Het vernieuwde Light Koken: Gezond Eten

Al eerder liet ik mijn drie favoriete kooktijdschriften zien en Light Koken hoorde hierbij. Helaas besloot F&L (de uitgever) om eind 2012 te stoppen met Light Koken en het magazine in een nieuw jasje te steken. Jammer omdat ik een poosje niet kon genieten van Light Koken, een positief punt omdat sinds deze week Gezond Eten in de winkels ligt! Het nieuwe Light Koken inderdaad. Natuurlijk werd ik dolgelukkig bij het zien van een ‘nieuw’ kooktijdschrift, maar is het wel een beetje bij de roots van Light Koken gebleven? Ik gun je vandaag een kijkje in het nieuwe magazine.

gezond eten

gezond eten

Qua uiterlijk leek Light Koken al ontzettend veel op Foodies Magazine. Er werd gebruik gemaakt van hetzelfde papiersoort, de cover werd altijd op dezelfde manier ingedeeld.. Kortom, het waren met recht zusjes van elkaar te noemen alleen was Light Koken dus de ‘gezondere’ variant. Met de komst van Gezond Eten is er toch wat meer onderscheid gemaakt tussen de magazines. Gezond Eten is voorzien van een glossy cover en heeft toch duidelijk een ander uiterlijk gekregen. Geeft niets, dan zijn de magazines ook wat beter uit elkaar te houden. Klein minputje vind ik dat het magazine nu wel wat ‘goedkoper’ oogt. De vorige kaft was zo lekker stevig, dat idee heb ik met deze toch een stuk minder.

Toen ik het blad voor de eerste keer opensloeg zag ik direct het oude vertrouwde Light Koken terug. Het voelt als thuiskomen, de stijl is enorm vergelijkbaar met Light Koken en dat vind ik toch wel heel prettig. Het ziet er gelikt uit, maar toch gezellig en toegankelijk.

Waar bij Light Koken wat meer op calorieën werd gelet is dit bij Gezond eten toch wat minder het geval. Gelukkig maar, want als je puur naar vetgehalte kijkt en calorieën telt eet je bijvoorbeeld nooit meer noten, avocado’s en bijvoorbeeld olijfolie. Terwijl dat juist gezonde producten zijn. Gezond klinkt mij ook een stuk beter in de oren dan Light.

gezond eten

gezond eten

Gelukkig worden we in Gezond Eten alsnog voorzien van véél recepten en leuke (informatieve) artikelen. Het Weekmenu zien we gelukkig wel weer terug maar dan erg verbeterd. In één overzicht je nu wat je per dag zou mogen eten: welk ontbijt, tussendoortjes, lunch en diner en hoeveel calorieën dit bij elkaar opgeteld is. Daarnaast vinden we ook een boodschappenlijst, super handig als je besluit het volledige weekmenu te volgen. Mensen die hebben besloten om gezonder te gaan leven kunnen een erg fijne houvast aan dit weekmenu hebben. Scheelt je toch even het nadenken en het maken van een boodschappenlijst. En je bent ervan verzekerd dat je gezond eet.

De recepten zijn in Gezond Eten voortaan ook voorzien van icoontjes waaraan je diverse informatie kunt ontlenen. Zo kun je in een oogopslag bijvoorbeeld zien of een recept glutenvrij of vegetarisch is en of het snel klaar te maken is. Handig!

Naast de enorme hoeveelheid recepten komt ook de column van Hanneke gewoon weer terug en is achterin het magazine de receptenindex te vinden. Punt van kritiek is wel dat het magazine een stukje dunner is geworden. Voor foodies zoals ik toch minder leuk, want hoe dikker een foodtijdschrift hoe beter. Gelukkig wordt dit qua inhoud dan wel weer gecompenseerd, dus die paar pagina’s minder wil ik dan nog wel door de vingers zien.

gezond eten

Iets wat ik wél mis in Gezond Eten is de rubriek Kookles. In Light Koken werd hier altijd met stap-voor-stap foto’s uitgelegd hoe je een bepaald gerecht op tafel moest zetten. Hoe je bijvoorbeeld sushi moet rollen. In de eerste editie van Gezond Eten ben ik deze rubriek nog niet tegengekomen maar wellicht dat dit in volgende edities nog komt? Ik hoop het!

gezond eten

Ik kan wel duizend woorden besteden aan Gezond Eten maar kortgezegd  ben ik over dit nieuwe magazine net zo enthousiast als ik was over Light Koken en zal ik iedere maand weer uitkijken naar een nieuwe editie. Het is een heerlijk magazine voor mensen die graag gezond willen eten maar zo af en toe houvast nodig hebben aan de hand van recepten. In Gezond Eten worden alle ins & outs over een gezond eetpatroon gegeven en het biedt je een fijn steuntje in de rug.

Ja, ook Gezond Eten wordt bij mij met open armen ontvangen.

Gezond Eten verschijnt in een maandelijkse oplage en is te koop bij diverse boekhandels en supermarkten voor € 4,99.

Join the Conversation

 1. Marije says:

  Wat leuk! Ik ben sinds kort gekapt met diëten en begonnen met gezond eten. Dit zou dus een perfect tijdschrift voor mij kunnen zijn. Morgen even naar de boekhandel ;-)

 2. Brenda says:

  Ziet er leuk uit! Ik ga zeker een keer kijken naar dit blad. Vind het vaak best lastig om gezonde (en lekkere!) recepten te vinden.

 3. Jennifer says:

  Leuke post! Lijkt me een goede inspiratie, snel maar eens in huis halen!

 4. Joke Valentijn says:

  Kan ik 1 exemplaar ontvangen als proef? Wil dit wel betalen, natuurlijk
  Adres: Zijkanaal F West 26, 1165 MZ Halfweg.

  Alvast dank en met vriendelijke groet,

  Joke Valentijn.

  1. Sabine says:

   Ik denk dat je daarvoor niet bij mij moet zijn! Het magazine is gewoon in de winkel te koop.

 5. Marlon says:

  Hoe dik is het tijdshrift? En hoeveel recepten staan er ongeveer in? Ik wil mijn moeder namelijk een abonnement kado geven, maar ben niet bekend met het tijdschrift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close