Week van OMF #2-2020

Wat een heerlijk vertrouwd gevoel geeft het weer om hier op vrijdagmiddag te zitten en al een groot deel van dit weekoverzicht in elkaar te draaien. Ik heb het maken van deze overzichten de afgelopen maanden niet écht gemist, niet zoals jullie Week van OMF hebben gemist merkte ik – haha, maar ik vind deze maandagochtend-artikelen wel altijd heerlijk om even terug te kijken op de afgelopen week. Goed, de eerste echte volle week van januari en die was vrij rustig. Rustig als in: we hadden niet heel veel te doen. Echt rustig in huis was het namelijk niet met een hyperactieve peuter en een baby die in zijn tweede sprong zit. Die sprongen jongens, die mogen me echt gestolen worden…

foto1 1

Maandag

Sinds 1 januari ben ik weer aan het WW’en dit combineer ik deze keer met Intermittent Fasting. Niet om extra veel of snel af te vallen, maar van het vasten worden mijn darmen zo fijn rustig. Ik zal binnenkort weer eens een artikel schrijven over hoe het nu gaat trouwens. In ieder geval betekent het vasten dat ik pas vanaf 12.00u eet; mijn lunch is dan ook lekker uitgebreid. Op maandag startte ik met restjes uit de koelkast: sla, groenten en tartaar. Niet heel charmant, wel erg lekker.

foto3 1

Vervolgens begon ik aan mijn boterkoeksaga. Eén van de echte guilty pleasures die ik graag WW-proof wilde maken was boterkoek en daar ben ik maandag en dinsdag mee bezig geweest. In totaal bakte ik afgelopen week 6 boterkoeken, haha.

foto2 1

Aan het eind van de middag haalden we Vic weer op van de gastouder, maar niet voordat we ellenlang hebben gewacht bij de apotheek. Het is daar altijd zó druk – foei.

foto5 1

Dinsdag

De boterkoeken die ik op maandag had gemaakt vond ik niet goed genoeg en dus wilde ik op dinsdag in de herkansing. Moest ervoor wel even naar de supermarkt en ik besloot erheen te lopen i.p.v. de auto te pakken. Een wandeling van 20-25 minuten maar dat vond deze beer helemaal niet erg.

foto6 1

En ik had er direct een workout opzitten ’s ochtends, heerlijk. Moet dit echt vaker doen.

foto7

Dit was zo’n beetje iedere dag de situatie. Cody zit in een sprong (= een snelle mentale ontwikkeling bij baby’s) en die was dus enórm plakkerig afgelopen week. Enerzijds heel fijn want kroelen met een baby is geen straf, anderzijds kom je zelf nergens aan toe.

foto8 1

Conclusie van mijn boterkoeksaga: een verantwoorde boterkoek moet je niet willen maken want die haalt het qua smaak en textuur gewoon niet bij de échte boterkoek. Hierboven die je een echte, met roomboter, suiker en bloem. Zo lekker. Gauw weggegeven na te hebben geproefd hoor.

foto9 1

’s Avonds ging ik sporten! Ik mag weer lekker sporten en sinds ik weer mag heb ik het ook opgepakt. Ik probeer iedere week drie keer te gaan en wat ik doe varieert een beetje. Dan weer een groepsles, dan boksen, zwemmen, zelf fitnessen…

foto4 1

Zoals altijd ’s avonds: klimmen en klauteren met en op papa.

foto10 1

Woensdag

We hebben een week of twee ideale nachten gehad. Vic die weer lekker normaal in bed bleef liggen, Cody die nog maar één keer voor een voeding kwam… Maar deze week is alles weer overhoop. Van dinsdag op woensdag werd ik vijf keer gewekt, top. Ik denk dat wallen gewoon permanent op mijn gezicht horen.

Ik besloot om Vic lekker uit te laten razen en dus vertrokken we naar peutergym. Hij kon daar 45 minuten lekker gek doen; Cody en ik wachtten in het restaurant van de sportschool.

foto11 1

En toen we Vic weer hadden opgehaald dronken we nog wat en at Vic een lekkere haverkoek. Vond het een flinke onderneming zo met twee kinderen, maar onze ochtend was weer gevuld en Vic vond het leuk.

foto12 1

Donderdag

Print op print <3

foto13 1

Ik wilde deze leuke foto delen op Instagram want hoe idyllisch ziet dit eruit? Kleien met een peuter, baby erbij in een wipstoel… Maar nog geen 10 minuten later zette Cody het op een krijsen en was Vic alweer klaar met het kleien. Zucht, kinderen.

foto14 1

Twee seconden nadat ik Cody had opgepakt lag hij er zo bij.

foto15 1

Het was tijd om de slaapkamerlamp te vervangen. Deze unit hangt er sinds we hier zijn komen wonen maar eigenlijk zijn we er nooit heel tevreden over geweest. Op een of andere manier vonden we hem toch te groot voor onze slaapkamer en werkte de dimmer (dit lag niet aan de lamp overigens) niet lekker. Bij IKEA bestelde ik een nieuwe lamp en toen de jongens op bed lagen besloot ik zelf maar eens te kijken of het zou lukken om deze te demonteren en de nieuwe te monteren.

