Week van OMF #17 – 2017

Mijn vader zei laatst tegen mij ‘Bien, het wordt nu wel weer tijd voor de Week van OMF hoor’. Mijn vader is één van de trouwste zo niet dé trouwste lezer en hij begon mijn weekoverzichten te missen. Snap ik, ik vind dat namelijk op andere blogs ook het allerleukste om te lezen. Feit is alleen dat ik nog steeds zwangerschapsverlof heb en nog niet heel veel spannende dingen doe. Ik besteed 90% van mijn dagen (nog) aan Vic en hoewel ik van alle kanten hoor ‘kom maar door met die #babyspam’, wil ik hem ook niet al te veel het internet op knallen. Op Instagram Stories vind ik het leuk omdat daar de foto’s slechts 24u blijven staan maar verder ben ik toch een beetje terughoudend. Maar ok, ik was het er mee eens dat het wel weer tijd was om de Week van OMF te herintroduceren dus hier ben ik weer. Vergeef me dat ik nog een beetje moet inkomen om weer overal foto’s van te maken dus heel erg uitgebreid is dit weekoverzicht nog niet, maar ik weet zeker dat dit over een poosje weer goed komt.

foto1

Goedemorgen maandag! We begonnen de week met een verkouden baby’tje dus toen Tim zijn weker afliep besloten Vic en ik nog even in bed te blijven liggen. Doen we meestal trouwens. Hij wordt vaak tussen 06.00 en 07.00 uur wakker ’s ochtends en vanaf dan nemen we hem bij ons in bed. Nog even verder slapen of als hij (te) wakker is lekker knuffelen.

foto2

Ik boekte maandag onze zomervakantie! Stelt dit jaar niet zo heel veel voor, we gaan lekker een weekje naar de Belgische kust. Ik heb gepleit voor een verdere (vlieg)vakantie, maar Tim ziet het nog echt niet zitten met een baby. Bummer, volgend jaar dan maar. Dit is echter ook leuk, een weekje in een Sunparks huisje. Groot buiten- en binnenzwembad dus als het weer slecht is kunnen we altijd zwemmen én we zitten super dichtbij Knokke, Oostende, Brugge en Gent dus daar gaan we ook zeker nog uitstapjes naar maken.

foto3

Maandagmiddag moest ik met Vic naar het consultatiebureau voor de eerste afspraak met de arts. Hij doet het super goed en groeit lekker volgens zijn eigen lijntje. In 5,5 week tijd is hij 1kg aangekomen en 3cm gegroeid. Nog steeds een ukkie met 52,8cm in totaal.

foto4

Al eeuwen op mijn lijstje: de pistol boots van Acne. Duur alleen maar wel perfect, er zijn naar mijn idee geen betere/mooiere basic zwarte enkellaarsjes en ik weet zeker dat ik hier rustig 10 jaar op loop (deed ik ook met mijn vorige leren laarzen). Toen De Bijenkorf ze afgelopen week met 30% korting aanbood moest ik ze bestellen en eindelijk heb ik ze dan. Zo mooi! Nu nog even door de gruwel van het inlopen heen.

foto11

Vivian werkt naast voor OMF ook bij Penn&Ink N.Y., een super tof modelabel. Ik zag toevallig deze gesponsorde post op Instagram, zo’n leuke outfit! Ik merk dat mijn kledingstijl langzaam weer veranderd en dat ik de afgelopen weken véél kleding heb besteld. Ik heb me dan ook 9 maanden moeten inhouden dus nu is het weer even tijd voor mezelf, haha. Deze outfit heb ik overigens niet besteld.

foto5

Foodpost van Gkazas, een liter olijfolie van mijn eigen olijfboom op Kreta. Jum, deze olie is zo lekker! Fijn dat ik weer even vooruit kan.

foto6

Woensdag had ik een afspraak bij de autodealer, ik ben aan het kijken voor een andere auto. Hoewel ik dol ben op mijn Twingo (de ‘OMF mobiel) is het simpelweg geen praktische auto met baby. Ik kan Vic bijvoorbeeld alleen in de maxi-cosi op de bijrijderstoel hebben omdat de maxi-cosi niet achterin past. Hierdoor moet een eventuele bijrijder dus altijd opgevouwen achterin zitten. Boodschappen kan ik niet doen want de kinderwagen, Vic én boodschappentassen passen niet, baby en hond kunnen niet tegelijkertijd mee etc. Allemaal redenen waarom ik naar een grotere (5-deurs) auto kijk. Uiteindelijk is mijn keuze op deze gevallen (na een goed aanbod van de dealer!), een Renault Clio uit 2016. 5-deurs (de deurklinken zitten naast het raam), ruim en een flinke upgrade vergeleken met mijn Twingo. Alleen nog even proefrijden voordat ik de knoop echt doorhak.

foto7

Woensdagavond doken Tim en ik op de bank met nieuwe afleveringen van Westworld. Héle toffe serie van HBO. Nadat we Vic op bed hadden gelegd ging ik even rustig aan het werk, zo fijn! Ik vind het nog heel moeilijk om werk te combineren met baby, maar dat komt vast goed als hij straks wat ouder is.

foto8

Koningsdag was voor ons een relaxte zondag. We sliepen uit en liepen daarna naar de supermarkt voor wat boodschappen én oranjetompoucen. Daar had ik zo’n zin in! Niet helemaal in lijn met mijn #fitfoodmom challenge maar ach. Het is maar één keer per jaar een geschikte dag voor oranjetompoucen ;)

foto9

De rest van de dag was heel relaxt. Spelen en knuffelen met Vic die al zó sterk wordt en heel nieuwsgierig is naar alles wat er om hem heen gebeurt, Westworld kijken…

foto10

…en een beetje aan het werk tussendoor.

foto13

Vrijdagochtend was het tijd voor de laatste controle bij de gynaecoloog. Precies 6 weken na mijn bevalling en alles is ok, YES! Ik mag weer (rustig) beginnen met sporten dus dat ga ik ook zeker doen deze week. Met die laatste controle is nu ook echt een einde gekomen aan het kramen en de hele zwangerschap-/bevallingsperiode. Best een beetje gek hoor.

foto14

Stad en land afgezocht naar deze baby-aspirator/neusjesreiniger (door ons de ‘snotslurper’ genoemd). Je moet wat voor je kind overhebben.

foto12

Mijn Penn & Ink bestelling kwam binnen en AAAAH, ik wil alleen nog maar kleding van dit merk. Zo comfortabel, alsof je de hele dag in pyjama loopt. Zalig.

foto15

Vic viel ’s middags op mijn buik in slaap en hield dit een uur of drie vol. Ideaal want gedurende die tijd heb ik gewerkt. In deze houding, #multitask.

foto16

Dit is een foto van zaterdagavond laat. Echt schandalig dat ik de rest van de dag geen foto’s heb gemaakt want het was een super volle dag. Zoals ik al zei moet ik weer even inkomen om overal foto’s van te maken. We startten de dag met een rondje over de markt en gingen daarna even langs bij opa en oma. Eenmaal thuis kwam mijn schoonzusje met Vic knuffelen en raasden Tim en ik door het huis om alles schoon te maken. Vervolgens ging ik voor een proefrit in de auto die ik je net liet zien, EN IK KOCHT HEM. Waaah, zó blij mee, het is zo’n top bak. Moet alleen nog even wachten tot ik hem krijg, 11 mei mag ik hem ophalen want de verkoper heeft volgende week vakantie haha. Na het kopen van de auto bracht ik Tim weg, die had mannenavond en -nacht. Eenmaal thuis met de hond eruit, eten bestellen voor mezelf en toen pas maakte ik bovenstaande foto. Ik hing met avondeten en Vic op de bank met Age of Adeline op Netflix. Zoals ik al zei, het was een volle dag – haha.

foto17

Zondagochtend was ik wonder boven wonder eerder wakker dan Vic dus kon ik mooi snel douchen, me klaarmaken en de was doen. Daarna gauw naar buiten met Senna, wat was het mooi weer!

foto18

Ukkie genoot er ook van.

foto19

Ik maakte een beginnetje in dit boek. Zo nieuwsgierig naar. De titel alleen is toch al bizar? Zodra ik hem uit heb schrijf ik erover op OMF.

foto20

Mijn favoriete bloemen zijn weer in het seizoen, pioenrozen <3 Op de markt kocht ik direct een bosje. Word er altijd zo blij van.

’s Middags haalde ik Tim weer op en keken we de laatste aflevering van Westworld. Tóp serie, echt eentje om te kijken. De rest van de dag hingen we op de bank, nog even genieten van het weekend.

Een kleine faal wat betreft foto’s in deze Week van OMF, hopelijk gaat het aankomende week beter. Ik ga mijn best doen! Deze week wordt mijn laatste week verlof al ga ik (en ben ik zoals je hebt kunnen zien) wel weer aan het werk. Verder wordt het een leuke week. Vandaag komt vriendinnetje Kevser op kraamvisite, morgen heb ik een telefonisch interview met een magazine en gaan we ’s avonds op bezoek bij een mogelijke gastouder voor Vic. Woensdag en donderdag staat er niets op de planning behalve werk en vrijdag ben ik jarig! Tim moet gewoon werken en echt vieren doe ik het pas op 28 mei. Wordt niet zo’n hele bijzondere dag dus.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. chantal says:

  Yay de weekoverzichten zijn terug!
  De Belgische kust is echt een superleuke vakantie, je mist een vliegvakantie niet. Vergeet vooral een dagje Brugge niet (chocolade!)

  1. Sabine Author says:

   Daar willen we heel graag heen, dus dat gaat zeker gebeuren!

  2. Annebeth says:

   Ik blijf je steeds meer volgen hihi. Vin d je echt een tof wijffie.
   Heb zelf ook een baby en je hebt alles hetzelfde
   Kinderwagen muurstickers maxi cosi haha

 2. Manon says:

  Leuk om weer een weekoverzicht te lezen! Mijn schoonouders hebben een appartement in Knokke, wij zijn er bijna iedere maand wel te vinden. Tips voor restaurantjes: lunch bij mooi weer op terras van La Piazza (Albertplein) of bij het Amsterdammertje daar om de hoek (hele goede filet americain ofwel Toast Kanibaal). Wij komen eigenlijk ook altijd bij Rubens (Rubensplein), het restaurant van hotel La Reserve is ook heel goed (beste ceasar salade wat mij betreft!). Haha voor één dagje moet je het hier wel mee redden! Een dagje Brugge, Oostende of Sluis is ook heel leuk. Alvast veel plezier :)

 3. Britt says:

  Och, wat een droppie om te zien! Heerlijk ventje is het ook. Je laarsjes zijn trouwens echt geweldig, het is dat ik die hele actie niet voorbij heb zien komen anders zouden ze inmiddels ook al hier in huis staan haha! Leuke vakantie! Het hoeft helemaal niet ver te zijn om het leuk te maken, en er is daar genoeg moois te doen en te zien! Ik ben benieuwd of je die auto gaat doen, hij is erg mooi!

 4. Kelly says:

  Wat een moppie is Vic toch ! En die Renault Clio is echt hemels ! Ik hou van die auto haha.

  1. Sabine Author says:

   Haha, ik werd tijdens de proefrit helemaal verliefd op de auto dus ik hoop dat dit zo blijft ;)

 5. Margot says:

  Wat leuk om weer een weekoverzicht te zien! En gefeliciteerd met je nieuwe auto! Wij hebben ook net een nieuwe omdat onze kleine 3-deurs straks niet handig meer is. Ik vind het wel even wennen hoor!

 6. Jeeej de week van OMF is weer terug!

 7. Marion says:

  Hartstikke leuk weer de week van omf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close