Na het fiasco met de Remia saus voor ovenschotel kon ik niet wachten om een lekkere pasta ovenschotel de oven in de schuiven. Ik ben immers dol op pasta en dat verwerken in een ovenschotel is voor mij een win-winsituatie. De februari Allerhande bevatte een apart recept: Tomaten-kaascasserole en ik wilde dit gerecht graag maken omdat de basis van de saus bestaat uit tomatencrème soep. Juist, dat dacht ik. Nog diezelfde week stond dit gerecht op tafel en uiteraard heb ik er foto’s van gemaakt. Ondanks dat je wellicht niet direct aan tomatencrèmesoep denkt als basis voor een pastasaus, was het opvallend lekker! Uiteraard heb ik het recept wel naar eigen inzicht aangepast.
Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)
- 400 gram extra mager rundergehakt
- 300 gram volkorenmacaroni
- 1 courgette in blokjes
- 450 gram tuinerwten en wortelen (diepvries)
- 515 ml tomatencrèmesoep (blik van Unox)
- 400 ml halfvolle melk
- 1 zakje geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verhit de olie in een hapjespan en voeg het gehakt en de groenten toe. Bak 4 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
3. Voeg de soep en de melk toe en warm vijf minuten mee. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken! Breng de saus op smaak met peper en zout.
4. Kook in de tussentijd de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de macaroni af zodra deze gaar is gekookt.
5. Neem een hand geraspte kaas en strooi dit in de saus. Roer even goed door en laat de kaas al roerend in de saus smelten.
6. Schep de macaroni door de saus en breng nogmaals op smaak met peper en zout wanneer dit nodig is. Schep de pasta met de saus in een ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas.
7. Bak de tomaten-kaascasserole ongeveer 20 minuten in het midden van de oven tot de saus begint de bubbelen en de kaas goudbruin is gekleurd.
Opvallend lekker deze tomaten-kaascasserole! Ondanks dat deze ovenschotel in eerste instantie wellicht niet de ingrediënten bevat die je normaal zou verwachten bij een pastagerecht, werkt het erg goed.
Uit het bovenstaande recept haal je een ontzettend grote hoeveelheid en dus konden wij nog zeker twee keer van het gerecht eten nadat we het eenmaal hadden ingevroren. Mocht je dus met veel mensen moeten eten, is deze tomaten-kaascasserole ideaal om op tafel te zetten.
Ik heb eigenlijk nog nooit een pastaovenschotel gegeten (wel vaak met gewoon aardappelpuree) maar dit ziet er wel erg lekker uit!
Dat ziet er inderdaad heerlijk uit. Nog steeds klinkt soep als basis voor een basis voor een pasta saus erg vreemd xD
Het water loopt me in de mond, haha.