Wat stond er op tafel week 42

Wat vond ik het deze week weer heerlijk om een paar keer zelf in de keuken te staan. Hoewel het alsnog niet erg vaak was (drie keer maar) genoot ik er met volle teugen van. Ik kan dan ook niet wachten tot het straks in november, en in december helemaal, weer wat rustiger wordt en ik tijd heb om diverse gerechten uit te proberen. Maar laten we niet te ver op de zaken vooruitlopen, het is namelijk zondagmiddag en dus tijd voor een nieuwe Wat stond er op tafel!

Zondag

La Pulente - Steak

Vorige week zondag waren we in Jersey en toevallig was dit een avond waarop we voor ons eigen eten moesten zorgen. We besloten te gaan eten bij La Pulente en gebruik te maken van het Tennerfest menu. Op Jersey is op dit moment Tennerfest gaande en dit betekent dat je bij talloze restaurants lekker goedkoop kunt eten. Als hoofdgerecht koos ik voor de steak met friet en champignons. Simpel en niets bijzonders, maar wel smaakvol.

Maandag

Jersey Beef Burger - El Tico

Ook op maandagavond aten we nog in Jersey maar maandag was het eten toch een stuk lekkerder dan zondag. Dave van Jersey Tourism nam ons mee naar El Tico, een populair restaurant dat er fusion bereidingen op nahoudt. Zo vind je op de kaart niet alleen pasta, maar ook Mexicaans, Thaise gerechten en diverse Amerikaanse bereidingen. Ik ging zelf als hoofdgerecht voor een Jersey Beef Burger met gekarameliseerde ui en frietjes. Verrukkelijk was ‘ie.

Dinsdag

McDonald's

Zoals altijd bij thuiskomst na iedere trip: McDonald’s. Het kwam overigens dinsdag ook gewoon zo uit. We waren zo tegen 16.30 uur weer in Apeldoorn en we moesten vrijwel direct de auto in om Senna op te halen. Uiteindelijk hebben we er vanwege drukte op de weg twee uur over gedaan en dus besloten we de McDrive in te rijden voor een BigMac menu. Drie keer in een week friet, je bent in Engeland of niet..

Woensdag

GroenteFriet en Maggi

Maar woensdag was het toch echt weer tijd om zelf te koken en dat mocht best wat gezonder dan de afgelopen dagen. Toch werd op het allerlaatste moment de planning nog weer omgegooid toen de koerier een pakket met groenten kwam brengen met daarin de nieuwste producten van Maggi. Maggi komt binnenkort namelijk met een kookmethode waarvoor je geen vet nodig hebt. Je legt een kipfilet op een met kruiden ingewreven vel Papyrus en daarop bak je vervolgens de kip. Dat moest ik proberen en geloof het of niet: dik goedgekeurd. Niet te zout, lekkere kruiden en geen gekke ingrediënten. Bij de kipfilet aten we GroenteFriet (deze moesten we ook nog proberen) en gewokte groenten. Die GroenteFriet zijn ook een dikke aanrader trouwens: gemaakt van uitsluitend groente, geen gekke ingrediënten maar het smaakt net als Raspatat. Prima vervanger dus voor patat!

Donderdag

Beef stroganoffAfgelopen donderdag mocht de slowcooker zijn werk weer doen. De sucadelappen waren in de aanbieding bij Lidl en ik kon het niet laten om ze mee te nemen. Ik maakte Beef Stroganoff en serveerde dit met penne. Het was voor mij de allereerste keer ooit dat ik rundvlees op deze manier (dus niet als gehakt) serveerde met penne dus ik was gedurende de dag best nieuwsgierig naar het gerecht.

Vrijdag

Foe yong hai rolletjesOp vrijdag aten we pas laat, tegen 20.30 uur. We gingen eerst CrossFitten en daarna moest er nog gekookt worden. Ik besloot eens iets nieuws te proberen een maakte Foe Yong Hai rolletjes. Het is lekker, serveert een stukje leuker dan een omelet met groenten op een hoopje rijst en het is gezond! Ik zal het recept binnenkort nog met jullie delen.

Zaterdag

Hotel etenWéér patat. Dat was natuurlijk te verwachten in het hotel, zeker in het weekend. We kregen er salade (hurray!) en rode mul bij die overigens erg smakelijk was. Nu heb ik voorlopig wel weer even genoeg patat gehad. Foei.

Ik ben enorm benieuwd wat aankomende week mij gaat brengen. Vanavond en dinsdagavond kook ik zelf en morgen eten we bij oma. Woensdag zit ik echter in het vliegtuig naar Gambia en ik heb geen flauw idee wat ik me bij Gambiaans (?) eten moet voorstellen. Ik laat me verrassen! Hopelijk is het internet in Gambia voldoende om jullie volgende week alvast een sneak peek te kunnen geven in de Wat stond er op tafel van aankomende week, maar anders houden jullie hem nog van me tegoed.

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Eline says:

  Jeetje wat een hoop friet! Die foe yong hai rolletjes zien er goed uit!

 2. Hester says:

  Haha volgens mij hoef jij de komende weken geen friet meer! Wel lekker :)

  1. Sabine Author says:

   Voorlopig even niet nee, haha.

 3. Sabine says:

  Komt er nog een artikel over Jersey online? Ben hier erg benieuwd naar nl. Veel plezier alvast in Gambia! Staat ook nog op mijn wishlist;-)

  1. Sabine Author says:

   Ja, zeker! Morgen en overmorgen komen er vlogs online en binnenkort nog een aantal andere artikelen over Jersey.

 4. Simone says:

  Haha ik snap dat je genoeg hebt van patat, dat heb ik al na 1x in de week (maar ik werk dan ook bij een fastfood restaurant als bijbaantje, dus na 1 dag per week 8 uur in die frituurlucht staan is dat misschien ook wel logisch). Ik ben benieuwd naar het Foe Yong Hai recept.

 5. MySimplySpecial says:

  Wat een friet! Grappig hoe dat kan lopen. Veel plezier in Gambia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close