Browniekoekjes met gezouten karamel
Met deze browniekoekjes kan je iedereen verrassen, niet alleen om de geweldige smaak maar er zit ook nog een kleine verrassing in. Liefhebbers van brownies gaan zeer gelukkig worden van deze koekjes. Knapperige buitenkant: ultiem smeuïge binnenkant.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
afkoelen15 minuten min
Totale tijd1 uur uur 35 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: browniekoekjes, brownies, chocolade, gezouten karamel, karamelkoekjes, koekjes
Servings: 10 brownies
- 350 g pure chocolade
- 45 g ongezouten roomboter
- 225 g kristal suiker
- 80 g maïzena
- snuf zout
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-aroma
- 12 st Lonka Soft fudge caramel&zeezout
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Smelt de chocolade samen met de boter in een steelpannetje.
Klop ondertussen de kristalsuiker samen met de maizena, het zout, de eieren en het bakpoeder tot een egaal mengsel. Voeg hier ook de vanille-aroma aan toe.
Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel.
Schep met behulp van een ijsschep bolletjes koekdeeg op de bakplaat en druk in ieder bolletje een karamelsnoepje.Dek de karamel weer een beetje af met beslag.
Bak de browniekoekjes in het midden van de oven ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert.