Sab’s Eetoverzicht #32-2022

Zo, daar zijn we weer hoor! Na een paar weken afwezigheid in verband met mijn vakantie ben ik er weer met een nieuw eetoverzicht. Jullie hebben overigens de afgelopen weken niets aan mijn eetoverzichten gemist; tijdens onze vakantie naar Scandinavië aten we bijzonder weinig noemenswaardige dingen maar waren het vooral hele simpele maaltijden. Ik kwam in ieder geval terug met een hunkering naar fruit, groenten en gezonde maaltijden en met het warme weer van afgelopen week was dat dan ook hetgeen dat vooral op tafel kwam. Veel salades, veel verkoelende gerechten, genoeg groenten. Heerlijk, simpel en gevarieerd. Wat wil je nog meer!

zondag

Zondag

We begonnen de eetweek met pasta! Vic wilde graag pasta eten en daar hadden we allemaal wel oren naar. Ik trok van alles uit de kasten en lades en maakte uiteindelijk een eenvoudige, maar erg lekkere pasta met tonijn. De saus kleedde ik verder aan met veel knoflook, paprika, zongedroogde tomaatjes en olijven.

maandag

Maandag

Via Instagram deelde ik een tijdje geleden het recept voor Koreaanse Bulgogi Bowls en met het mooie weer had ik daar wel weer oren naar. In de vriezer hadden we heerlijke ribeye liggen van BBQuality die ik marineerde in bulgogi-marinade. Dat ging op een bergje rijst, samen met komkommer, ei, taugé en avocado. Heerlijk!

dinsdag

Dinsdag

Tijdens het bestellen van de boodschappen zag ik mosselen staan. Die hadden we al zó lang niet meer gegeten, die moesten wel mee het boodschappenmandje in. Ik maakte ze klaar met veel knoflook en we aten er salade en zoete aardappelfrietjes bij.

woensdag

Woensdag

Het fruit is niet aan te slepen bij ons op warme zomerdagen en woensdag besloot ik de klassieke ham-meloen combinatie te verwerken in een panzanella. Grote croutons van Italiaanse bollen, komkommer, gemengde sla en bolletjes mozzarella kleedden de salade verder aan. De schaal ging helemaal leeg, zo lekker. De foto is een beetje donker, we hadden alles hermetisch afgesloten in huis vanwege de warmte.

donderdag

Donderdag

Nog zo’n favorietje van me. Een tijdje terug maakte ik een echte zomerpizza met burrata en tomatensalade. Nu hadden we zo na de vakantie vooral zin in wat lichters, dus in plaats van een pizzabodem gebruikte ik flammkuchendeeg. Net zo lekker!

vrijdag

Vrijdag

Een tijdje terug deelde ik het recept voor tostada’s met cajungarnalen en ananassalsa. Dat vonden we een perfect gerecht voor deze week met het warme weer. Ik frituurde de wraps niet deze keer dus het werden een soort soft taco’s. Met erbij nog wat zelfgemaakte tortillachips en guacamole.

zaterdag

Zaterdag

Gisteren mochten we aanschuiven voor de barbecue bij mijn ouders, heeeeerlijk. Prima afsluiter van deze eetweek.

Aankomende week duik ik voor het eerst mijn thuiskeuken in voor twee kookdagen. Ik ga morgen aan de slag voor klanten en dinsdag werk ik aan de recepten voor september. Een aantal gerechten kunnen we gebruiken als avondeten dus ik gok dat ik niet heel veel meer in de keuken hoef te staan ’s avonds. Fijn!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close