Sab’s Eetoverzicht #2-2020

Zo, ik moest er wel weer even inkomen om iedere avond weer een foto van mijn avondeten te maken zeg – haha. De afgelopen maanden heb ik dit echt nauwelijks gedaan en toen ik dit weer moest gaan oppakken realiseerde ik me weer hoe bizar slecht deze korte dagen zijn voor je foodfotografie. Sinds Cody er is is het me gelukkig gewoon gelukt om iedere avond te koken maar ik heb wel ergens het idee dat onze eetplanningen een beetje veranderd zijn. Ik kies snel voor gemak en gerechten die snel klaar te maken zijn. Ideaal ter inspiratie voor jullie wellicht, maar voor mij voelt het al gauw als een eentonig eetoverzicht? Enfin, misschien zit dat gewoon tussen mijn oren. In ieder geval, als je mij volgt op Instagram weet je dat ik sinds begin dit jaar weer aan het WW’en geslagen ben en dit zie je terug in onze eetoverzichten. Veel lichte ingrediënten en veel groenten. Qua kleur lijkt het allemaal een beetje op elkaar deze week zag ik achteraf maar de smaken waren wel echt verschillend.

zondag

Zondag

We beginnen met een bordje pasta! Ik maakte een gerecht uit de WW-app maar paste dit helemaal naar smaak aan en verwerkte er nog wat restjes groenten in. Het was een ovenschotel met volkoren fussili, kip en met name veel champignons – heel lekker!

maandag

Maandag

Currytime! Onze diepe borden zaten in de vaatwasser dus ik moest alles even op een plat dinerbord scheppen. Geen probleem, maar dan krijg je dus zo’n viezig uitziend plasje wat toch een beetje jammer is voor de foto. Ik maakte deze groene curry met kabeljauw en in plaats van paksoi mikte ik er een hele zak Chinese roerbakgroenten in voor net iets meer variatie. De mango liet ik deze keer achterwege. Ik serveerde het met zilvervliesrijst.

dinsdag

Dinsdag

Nog een keertje pasta want deze stond al op de planning en ik had hiervoor alle ingrediënten in huis. Het was de bedoeling om de slowcooker aan te zetten voor kip stroganoff, maar uiteindelijk maakte ik vanwege een plakbaby en hyperactieve peuter het gerecht klaar in de pan. Smaakte ook prima, ziet er alleen iets minder mooi uit vind ik. Ik roerde volkoren fusilli door het gerecht, vandaar dat het er wat eentonig uitziet.

woensdag

Woensdag

Nog zo’n gerecht waarvan je denkt: hoe zet ik het in hemelsnaam een beetje smaakvol op de foto. Ja, niet dus – sorry daarvoor. Woensdag aten we spitskoolstamppot, die hadden we al zó lang niet meer gehad, met een vegetarische kaasschnitzel van Garden Gourmet.

donderdag

Donderdag

Onze koelkast werd steeds voller met alle bakjes waar kliekjes in zaten dat ik donderdag maar een kliekjesdag besloot te doen. Zo fijn altijd dit soort dagen, ik hoef het eten dan alleen maar op te warmen. Zelf koos ik voor nog een restje van de groene curry. De rijst zat er deze keer al helemaal doorheen maar het smaakte er niet minder om. Ik at het bord niet helemaal leeg trouwens, was teveel.

vrijdag

Vrijdag

Vrijdag was niet helemaal mijn dag vanwege verschillende redenen. Het was de bedoeling dat we deze gegrilde paprikarisotto met groene groenten zouden eten maar op het moment van koken had ik echt geen zin meer om nog paprika’s te roosteren, groenten apart te bereiden etc. We zouden dan wel erg laat eten en ik wilde ’s avonds nog sporten dus het werd iets anders. Uiteindelijk maakte ik risotto met kip, groene asperges, tijm, citroen en mascarpone. Ook erg lekker!

zaterdag

Zaterdag

Gisteren zette ik de slowcooker aan en dat was echt ideaal want ’s avonds konden we binnen 10 minuten aan tafel. Ik maakte deze healthy pulled chicken wraps en maakte er een sausje bij van Skyr, knoflook, citroensap en cajunkruiden. Jammie.

Voor aankomende week staan er weer veel lekkere dingen op de planning! Ik heb natuurlijk nog even verlof dus ik kook gewoon iedere dag. Vrijdag eet ik met de jongens alleen dus overdag zet ik lekker de slowcooker aan zodat ik ’s avonds niet teveel gedoe heb rond het eten. En zaterdag hebben Tim en ik eindelijk weer eens datenight en gaan de jongens uit logeren – wij gaan dus even lekker uit eten. Zoveel zin in!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Die laatste wrap met kip ziet er zo lekker uit! Heb je toevallig een receptje en zou je de kip ook kunnen koken en daarna kunnen pluizen?

    1. Sabine Author says:

      Sorry, ik zie dat ik vergeten ben de link in te voegen. Dit is het recept: https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/healthy-pulled-chicken-wraps/

      En dat kan zeker. Zelfde ingrediënten in een kookpan en daarin de kip 20 minuutjes op laag vuur laten koken. Ik zou dan wel de geplozen kip nog een minuut of tien terug doen in de pan zodat de smaken nog wat kunnen intrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close