Gevulde Puntpaprika's met Couscous, Pittige Paprikasaus en Geschaafde Amandelen
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
Gang: hoofdgerecht
Servings: 2personen
Equipment
Foodprocessor
Ingredients
2zoete puntpaprika's
200gramcouscous
15grambasilicumfijngehakt
1/2bakjemuntfijngehakt
olijfolieextra vierge
200gramwitte kaas+ een beetje extra
40gramamandelschaafselgeroosterd
Paprikasaus
1potgegrilde paprika'svan 295 gram
1teenknoflookgeraspt
1tloreganogedroogde
1/2tlscherp paprikapoeder
peper
zout
Instructions
Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes, en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer het water in de couscous getrokken is, roer je het met een vork los. Voeg de fijngehakte kruiden, een beetje olijfolie, peper en zout, en de witte kaas eraan toe (behalve de 'extra witte kaas') en mix dit goed door elkaar.
Vul de paprika's met de couscous en verdeel de extra witte kaas over de gevulde paprika's. Schuif in de oven voor 10 minuten.
Ondertussen maak je de paprikasaus door alle ingrediënten hiervoor in de foodprocessor te stoppen en te vermalen tot een saus. LET OP: als je niet van pittig houdt, vervang dan het pittige paprikapoeder voor gewoon paprikapoeder. Kan je wel wat hebben? Dan mag je zelfs nog ietsje meer toevoegen dan de halve theelepel.
Wanneer de paprika's 10 minuten in de oven gestaan hebben, verdeel je er wat van de saus overheen en schuif je het terug in de oven voor 5 minuten.
Haal de paprika's daarna uit de oven en maak ze af met het geroosterde amandelschaafsel.
Notes
Mogelijk houd je couscous over, deze kun je dan nog bij de paprika's serveren.