Week van OMF #45

Afgelopen week was het voor ’t eerst in mijn zwangerschap een niet zo fijne week. Dinsdag ben ik met pappa gezellig een dagje naar Leiden geweest, maar ’s avonds nog een training willen doen was teveel van het goede. Ik moest ‘em halverwege afkappen vanwege harde buiken en ik heb daar, gepaard met de nodige misselijkheid en buikpijn, eigenlijk de hele week last van gehad. Tel daar slechte nachten bij op en het cirkeltje is rond. Het was natuurlijk te verwachten dat ik mezelf op een gegeven moment ging tegenkomen. 21 weken ben ik doorgedenderd op hetzelfde tempo als voor de zwangerschap. Misschien zelfs nog een tandje harder. Ik moet dat ook eigenlijk niet willen blijkt nu. Er groeit een klein mensje in mij en dit vergt overduidelijk meer van mij en mijn lichaam dan ik aanvankelijk had gedacht. De afgelopen week heb ik dan ook een stapje terug gedaan. Even geen dag van 6 uur nonstop filmen, even geen boekdag waarvoor ik twee dagen in de keuken moet staan maar gewoon werken. Zittend, achter de computer. Met een warme kruik tegen mijn buik en een warmtekussen in m’n rug. En dat was eigenlijk hartstikke prima. Dat ik ‘mijn lijstje’ niet helemaal heb kunnen afwerken moet maar gewoon zo zijn. Ik kreeg alsnog veel gedaan en ik geloof dat deze Week van OMF nog niet eens zo saai is om naar te kijken.

foto1

Goedemorgen op de maandagmorgen. Ik stond al vroeg in de keuken om een boekrecept te maken. Tim verbaast zich er nog wel eens over dat ik al die sterke geuren trek zo vroeg in de ochtend. Ja hoor, geen probleem mee. Ik ben zo iemand die het liefst drie keer per dag warm eet. Dit recept ging in de middag op de foto en ’s avonds aten we het.

foto2

Door het proeven van het boekgerecht had ik ’s middags niet zoveel trek meer. Lunchen met mandarijntjes maar.

foto3

JA! Eindelijk is mijn nieuwe iMac er! Ik bestelde hem twee weken geleden maar omdat het geen standaard model is en hij in Ierland werd ‘gebouwd’, duurde het even voordat hij arriveerde. Maar het lange wachten werd meer dan beloond, wat een topapparaat.

foto4

En wat een verschil in grootte haha! Ik ging van een 21,5″ (die inmiddels al is verkocht trouwens, binnen twee dagen was ‘ie weg!) naar een 27″. En hoewel ik daar eerst echt niet aan wilde geloven was ik er met vijf minuten aan gewend. Sterker nog, het is eigenlijk heel fijn. Zeker met het editen van foto’s, je ziet alle details een stuk beter. Heerlijk!

foto5

Dinsdag had ik papadag met mijn vader. Ik denk dat ik zo’n twee keer per jaar een mama- en een papadag heb, een dagje met alleen mijn moeder of alleen mijn vader. Laatste was ik met mama in Amsterdam, dinsdag ging ik met papa naar Leiden. We startten in Naturalis. Het museum zelf was helaas dicht, maar de T-Rex expositie was er wel. Pap en ik hebben een ding voor dino’s (en Egyptische oudheid trouwens) en wilden Trix dus even zien. De rest van de expositie was vooral heel leuk voor kinderen, dus we stonden met 20(?) minuten weer buiten.

foto6

Daarna liepen we naar het Museum der Oudheden. Helaas werd de vaste Egypte-tentoonstelling verbouwd (huilt), maar de rest was ook mooi om te zien. Ik vind zulke opgravingen en vondsten zó indrukwekkend. Ik ben niet heel erg van de moderne kunst maar geschiedenis vind ik geweldig. Krijg ik geen genoeg van. Pap en ik gaan gauw nog een keer terug voor de Egypte tentoonstelling. Het schijnt de grootste collectie van Europa te zijn dus dat moeten we zien natuurlijk.

foto7

Lekker oldschool geluncht met brood en kroketten. Lekker af en toe, helemaal met zwangerschapscravings haha! Ik ging voor garnalenkroketjes, jum.

foto8

Leiden, ik vond je tof! Ik vind dat je vanaf de snelweg niet heel gezellig komt aanrijden maar als je eenmaal in het centrum loopt is het er echt heel leuk. Vooral in de zomer lijkt het me tof met alle terrasjes.

foto9

The day after: slechte avond, slechte nacht, zere buik. Ontbijten met fruit dan maar. Gelukkig hadden we dat in overvloed in huis.

foto10

Ik kocht vorig jaar een mooie winterjas maar ja, met die steeds dikker wordende buik pas ik die momenteel even niet. Ik bestelde dus een lekker warme jas van Noppies. Een positiejas waar ik nog goed in kan groeien en waar volgend jaar de kleine man eventueel bij in kan als ik hem draag. Ik word altijd zo blij van die teddybeer capuchons, zo zacht en warm!

foto11

Hier word ik ook gelukkig van. Ik ben totaal niet van de herfst (regen, báh), maar als je tijdens één rondje lopen zoveel kleuren tegenkomt vind ik dat toch wel erg mooi. De rest van de dag editte ik vooral heel veel video’s voor de Kerst. Vanaf woensdag had ik computerdagen ingepland. Ook fijn!

foto12

Ik begon de donderdag met het vullen van de voorraadpotten in de bakkast. Als ik tijdens het bakken een nieuw pak bloem opentrek schuif ik die gauw weer terug in de kast terwijl ik daar juist de voorraadpotten voor heb. Resultaat? Een uitpuilende kast met lege potten en open verpakkingen grr.

foto13

Stukken beter dit! Nog steeds een vrolijke chaos, maar de potten op de onderste plank zijn gevuld.

foto14

Op 1 december gaan we van start met de OhMyFoodness Adventkalender: 24 dagen lang iedere dag een video. En dat vergt een hoop voorbereidingen, maar zoals je ziet gaat al lekker. Op OMF betekent de adventkalender eigenlijk alleen dat ieder artikel wordt voorzien van een extra video. De recepten worden dus ook gewoon uitgeschreven en voorzien van foto’s.

foto15

Daarna dook ik even de keuken in om koekjes te bakken voor vrijdag. Vrijdag stond ik namelijk op de Tasty in de Jaarbeurs om een workshop met KitchenAid te geven. En daar hoort natuurlijk eten bij.

foto16

Ook schreef ik weer een groot aantal pagina’s voor Reishonger. Het einde is in zicht! 1 december is de deadline. Het is heerlijk om een volledig leeg bestand steeds gevulder te zien worden.

foto17

Eenvoudige lunch: champignonsoep met (vers!) brood en kaas.

foto18

Voordat ik naar Utrecht reed vrijdag nam ik de zwangerschapsupdate van afgelopen zaterdag op. Ik editte hem direct en plande ‘em in.

Van vrijdagmiddag heb ik geen foto want toen stond ik in het Bakpaviljoen van KitchenAid een workshop te geven. Samen met 24 kandidaten (waarvan het grootste deel lezers van OMF, zó gezellig!!) bakten we deze koekjes. Ik vind workshops geven zo onwijs leuk. Het is altijd zo gezellig en fijn om met z’n allen iets lekkers te maken. Naderhand wilde ik nog een rondje over de Tasty lopen, het zag er weer onwijs leuk uit namelijk, maar helaas gooiden harde buiken weer roet in het eten. Ik reed na afloop van de workshop dus weer naar Apeldoorn.

foto19

Wel nog even gauw langs de Albert Heijn. Ik was bijna vergeten dat het Sint Maarten was vrijdag en dat kan natuurlijk niet. Overigens hebben we (we is Tim in dit geval, we hadden een dealtje gesloten haha) de deur maar drie keer open hoeven doen. Maar goed, ik had in ieder geval iets in huis. Het lijkt me vreselijk om zo’n mens te zijn dat zegt ‘hier kind, heb je een kiwi’. Kan toch niet! Helemaal niet als aanstaande ouders, haha.

