Week van OMF #21-2021

Zo jongens, wederom zo’n gebroken week achter de rug. Zo’n vrije dag aan het begin (of eind) van een week zorgt altijd voor ontregeling. Op een of andere manier loop ik de rest van de week altijd een beetje achter de feiten aan. Zo ook deze week. De dagen zaten vol, er waren deadlines te halen, een aantal meetings… En het allerbelangrijkste: we gingen EINDELIJK weer eens naar de Apenheul!

IMG 1613

Maandag

Voor Eerste Pinksterdag hadden we een tijdvak gereserveerd voor de Apenheul. We hebben seizoenskaarten en kunnen dus zo vaak gaan als we willen. We waren er ook zo aan toe! Vic en Cody hebben zich, ondanks de regen, echt mega vermaakt. Zo fijn om ze weer even zo blij te zien tijdens een dagje uit.

IMG 1615

De aapjes waren het niet helemaal eens met de regen, maar de kinderen vonden de speeltuinen dan ook belangrijker haha.

IMG 1619

Dinsdag

Op kantoor lag mooie foodpost op mij te wachten! 21 mei was Bijendag en ter ere daarvan kreeg ik van Egmont Honey een mooi pakket toegestuurd. Egmont Honey komt uit Nieuw-Zeeland en is prachtige, heerlijke en zeer exclusieve honing die je kunt gebruiken in gerechten maar ook op je huid kunt smeren. Ik schrok wel een beetje van de prijs (rond de €100 voor een potje als hierboven), durf het bijna niet te eten haha. Mocht je geïnteresseerd zijn: Egmont Honey is te koop bij Holland & Barrett.

33831947 1020 4d06 b98c fa06f0583191

Nu Vic op school zit en naar de BSO gaat krijg je ook van die partijen af en toe foto’s. Dinsdag kreeg ik een appje dat Vic lekker aan het buitenspelen was bij de BSO. School had twee studiedagen maar ik kon niet zomaar drie dagen vrij nemen deze week, vandaar dat hij dinsdag een dagje naar de BSO ging. Vindt hij gelukkig súper leuk.

IMG 1623

Ik koop niet vaak kookboeken meer maar deze moest ik echt even hebben. Staat vol met recepten voor bladerdeeg, croissantjes, stokbrood en ander lekker brood.

IMG 1624

Ondertussen stond ik zelf in de keuken om voor een campagne aan de slag te gaan. Het recept daarvan hebben jullie afgelopen zaterdag kunnen zien: super lekkere fetaburgers!

IMG 1625

De burgers schoof ik naar de buren voor de lunch en zelf maakte ik met de restjes wraps. Net zo lekker!

IMG 1645

Vic wilde ’s avonds graag helpen met koken en dat is natuurlijk hélemaal ok.

IMG 1651

Woensdag

Ik weet niet wat er gebeurde, maar woensdag was terrorwoensdag. De kinderen waren echt… heftig. Ik plukte ze met hun hoofd uit de toiletpot, ze konden elkaar niet luchten of zien, ik heb vier keer moeten dweilen en stofzuigen en Vic besloot het een goed idee te vinden om over het betonrooster over de vijver te lopen. En dat ging niet helemaal zoals gepland. Ik was er zo klaar mee, haha.

IMG 1656

’s Avonds moest ik alle frustratie er dan ook even uitgooien en ik besloot naar de sportschool te gaan. Goede keuze, daarna was ik weer zen.

IMG 1658

Donderdag

Sinds lange tijd stond ik weer wat meer recepten te maken op kantoor donderdag. Zo ook deze mini koekjes – zo lekker!

IMG 1662

’s Avonds hadden we thuis kliekjesdag, ook dat is heel erg lekker.IMG 1669

 

Toen ik bed lag hoorde ik ineens allemaal gestommel in de kledingkast. De poes was erin gekropen. Wtf!

IMG 1671

Vrijdag

Aangezien mijn to-do lijst van donderdag niet helemaal af was, moest ik vrijdagochtend ook nog even naar kantoor. Daar bleek mooie foodpost te zijn gekomen! Allereerst een nieuw stylingboard van Create & Co. Héél tof, deze Terazzo print. Die gaan we eens even testen volgende week.

IMG 1673

En ik kreeg rosé opgestuurd van een nieuw merk: BORN ROSÉ! De roséwijnen van BORN ROSÉ worden verantwoord geproduceerd in samenwerking met lokale wijngaarden en een team van oenologen in Penedés, een internationaal bekende wijnbouwregio ongeveer 50 kilometer buiten Barcelona. Vergelijkbaar met het terroir van de Provence is het zeeklimaat hier optimaal voor de teelt van Grenache en Tempranillo en Pinot Noir. De wijnen van BORN ROSÉ worden gemaakt van druiven die zijn geteeld zonder pesticiden of kunstmest en zijn zowel Organic & Quality als IFS gecertificeerd. Bovendien reduceert BORN ROSÉ het gebruik van plastic in haar hele productieketen. Vind ze er mega lekker uitzien en leuk dat er ook een Brut variant is! De rosé is op een beperkt aantal plekken in Nederland te proeven en verkrijgbaar bij De Bijenkorf.

b86107c9 cb46 4912 ade4 29ebec443a6c

Van de gastouder kreeg ik deze heerlijke foto. Cody had het enorm naar zijn zin met het zonnetje in de tuin.

IMG 1687

Weekend

Weekeeeeeeeend! Zaterdag bleven we bij huis, de barbecue ging de hele dag aan. Normaal doen we dat altijd samen, nu deed ik het helemaal alleen. Er ging Brisket op, maar dat heb je misschien gisteren in het eetoverzicht al kunnen zien.

IMG 1700

Ook ontdeed ik de tuin van onkruid en maakte ik het (kunst)gras schoon. Ik haal altijd grove dingen op het ‘gras’ weg met een hark en ga er daarna met de stofzuiger overheen. Klinkt gek, werkt als een trein.

IMG 1712

Gisteren gewoon weer een prachtige zonnige dag. Wat was het genieten zeg! Tim deed ook een vondst van de eeuw. Ik ben GROOT Ice Tea Green fanaat, het is mijn favoriete non-alcoholische drankje en hij kwam thuis met deze variant waar veel minder suiker in zit. En net zo lekker, woohoo!

IMG 1715

Tim ging naar vrienden ’s middags, Cody lag in bed en Vic was in de speeltuin achter het huis aan het spelen. Dus ik dook mijn studieboeken even in, in het zonnetje. Daarna stapte ik met beide boys op de fiets en wipte ik even langs mijn ouders. Dat is een goed half uur heen en half uur terugfietsen, dus workout ook weer gehad haha.

IMG 1718

Zowel Vic…

IMG 1722

… Als Cody hebben het leven uitgespeeld. Lekker hangen en een pizza in je mik, beter kan het niet.

Aankomende week is alles weer een beetje normaal, hoewel de week wordt afgesloten met de verjaardag van Tim! Hij wordt 31 vrijdag en we gaan samen een dagje op pad. Beetje winkelen, lunchen op het terras, biertjes drinken, heerlijk! Dit betekent dat ik wel wat extra avonden moet gaan studeren waarschijnlijk, maar dat heb ik er graag voor over.

Fijne ZONNIGE week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close