Wat stond er op tafel week 37 – 2013

Een drukke maar erg gezellig week mag ik de afgelopen week wel noemen denk ik. Drie dagen werken in het hotel, eten bij een vriendinnetje, uit eten met collega’s, drie keer sporten en natuurlijk OMF. Ja, ik kan wel zeggen dat ik lekker bezig geweest ben. Hoogtepunt was absoluut vrijdagochtend want eindelijk na maanden wikken en wegen heb ik een nieuw objectief voor mijn DSLR kocht. Een 50mm is eigenlijk dé lens voor foodfoto’s en nu ik er twee dagen mee heb gespeeld kan ik niet meer zeggen dan dat ik het er helemaal mee eens ben. Mooiere/betere foto’s op OMF dus, al zul je er de komende weken nog vrij weinig van merken in verband met het vooruit schrijven. In ieder geval was het een veelbewogen week, ook wat betreft het eten want ik heb er flink op los geëxperimenteerd met nieuwe producten, bereidingswijzen en gerechten. Wat stond er op tafel in week 37.

rode bieten risottoZondag
Ik had wel weer een keer zin in risotto en aangezien de bieten op dit moment weer volop in het seizoen zijn (of komen), was de keus voor mijn geroosterde bietenrisotto met geitenkaas snel gemaakt. Aaah wat is risotto toch lekker, je mag me er echt wakker voor maken ’s nachts. Stiekem baal ik er altijd een beetje van dat ik zo snel vol zit van risotto want man wat zou ik er graag een bord of vier van op willen eten.

met mie gevulde paprika'sMaandag
Experiment nummer één: met mie gevulde paprika’s uit de oven. Wauw wat was dit een succes! Normaliter vul je paprika’s met rijst of met een mix van groenten en vlees, maar ik besloot het een keer anders te doen en dit pakte echt extreem goed uit. De portie was meer dan voldoende, het gerecht zag er leuk uit en het smaakte erg goed. Absoluut een ‘OMF-waardig’ gerecht zoals hier na afloop van het eten wordt gezegd, dus het recept gaat er nog aankomen.

zoete aardappelDinsdag
Experiment nummer twee: aan de slag met zoete aardappels. Eén keer eerder heb ik ze in de vorm van ‘zoete aardappelkoekjes’ gegeten bij een Japans restaurant maar blegh, niet voor herhaling vatbaar. Tim wilde het heel graag (nog) eens proberen en vroeg of ik er niet zelf mee aan de slag kon gaan. Vooruit dan maar en na wat wikken en wegen heb ik besloten er zoete aardappel frietjes uit de oven mee te maken. En die zijn goed gelukt! Ik moet eerlijk bekennen dat ik snel genoeg heb van zoete aardappel, ik hoef er geen bord vol van bijvoorbeeld, maar deze frietjes zijn zeker voor herhaling vatbaar. En gelukkig gold dat ook voor Tim. Oh, we aten de frietjes trouwens met een biefstukje en gebakken champignons met ui.

bloemkoolcurryWoensdag
Het laatste experiment van deze week (ik ben flink op dreef!) was zelf curry maken. Ja eerlijk, ik heb dat nog nooit eerder gedaan. Hoewel het voor zo’n ‘eerste keer’ wellicht veiliger is om een recept onder de arm te nemen, besloot ik om het eigenwijs zelf te doen. Ik haalde rode curry pasta in de winkel en mikte alles in mijn pan wat me lekker leek. Uiteindelijk kwam er een verrukkelijke bloemkoolcurry met garnalen uit waarvan ik zeker het recept nog met jullie ga delen. Tijdens het koken heb ik alles namelijk braaf opgeschreven.

eten bij nandaDonderdag
Happen bij vriendinnetje Nanda! Ze is net verhuisd en het was de bedoeling om samen te koken, maar dat liep net even iets anders omdat de levering van haar gasfornuis rond etenstijd stond gepland. Dan maar iets anders en wat is dan gezelliger dan gewoon wat dingen op tafel zetten. Wraps, tortillachips met guacamole, een stokbroodje met diverse dips en uiteraard een Salade Caprese. Jum!

Jackie'sVrijdag
Vrijdag hoefde ik wederom niet te koken, er stond namelijk een etentje gepland met mijn lieve hotelcollega’s. We aten bij restaurant Jackie’s in Deventer, een Amerikaans restaurant waar ze een grote verscheidenheid aan gerechten aanbieden. Ik wilde toch enigszins op de gezonde tour blijven gaan en heb daarom als voorgerecht een salade met peer en walnoten gekozen en als hoofdgerecht een biefstukje met groenten. Van de patatjes die erbij werden geserveerd heb ik er maar een paar gehad. Het dessert kon ik (helaas, maar misschien maar goed ook) niet eten in verband met de verwerking van room (lactose) in het gerecht. Het was in ieder geval een leuke, gezellige en lekkere avond!

fish n chipsZaterdag
Fastfood Friday kookdag en ik maakte Fish ’n Chips. De patatten maakte ik niet zelf, wel ging ik aan de slag met bierbeslag. Lekker en ook erg goed gelukt! Het recept volgt uiteraard binnenkort.

Aankomende week word ik bij voorbaat al niet zo gelukkig van het eten. Met drie avonddiensten in het hotel eet ik drie keer op het werk en dan is altijd maar afwachten wat je krijgt. Voornemen is wel om wederom goed te letten op wat ik eet, want ik moet zeggen dat ik erg goed op dreef ben met gevarieerd, gezond en voldoende eten en dat heeft positieve uitwerkingen op de weegschaal, maar ook op mijn energielevel. Fijn!

We zullen zien wat de komende week ons brengt. Er staat in ieder geval een bakochtend op de planning voor Halloween want ook daarvoor gaan we jullie dit jaar (eind oktober) voorzien van een aantal leuke ideeën en snacks.

Trouwens, alle edities van Wat stond er op tafel heb ik sinds gisteren geschaard onder een gelijknamige categorie. Zo kun je ze allemaal makkelijk terugkijken, mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor het avondeten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Nanda says:

  Het was donderdag & vrijdag zeker gezellig! Zodra mijn fornuis het helemaal naar behoren doet moet je die gevulde paprika’s komen maken hoor <3

 2. Sabrina says:

  Die risotto ziet er heeeel lekker uit!

 3. Annebelle says:

  Die gevulde paprika’s met mie zien er verrekte lekker uit!

 4. Hester says:

  Het ziet er allemaal zó lekker uit <3

 5. Alicia says:

  Lekker allemaal!! vooral die risotto, en ik deel je mening helemaal daarover haha. Met bieten erdoor heb ik 1 keer een tijd terug gegeten, nu ik die van jou zie denk ik dat we dat snel nog een keer moeten gaan herhalen (:

 6. Silke says:

  Wij hebben hier deze week ook voor het eerste zoete aardappelfrietjes gegeten. Heel lekker vonden wij.

 7. Roxanne says:

  Die gevulde paprika’s lijken me erg lekker! Ik liet ze vriendlief meteen zien toen je ze op Instagram plaatste! Dus wij zitten al te wachten op het recept haha, want die mag ik eens maken van hem ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close