Week van OMF #15-2021

Voor mijn gevoel was het een kleine feestweek afgelopen week. Ik zette namelijk de laatste recepten voor mijn boek op de foto en dat voelt altijd als een enórme mijlpaal. Nu rest alleen nog maar typwerk namelijk en dat kan ik altijd en overal doen – zó’n fijn gevoel! Sowieso zit ik de komende weken veel achter de laptop, als alles goed gaat word ik 28 april geopereerd aan mijn knie en ben ik wel even een poosje uit de running. Gelukkig heb ik enorm veel gekookt en kan ik prima wat minder op kantoor zijn binnenkort. Super fijn. Verder was het eigenlijk een hele normale week, al werd ik donderdag gebeld door de basisschool of ik Vic kon ophalen, die had een ongelukje gehad met een steen. Oeps.

IMG 0861

Maandag

Ik begon de werkweek met een kookdag. Dat doe ik niet heel vaak, meestal plan ik die op dinsdag of donderdag maar eigenlijk vond ik het wel heel fijn. De laatste recepten voor mijn boek werden voorbereid. Veel slagroom nodig zoals je ziet op de achtergrond, haha.

IMG 0865

Aan het eind van de dag gingen er een paar uitdeelbakjes met taart mee.

IMG 0867

Ik was best een beetje gesloopt maandagavond maar ging toch gewoon aan de studie. Ik weet dat ik er de volgende dag van had gebaald als ik dat niet had gedaan dus huppakee. Ik volgde een webinar over gedrag(sbeïnvloeding). Erg interessant!

IMG 0870

Dinsdag

De volgende dag maakte ik de recepten af waar ik maandag al aan was begonnen en zette ik ze ook direct op de foto. Voor de lunch maakte ik crackertjes met restjes. Ik gebruikte trouwens het Caramelised Onion flatbread van Nairns. Die kreeg ik laatst opgestuurd en is echt SUPER lekker.

IMG 0874

Ik maakte verder niet zoveel foto’s omdat ik echt druk was met werk. Aan het eind van de middag haalde ik Vic van school en spendeerden we de rest van de middag samen terwijl ik tussendoor aan wat voorstellen werkte. ’s Avonds dook ik lekker op de bank met dit boek. Die is echt HEEL tof trouwens. Als je fan bent van de Hunger Games vind je deze prequel denk ik ook erg leuk. Ik wel in ieder geval. Senna en Dino doen even een photobomb trouwens, haha.

IMG 0875

Woensdag

Woensdagochtend kreeg ik ineens een ingeving en besloot ik het beddengoed en de kleding van de kindjes uit te zoeken. Vier vuilniszakken gingen uiteindelijk naar het Leger des Heils. Vic zat op school en Cody keuvelde lekker overal heen boven dus de woensdagochtend is bij uitstek geschikt voor dit soort dingen.

887E60D2 5C0E 4B54 AE77 D98C48580B8D

Volgende tattoo sessie maar dit doen? Kan Vic direct mee… ;-)

IMG 0879

’s Avonds weer aan de studie, zoals iedere woensdagavond. Ik volg nu Sociale Psychologie. Het is niet per se mijn favoriete vak maar ik vind het wel interessant. Ik zal binnenkort weer eens een artikel schrijven over mijn studie en hoe het nu gaat.

IMG 0881

Donderdag

Donderdag kon ik eindelijk weer eens de keuken in voor Ohmyfoodness.nl. De laatste weken lag de focus op mijn boek, maar ik vond het heerlijk om weer wat vrijblijvender te koken. Mijn twee ovens stonden al op tijd aan!

IMG 0882

En toen werd ik gebeld door school of ik Vic kon ophalen. Hij had een steen op zijn vingers gekregen en was ontroostbaar. Change of plans dus. Kind geparkeerd op de bank met wat drinken, lekkers en een film en verder aan het werk aan de eettafel. Het viel reuze mee met Vic zijn vingers uiteindelijk hoor. Twee vingers waren een beetje blauw en hoewel hij er wel last van had, zag het er vrijdag al een stuk beter uit.

IMG 0884

Tussen het werken door even de laptop aan de kant geschoven om met hem te puzzelen. Thuiswerken met een kind (kinderen) is niet ideaal maar ik vind het wel héél fijn dat ik alles kan laten vallen als er iets met de jongens aan de hand is, zoals donderdag het geval was. Ik kon ook echt merken aan Vic dat hij mega dankbaar was dat ik hem kwam ophalen en kon troosten. Dat magische gevoel is zoveel meer waard dan werk.

IMG 0890

Vrijdag

Omdat mijn planning op de schop ging donderdag moest ik vrijdagochtend nog even naar kantoor om wat dingen af te ronden en foto’s te maken. Normaal gesproken werk ik op vrijdag thuis en ga ik z.s.m. aan de slag met mijn studie, maar afgelopen vrijdag ging dat iets anders. Je kunt nog zo goed plannen, je weet nooit hoe de week loopt.

IMG 0891

Er was nog wat leuke foodpost die ik moest uitpakken. Zo komt Nestlé met een chocoladereep die volledig gezoet is door het pulp uit de cacao. Geen gekke dingen verder. Ben heel benieuwd!

IMG 0892

Van Baker’s Dough kreeg ik een doosje met twee cookiedough smaken en een aantal toppings. Je kunt deze boxen zelf ook bestellen.

IMG 0893

En dan dit mooie initiatief: Het Andere Koekboek: een kookboek vol gerechten en traktaties van een diversiteit aan kinderen. De hele wereld wordt overgegaan – heel mooi! Het boek is hier te bestellen.

IMG 0896

Gelukkig was ik op tijd klaar met alles en kon ik alsnog vrij vroeg aan de studie. Ik had mijn studieboeken mee kunnen nemen naar kantoor maar daar word ik altijd teveel afgeleid door mijn werkomgeving. Studeren doe ik dus thuis, werken op kantoor.

IMG 0901

’s Avonds had ik zowaar weer eens tijd voor mijn hobby – dat komt niet héél vaak meer voor.

IMG 0899

Tegelijkertijd keek ik deze docu. Werd er ontzettend naar van, bah.

IMG 0900

Weekend

Het was een lekker relaxt weekend! We deden het huishouden en Vic hielp met het opvouwen van de was. (Photobomb van Cody)

IMG 0908

En gingen bij mijn ouders op visite voor hun trouwdag. We namen een bos rozen mee, de favoriete bloemen van mijn moeder.

IMG 0920

En ik startte een nieuw diamond painting project.

Aankomende week is in mijn planning vrij rustig. Ik heb veel tijd ingelast om het schrijfwerk af te ronden voor mijn boek maar moet ook nog even de keuken in voor een campagne waarvoor ik een drie-gangen themadiner ga koken. Wat dat is zie je natuurlijk binnenkort voorbij komen. Het fijnste moment van de week gaat vrijdag zijn: Tim en ik gaan eindelijk weer even een nachtje samen weg. Mijn schoonzusje komt op de kindjes passen zodat Tim en ik weer even man/vrouw kunnen zijn in plaats van alleen maar ouders. We hebben een hotel geboekt in Utrecht met uitgebreid diner en ontbijtbuffet op de kamer – zó fijn. Wellicht dat we voor vrijdag of zaterdag nog even wat winkeltijden reserveren. We’ll see.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close