken hoe we het willen hebben, maar absoluut níet handig genoeg om de werkzaamheden die daarbij horen zelf uit te voeren. Daarbij wonen we in een oud huis waar ongetwijfeld wat verrassingen tevoorschijn komen tijdens een verbouwing, dus we waren het er vrij snel over eens dat we alles wilden uitbesteden. Van het slopen van de oude keuken, tot aan het plaatsen van de nieuwe. Alles. We wilden er geen omkijken naar hebben en wilden vooral ook de garantie dat het gewoon goed zou gebeuren. Voordeel hiervan is ook dat we verder niets hoefden te regelen; de oude keuken werd bijvoorbeeld meegenomen door de twee heren zodat we dat niet zelf naar de sloop hoefden te brengen. En nu heb ik wel van meerdere kanten de tip gekregen dat er altijd mensen zijn die geïnteresseerd zijn in oude keukens en dat je daar zelfs nog geld voor kunt ontvangen. Maar heel eerlijk; daar hadden we gewoon geen zin in. Weg ermee.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 1

Calmth before the storm. Hier hebben we de laatste dingen uit de kastjes getrokken en alles uitgeschakeld. Klaar om eruit gesloopt te worden. En daar was maar kort voor nodig, binnen twee uur was de hele boel verdwenen en vanaf daar begon het opbouwen eigenlijk al.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 1b

Nu al beter dan wat het was haha.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 2

Na de eerste dag zag het er zo uit. De keuken netjes verwijderd, een nieuwe plek voor de afzuigkap en er is een frame geplaatst voor een nieuwe wand met nis. Met die nieuwe wand maken we de muur overigens weer recht (links staat de muur 10cm dichterbij het frame dan rechts) en gebruiken we een stukje diepte voor de nis.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 2b

De volgende dag begon het al een beetje vorm te krijgen en werd de nis dichtgemaakt, en is gas met water omgewisseld.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 3

Einde dag twee. Ik zie ‘m al staan hoor!

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 4

En nu helemaal. Hier is de stukadoor geweest en hij heeft de twee wanden en het plafond strak getrokken. Je ziet de zes stopcontacten (FIJN, ik had er vier) ook geplaatst.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 5

Droogproces. Duurde ongeveer vijf dagen.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 5b

En dan eindelijk stonden alle kastjes en apparaten voor de deur. Is netjes in de woonkamer geplaatst waardoor we het hele weekend om de grote dozen heen hebben moeten dansen, maar uiteraard met plezier.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 6

Het enige wat we zelf moesten doen was het verven van de muur. Na een laag voorstrijk hebben we de wanden en het plafond geverfd in een witte, iets warm grijze tint. Komt op de foto niet over maar het is de kleur die ook op de andere muren in deze kamer zit.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 7

Na het weekend werd de keuken geplaatst en in anderhalve dag was de klus geklaard. Ik was aan het werk en kreeg af en toe foto’s toegestuurd van Tobias. Zo leuk om het zien te ontstaan.

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 8

NieuweKeuken Vivian Meanwhile 9

Tot hier!

Momenteel is de keuken volledig geplaatst maar nog niet af. Want; er moet nog een vloer komen en we willen een rand tegels op de muur. In het eerste artikel heb je kunnen lezen dat we voor een Portugese vloertegel wilden gaan maar op het moment dat de keuken eruit gesloopt werd, bleek dat we op onze vloer geen tegels kunnen leggen. Heel erg jammer. Verschillende familieleden en vrienden gaven aan dat er nog een oplossing voor moest zijn, en dit hebben we uiteraard nog even gecheckt maar het is bij ons gewoon niet mogelijk. Nadeel van een oud, schots en scheef (maar wél heel charmant) huis hebben ;-)

De reden dat ik nog niet eerder de vloertegels had besteld was vrij simpel; ik wilde eerst weten tot hoever we zouden tegelen en dat kon ik alleen maar zien als de keuken geplaatst zou zijn. De juiste hoeveelheid tegels had met een paar dagen in huis kunnen zijn dus wat dat betreft was het snel te regelen geweest. Achteraf gezien maar beter ook.

Voor de wandtegels geldt ongeveer hetzelfde. We moeten nog bepalen hoe hoog de getegelde rand gaat worden (is o.a. afhankelijk van de nis) en dat doe je nu eenmaal het beste als de keuken geplaatst is en je daadwerkelijk kunt zien welke hoogte je mooi vindt. Maar, ook wilden we even afwachten hoe het allemaal zou staan voordat we een kleurkeuze zouden maken. Er zijn zóveel mooie Marrokkaanse tegels namelijk, en het verschil in kleur is soms maar klein. Een nuance. Dus we gaan met de wetenschap van hoe het er nu uitziet en een sample van het blad op pad.

Ik kan niet wachten om nog een klein stukje styling op de keuken los te laten. Maar eerst die vloer dus. En de wandtegels. Wanneer we compleet zijn volgt het laatste artikel met het eindresultaat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close