Browniekoekjes met gezouten karamel

Als ik de kans krijg een combinatie te maken tussen twee gerechten, dan doe ik dat. Een pizza-pastaschotel bijvoorbeeld, mijn beroemde cheeseburgerovenschotel, appeltaart-nacho’s…. Deze browniekoekjes hebben de vorm en de knapperige buitenkant van een koekje, maar de smeuïge, zachte binnenkant van een brownie. En dan zit er ook nog een karamelverrassing in het midden verstopt. Ik maakte al eens eerder Brookies voor Ohmyfoodness, maar ik vond dat het recept wel een keer aan vervanging toe was. Geloof mij dat je van deze koekjes blijft eten, ze zijn zo ongelofelijk lekker. Een stuk minder machtig dan brownies als je het mij vraagt.

Browniekoekjes met gezouten karamel

No ratings yet

Browniekoekjes met gezouten karamel

Met deze browniekoekjes kan je iedereen verrassen, niet alleen om de geweldige smaak maar er zit ook nog een kleine verrassing in. Liefhebbers van brownies gaan zeer gelukkig worden van deze koekjes. Knapperige buitenkant: ultiem smeuïge binnenkant.
Porties10 brownies
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
afkoelen 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met vel bakpapier

Ingrediënten

  • 350 g pure chocolade
  • 45 g ongezouten roomboter
  • 225 g kristal suiker
  • 80 g maïzena
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-aroma
  • 12 st Lonka Soft fudge caramel&zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Smelt de chocolade samen met de boter in een steelpannetje.
  • Klop ondertussen de kristalsuiker samen met de maizena, het zout, de eieren en het bakpoeder tot een egaal mengsel. Voeg hier ook de vanille-aroma aan toe.
  • Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  • Schep met behulp van een ijsschep bolletjes koekdeeg op de bakplaat en druk in ieder bolletje een karamelsnoepje.Dek de karamel weer een beetje af met beslag.
  • Bak de browniekoekjes in het midden van de oven ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert.
Gang: traktatie, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: browniekoekjes, brownies, chocolade, gezouten karamel, karamelkoekjes, koekjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Browniekoekjes met gezouten karamel

Join the Conversation

  1. Wow deze ga ik zeker een keer proberen! Zie ik het goed dat dit recept zo goed als glutenvrij is?

    1. Klopt, wel even zorgen dat je glutenvrije bakpoeder hebt!

  2. Eline says:

    Dit lijkt me fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close