foto16 1

En tadaaaa, momboss! Ging wel met de nodige moeite hoor, maar toch fijn dat het me is gelukt.

foto17 1

Van Brenda kreeg ik een heel lief cadeautje voor Cody <3 In dit huis kunnen we nooit genoeg bordjes en bestek hebben voor de kindjes.

foto18 1

Eén van mijn voornemens voor mijn verlof was om weer boeken te gaan lezen tijdens mijn verlof. Afgelopen donderdag begon ik pas aan de eerste. Oeps.

foto19 1

Vrijdag

Vrijdag had ik mijn dag niet. Ik was prikkelbaar na twee hele schreeuwerige dagen met beide jongens, Cody lag vanaf 05.00u naast mij in bed te slapen en Vic kroop er niet veel later aan de andere kant naast. Ik hou echt van mijn kindjes maar ik lig het liefst wel gewoon alleen in bed – haha. Verder moest ik ook nog met Senna naar de dierenarts en Cody moest mee, wát een gesleep, dus na een paar dagen wikken en wegen besloot ik een heerlijke Solo Retreat te boeken bij Mooirivier in Dalfsen. In het laatste weekend van mijn verlof ga ik er nog heel even een nachtje in mijn eentje tussenuit voordat alle werkhectiek ook weer begint. Zoveel zin in.

foto22 1

Ruim een jaar geleden deed ik een grote bestelling bij Lush voor bath bombs, maar inmiddels was ik bijna door mijn voorraad heen. Tijd voor een nieuwe lading dus! Mag ik even zeggen dat ik het ronduit van de zotte vind dat sommige bath bombs van Lush tegenwoordig €8,50 per stuk kosten? En dat is dan voor één keer badderen hè. Echt idioot; die heb ik dan ook niet gekocht. Wel héél veel andere lekkere dingen. Kan ik weer een poos mee vooruit.

foto23 1

Per se de wereld om hem heen willen zien in de auto dus zonnescherm naar beneden (beschermbeugel stond nog gewoon omhoog hoor).

foto20 1

Vrijdagavond ging ik nog even zwemmen en daarna plofte ik op de bank. Vervolgens had ik geen zin meer om daar af te komen, zelfs niet om te gaan slapen. Pff, zwaar leven.

foto21 1

Weekend

We begonnen de zaterdag lekker sportief! De kindjes gingen spelen bij de opvang van de sportschool en wij deden mee aan een les boksen. Lekker hoor. Vervolgens lunchten we met zijn viertjes in het restaurant voordat we weer naar huis gingen.

foto25 1

Voor het eerst maakte ik gebruik van Zalon, een soort personal-shopper service van Zalando. Kost niets, je betaalt enkel voor de items die je besluit te houden. Vond het een súper leuke ervaring en ga het zeker vaker doen.

Zaterdagavond besloot ik een financieel plan op te stellen voor 2020 aan de hand van Profit First (Googelen maar!), maakte ik nieuwe spaarrekeningen aan en wisselde ik van zakelijke bank. Dit zijn dingen die ik altijd wel graag wil doen maar er simpelweg geen tijd voor kan vrijmaken. Nu in mijn verlof heb ik dat wel en dat is heel fijn!

foto26 1

Die mannen van mij begonnen hun zondag goed want ik maakte American Pancakes voor ze. Zien er perfect uit hè? Waren ook erg lekker, ik heb er stiekem eentje meegegeten.

foto24 1

Verder deden we het huishouden, werkte ik een beetje en gingen we eind van de middag richting Ken en Annemie voor een date. Was een gezellige afsluiting van deze week.

Aankomende week wordt best een volle week! Zo langzaamaan worden de weken sowieso weer wat voller wat ik eigenlijk wel prima vind, kan ik vast weer wennen aan het werken straks. Vandaag is Vic in ieder geval bij de gastouder en Cody bij oma en zijn tante. Ik moet namelijk even naar Nieuwegein voor een meeting waarin we een mooie campagne voor heel 2020 gaan aftrappen. Morgen komt vriendinnetje Marije gezellig op de thee, zaterdag is Viv de hele ochtend bij ons thuis voor een a day in the life shoot en zaterdag hebben Tim en ik sinds lange tijd eindelijk weer eens datenight. Tussen de bedrijven door bak ik nog een cheesecake, wil ik eigenlijk vast wat recepten gaan schrijven zodat ik in februari weer lekker vlot kan starten met filmen en heb ik een deadline voor een campagne. En verder… zien we het eigenlijk wel! Als de weersvoorspellingen een beetje ok zijn wil ik eigenlijk even met de jongens naar de kinderboerderij, maar dat wachten we wel af.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close