Fastfood Friday: Pretzelbites met warme kaasdip

Járen geleden heb ik voor Ohmyfoodness al eens Pretzels gemaakt. Niet die kleine, harde zoutjes die we hier in Nederland kennen maar echt die gevlochten broden uit Amerika die je bijna op iedere straathoek kunt kopen. Toen ik in mei van dit jaar in Boston was en daar weer eens een pretzel at, bedacht ik me dat ik er weer eens iets mee moest doen voor OMF. Vandaag is het zover! Voor deze Fastfood Friday heb ik gekozen voor een wat makkelijkere variant. Je hebt nog steeds dat lekkere zachte, ietwat zoutige brood maar dan in mini vorm. Hierdoor hoef je niet te stoeien met het vlechten van het deeg én zijn de pretzelbites perfect om te dippen in de warme kaasdip die ik erbij heb gemaakt. Wellicht niet per se een heel fast recept maar wel echt een guilty pleasure. Zeker dankzij die kaassaus want oef, daar lik je je vingers bij af! Pretzels en daarmee ook deze pretzelbites lenen zich er helaas niet heel goed voor om te bewaren. Het brood is de volgende dag eigenlijk al te stug geworden om echt lekker te kunnen eten. Ik raad je dan ook aan om deze pretzelbites met warme kaasdip zo snel mogelijk op tafel te zetten. Hoe verser hoe lekkerder!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pretzelbites met warme kaasdip

Pretzeldip met warme kaasdip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pretzelbites met warme kaasdip

5 van 1 stem

Pretzelbites met warme kaasdip

Porties24 stuks

Ingrediënten

Voor de pretzelbites:

  • 400 gr bloem
  • 1 zakje instant gist - 7 gr
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 1 losgeklopt ei
  • grof zout

Voor de warme kaasdip:

  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 250 ml volle melk
  • 100 gr Cheddar - geraspt
  • 100 gr mozzarella - geraspt
  • 1/2 tl fijngemalen zwarte peper

Instructies

  • Doe de bloem en het bakpoeder samen met de kristalsuiker en het zout in de kom van een keukenmachine of gebruik zometeen je handen om het deeg te kneden. Schep het geheel even om.
  • Laat de machine met deeghaak zachtjes draaien en schenk de melk in de kom. Voeg terwijl de machine draait en de melk begint te mengen met de droge ingrediënten ook de gist toe. Kneed het geheel in 8-10 minuten tot een stevig deeg.
  • Kneed het deeg nogmaals met je handen door en vorm er een bal van. Leg het deeg in een licht ingevette kom en dek de kom af met een theedoek. Laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Kneed na een uur het brooddeeg nogmaals door en vorm er een lange streng van. Snijd de deegstreng over de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 3-4 cm groot. Vorm kleine balletjes van het brooddeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de bakplaat af met een theedoek en laat de pretzelbites nogmaals 30 minuten op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Smeer de boven- en zijkanten van de pretzelbites in met losgeklopt ei en strooi hier nog wat grof zout overheen. Bak de pretzelbites in het midden van de oven in 10 minuten gaar en glanzend bruin.
  • Maak ondertussen de warme kaasdip door de boter in een steelpannetje te smelten.
  • Voeg de bloem aan de gesmolten boter toe en bak deze zo'n 2 minuten al roerend mee.
  • Schenk de melk in de pan en roer dit met een garde tot een klontvrije saus. Breng het geheel aan de kook en laat de melk zachtjes indikken.
  • Voeg beide soorten kaas en de zwarte peper toe zodra de saus begint in te dikken. Roer goed door tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Serveer de warme pretzelbites met de warme kaasdip direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close