Wat stond er op tafel week 9 -2013

Geloof het of niet, maar week 9 was zowaar een vrij normale week voor ons. Geen etentjes op de planning (has been a while…) maar zowaar gewoon elke avond kunnen koken. Op één avond na, want de vriezer moest toch echt een keer leeg worden gegeten. Ook genoten we deze week op verzoek van Tim van Stampandijvie, maar gelukkig stonden er ook weer genoeg nieuwe gerechten op tafel. Tijd voor weer een nieuwe: Wat stond er op tafel.

risotto met gerookte zalmZondag
Het was alweer een tijdje geleden dat we risotto hadden gegeten en aangezien ik het enorm leuk vind om te maken, moest het maar weer eens op tafel komen. Ik probeerde een nieuw gerecht uit: risotto met gerookte zalm. Weer heel anders dan eerdere risotto’s die ik heb gemaakt, maar wel erg lekker. Dit gerecht lijkt me in de zomer overigens erg lekker. We sloten af met een overheerlijk toetje: chocolade cheesecake mousse. Van beide gerechten volgt deze week het recept.

zweedse gehaktballetjesMaandag
Maandag was een mixje van vanalles. Ik probeerde zelf eens Zweedse gehaktballetjes te maken, die overigens prima zijn gelukt, en daar aten we gewokte spinazie en Parmezaanse aardappelpuree bij. Vrij eenvoudig allemaal, maar toch smakelijk.

tomaat-kaascasseroleDinsdag
Vandaag was het kliekjesdag! De vriezer begon aardig vol te raken met plastic bakjes en ik vond dat dit maar weer eens ruimte moest maken voor bakjes met nieuwe kliekjes. De hoogste tijd om een kliekjesdag in te lassen. Tim at nog een restje Chinees (nasi met kip kerrie) en er was nog zó ontzettend veel van de Tomaten-kaascasserole over, dat ik besloot dit te eten. Weer een verse laag Parmezaanse kaas erover en hup de oven weer in. Met een klein beetje ketchup was het nog steeds prima te eten. En het is ook eigenlijk wel eens lekker, een avondje alleen je eten op te hoeven warmen.

stampandijvie met kippenpotenWoensdag
Toen ik Tim afgelopen week vroeg wat hij graag wilde eten noemde hij Stampandijvie. Prima, een stamppotje op zijn tijd kan best en ik vind stampandijvie heerlijk.. Na wat wikken en wegen besloot hij toch, ondanks de wellicht wat vreemde combinatie, dat hij er kippenpoten bij wilde eten en ik maakte er jus met uitjes bij. Het smaakte heerlijk en ik had nog een prakje stamppot over. Ik vind stampandijvie kliekje altijd erg lastig maar vond het toch teveel om zomaar weg te gooien. In de diepvries dan maar, wie weet verzin ik er nog iets mee.

moussaka Donderdag
Bij de eerste uitgave van Gezond Eten kreeg ik een exemplaar van Foodies Special – Kookschool, heerlijk al die tutorials over hoe je bepaalde gerechten moet maken. Er stond ook een tutorial in voor Moussaka en aangezien ik dat altijd al een keer wilde maken besloot ik dat maar direct te doen. Waarom ook niet. Moussaka is een Grieks aardappelgerecht, vaak met aubergine, tomaat en gehakt. Zo heb ik hem dus ook gemaakt en het was erg lekker! Recept volgt binnenkort. Zie nu pas dat we drie keer aardappels in één week hebben gegeten, dat is helemaal niet voor ons haha!

gebakken rijstVrijdag
Ineens had ik enorm veel zin in gebakken rijst. Dat heb je soms, veel zin hebben in een specifiek gerecht. Op zulke momenten scheelt het dat je gewoon zelf kunt bepalen wat je eet en dus aten we vandaag gebakken rijst. Ik maakte er kipblokjes in satésaus bij, lekker simpel maar ik hou er van. De satésaus komt overigens gewoon uit een bakje, moet eerst nog een goed recept vinden voordat ik er zelf mee aan de slag ga!

gambas in knoflook/peperolieZaterdag
Gisteren was een gemaksdagje wat betreft het avondeten, we moesten ’s avonds namelijk naar een verjaardag en van te voren wisten we al dat daar veel hapjes zouden zijn. Nu zijn wij gek op hapjes, dus dan maar rustig aan met het avondeten. Op de markt kochten we ’s ochtends grote garnalen en deze maakte ik ’s avonds klaar in een knoflook/peper olie (recept volgt nog). Ik serveerde er een simpel stokbroodje met kruidenboter bij. Simpel, maar aangezien we beiden gek zijn op gamba’s, rustig een feestmaal te noemen.

Weer een gevarieerde eetweek als ik er zo op terug kijk, missie geslaagd! De komende week is een vrij normale week voor ons. Dinsdag neem ik deel aan een sushi workshop in Hotel Okura, waarna vervolgens ook een lunch wordt georganiseerd. Die avond eten we dus vrij simpel, ik heb een idee voor broodjes in mijn hoofd. Wellicht dat we vrijdag of zaterdag uit eten gaan, hebben namelijk nog een Groupon liggen voor een 6-gangen Japans menu.

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Ik vind dit echt heel erg leuk om te zien, krijg er honger van! Ik eet vanavond home made snert, heerlijk. Kan nog net! En het perfecte recept voor satésaus is hier in huis ook nog niet gevonden, het is vaak met kokosmelk en pindakaas maar da’s toch anders dan uit een pakje…

  2. Simone says:

    De risotto met zalm ga ik eens maken voor mijn vriendje, weet zeker dat ik hem daar blij mee maak!

  3. Marita says:

    Ziet er allemaal lekker uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close