Gevulde Puntpaprika’s met Couscous, Pittige Paprikasaus en Geschaafde Amandelen

Zo af en toe zet ik ze op mijn eetplanning; gevulde courgette’s of paprika’s. En hoewel ik altijd een lekkere hap vind, én een fijne gedachte dat er even flink wat groenten naar binnen gaan, zou ik zoiets dus veel vaker op mijn planning mogen zetten. En dan zeker deze gevulde puntpaprika’s met een lekkere gevulde couscous, pittige paprikasaus en geschaafde amandelen. Want het is een heel smakelijk geheel, dit alles bij elkaar. En ook niet ingewikkeld om te maken. Als eerste maak je de couscous, en de couscous-kenners onder ons weten dat dat in een handomdraai op tafel staat. Dan maak je de ietwat pittige saus, en die kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Hou je niet van pittig? Laat je dat gedeelte gewoon weg (licht ik in het recept nog even toe). Paprika’s vullen, sausje erover en in de oven schuiven. Ondertussen rooster je de geschaafde amandelen nog even waarmee je het geheel uiteindelijk afmaakt. Zijn ze geen plaatje? Maken hoor! Hartstikke lekker!

Gevulde Puntpaprikas met Couscous Pittige Paprikasaus en Geschaafde Amandelen ST

No ratings yet

Gevulde Puntpaprika's met Couscous, Pittige Paprikasaus en Geschaafde Amandelen

Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren In de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Foodprocessor

Ingrediënten

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 200 gram couscous
  • 15 gram basilicum fijngehakt
  • 1/2 bakje munt fijngehakt
  • olijfolie extra vierge
  • 200 gram witte kaas + een beetje extra
  • 40 gram amandelschaafsel geroosterd

Paprikasaus

  • 1 pot gegrilde paprika's van 295 gram
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 tl oregano gedroogde
  • 1/2 tl scherp paprikapoeder
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes, en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer het water in de couscous getrokken is, roer je het met een vork los. Voeg de fijngehakte kruiden, een beetje olijfolie, peper en zout, en de witte kaas eraan toe (behalve de 'extra witte kaas') en mix dit goed door elkaar.
  • Vul de paprika's met de couscous en verdeel de extra witte kaas over de gevulde paprika's. Schuif in de oven voor 10 minuten.
  • Ondertussen maak je de paprikasaus door alle ingrediënten hiervoor in de foodprocessor te stoppen en te vermalen tot een saus. LET OP: als je niet van pittig houdt, vervang dan het pittige paprikapoeder voor gewoon paprikapoeder. Kan je wel wat hebben? Dan mag je zelfs nog ietsje meer toevoegen dan de halve theelepel.
  • Wanneer de paprika's 10 minuten in de oven gestaan hebben, verdeel je er wat van de saus overheen en schuif je het terug in de oven voor 5 minuten.
  • Haal de paprika's daarna uit de oven en maak ze af met het geroosterde amandelschaafsel.

Notities

Mogelijk houd je couscous over, deze kun je dan nog bij de paprika's serveren. 
Gang: hoofdgerecht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gevulde Puntpaprikas met Couscous Pittige Paprikasaus en Geschaafde Amandelen Pinterest

Join the Conversation

  1. Vivian says:

    Afgelopen weekend gemaakt, lekker! We hadden er een stukje vis bij. Dit recept gaan we vaker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close