foto20

Zaterdagochtend ging Tim trainen en ik deed het huishouden vast. Het huishouden doen is één van de meest dankbare maar tegelijkertijd ook meest ondankbare klusjes. Ik voel me heerlijk voldaan in een schoon huis, maar een half uur later is het weer vies door de hond en twee katten.

foto21

Mevrouw is de onschuldigheid zelve hoor. Met haar knuffeltje.

foto22

Tripje naar de markt resulteerde in een lunch met een bakje yoghurt en cruesli en een halve hamkaascroissant. Die laatste was eigenlijk voor zondagochtend bedoelt maar de croissants waren zo vers en warm, die konden we niet laten liggen.

foto23

Aan het eind van de middag reden we naar Fooddock in Deventer. Viv had hier een sample sale van Penn &Ink (haar andere werk) dus daar gingen we even kijken. We aten er direct iets uiteraard. We namen Tobias mee naar huis, die bleef namelijk slapen omdat Tim en hij die avond een pokerparty hadden bij ons om de hoek.

foto24

De mannen de deur uit, ik in bed met Netflix! We kochten afgelopen week een Chromecast voor de televisie boven, alvast met het vooruitzicht op zwangerschapsverlof en na de bevalling. Het kostte me wat gedoe met installeren (zie maar eens een kabel in de HDMI aansluiting te krijgen bij een aan de muur hangende tv) maar het werkt.

foto25

Zo toepasselijk dit. Tim en Tobias kwamen om 02.00 uur thuis en sliepen, of in ieder geval Tim, direct. Zelf lag ik tot 03.00 uur wakker en stond ik om 08.00 uur weer naast m’n bed. De struggles. Beter wen ik eraan, zal straks alleen maar erger zijn met baby.

foto26

Wel had ik mooi tijd om de brunch voor te bereiden! Viv kwam Tobias ’s middags weer ophalen en dus leek het ons een goed idee om met z’n allen te brunchen. Beste idee ooit! Daarna keken we met z’n allen nog de fight van McGregor en Alvarez (UFC 205). De rest van de dag zijn we lui geweest en hebben we niets meer gedaan. Wat een heerlijk weekend was het!

Inmiddels gaat het al een stuk beter maar ik merk dat ik niet weer in die hoogste versnelling moet gaan. Een stuk met Senna lopen zorgt nog steeds snel voor een harde buik en bandenpijn en da’s niet zo comfortabel. Ik breng het sporten dus ook even terug naar twee keer in een week, tot het moment dat ik me echt weer goed voel. Verder wordt het eigenlijk een doodnormale werkweek deze week! Donderdag staat de allerlaatste boekdag met Viv op de planning, er komt weer een kerst-filmdagje aan (1 december komt steeds dichterbij!) en verder zien we het wel. Geen gekke of belangrijke afspraken deze week. Ook wel eens een fijn vooruitzicht!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Michelle says:

  Wat leuk dat je naar Fooddock bent geweest, ik woon in Deventer, dus ben er regelmatig te vinden. En betreft je zwangerschap, heel herkenbaar om gewoon te denken dat je door kan gaan met je eigen drukke leven zonder dat er iets verandert! Terwijl er wel degelijk iets verandert, dat kleine wondertje in je buik groeit hard en vergt meer energie, dan je in eerste instantie door hebt. Hele mooie blog heb je trouwens!

 2. Shalane says:

  Naturalis staat hoog op mijn verlanglijstje, wil ik zo graag een keer naartoe! Goed dat je wat rustiger aan doet nu er een mensje in je groeit. En inderdaad knap dat je op de vroege ochtend al die sterke geuren trekt. Ik ben niet zwanger, maar ik zou er niet aan moeten denken!

  Veel liefs,
  Shalane

  1. Sabine Author says:

   Ik geloof dat Naturalis pas in 2018 weer opengaat :( Nog even geduld dus!

 3. Wat heb je een heerlijke brunch op tafel gezet zeg, niks lekkerder om zo je zondag te spenderen! Ik ben erg benieuwd ook naar de video’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close