Het gratis foodmagazine van Albert Heijn, de Allerhande, gaat standaard iedere maand met mij mee naar huis. Vaak staat het bomvol heerlijke recepten en leuke artikelen en het feit dat het magazine dan ook nog eens gratis mee te nemen is, is natuurlijk fantastisch. Deze maand was het liefde op het eerste gezicht bij het zien van de cover van de februari editie: Ontdek Amerika. Oh yes! Het tijdschrift staat deze maand vol met dikke vette (figuurlijk dan he) Amerikaanse recepten en tal van andere internationale gerechten. Terecht een culturele smeltkroes en met een voorliefde voor eten dat niet uit Nederland komt, lijkt deze Allerhande voor mij wel op maat gemaakt.
De Allerhande vind je bij iedere vestiging van Albert Heijn (behalve bij de to go’s) en ligt vaak bij de kassa’s of nabij een uitgang. Het tijdschrift komt maandelijks uit en staat altijd vol met lekkere recepten, leuke reportages en aanbiedingen die gelden bij Albert Heijn.
Deze maand -februari 2013- staat de Allerhande in het teken van Amerika. Echte Amerikaanse classics als de Philly Cheese Steak Sandwich komen voorbij, maar ook vinden we het artikel New York 5x anders, waarin we recepten voor overheerlijke cheesecake en de traditionele meatlof kunnen vinden. Jam!
Met als slogan Geef de week eens een Amerikaans accent komt Allerhande op de proppen met een Amerikaans weekmenu. Oh god… dit zou ik zo over kunnen nemen als weekmenu. Helaas iets minder gezond maar voor een keer moet dat best eens kunnen. Voor alle zeven dagen van de week toveren ze lekkere en variërende recepten op tafel. Het weekmenu bestaat uit:
- Viskoekjes met gepofte aardappelen (als budgettopper)
- Wildwestrijst (als light gerecht voor deze week)
- Magere hamburger met avocadosalade
- Burrito’s met paprikarijst
- Zwartebonenchili met kip (wederom een budgettopper)
- Tomaten-kaascasserole
- Romige kalkoenfilet en spitskool (ook een budgetttopper)
De kookles in deze februari editie van Allerhande besteed aandacht aan American Pancakes. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze pannenkoekjes maakt.
Mocht je nou niet direct fan zijn van de Amerikaanse keuken, kun je alsnog met deze Allerhande wel vooruit. Het hoofdstuk 5x USAzië behandelt de Aziatische invloed dat het continent heeft op Amerika. In de Chinatowns kun je take-away noodles of een Vietnamees broodje echt wel kopen. Nog leuker om het thuis te maken natuurlijk en daarom behandelt Allerhande de volgende vijf recepten:
- Uit China: Dandan noedels
- Uit Korea: Noedelsoep met taugé en ei (budget!)
- Uit Hongkong: Spice sesamnoedels
- Uit Thailand: Thaise biefstuksalade
- Uit Vietnam: Banh mi, vietnamees pistoletje
Valt het op dat ik razend enthousiast ben over de Amerikaanse Allerhande? Mocht je eerdaags bij Albert Heijn komen en deze Allerhande nog niet in je bezit hebben, neem hem dan zeker mee. Ik ben fan van Allerhande, maar dit is toch wel de fijnste editie die ik de laatste tijd ben tegen gekomen.
Er staan een hoop recepten uit deze editie op de planning om uit te proberen, dus ik ben nog wel even zoet met mijn to-make lijstje.
Bedankt voor de tip. Ben helemaal about Amerika, dus heb net iemand op pad gestuurd om de Allerhande voor me te halen :-D
Ik heb ‘m ook liggen! Heel leuk deze editie en volgens mij ook een stuk dikker dan normaal. Ik wil zeker nog wel wat dingen hiervan proberen!
Het lijkt wel een trend, in allerlei tijdschriften zie ik Amirkaanse recepten verschijnen. Lijkt wel alsof ze het afspreken. Wel leuk trouwens!
Ik bedoel natuurlijk Amerikaanse recepten
Ja ik neem altijd een allerhande mee, staan soms zulke lekkere recepten in.
De Allerhande is bijna altijd leuk, maar dit is inderdaad een topper! Heb de thaise beefsalade al gegeten en die was heerlijk!
Ja leuk is deze he! Gister doorgelezen, ga zeker een taartje (of 2, 3) maken;)