Wat stond er op tafel week 15 – 2014

Ah, wat een fijne eetweek was het de afgelopen week. Eigenlijk iedere dag had ik wel het gevoel dat ik uitgebreid aan het eten was en stiekem is dat best fijn. Hoe simpel sommige gerechten ook waren, ik heb alles zelf versgekookt en dat is het fijnste dat er is. Hoewel ik dol ben op afhaalpizza’s en eten van de Chinees, is niets zo waardevol als samen kunnen genieten van het eten dat ik zo net nog stond te maken. Het was een afwisselende eetweek deze week met opvallend veel vis maar ook zeer gevarieerde gerechten. Van nagenoeg alles komt nog een recept online, maar eerst kijken we naar: Wat stond er op tafel in week 15.

Crispy BeefZondag
Voor de zondag dook ik mijn Must Try Soon Pinterestboard eens op en daar pinde ik maanden geleden een recept voor Crispy Beef op. Aangezien ik nog twee biefstukken had liggen in de vriezer, besloot ik dat maar te maken. Heerlijk comfort food waar je eventjes mee bezig bent om het te maken, ik hou er van. En ik houd nog veel meer van dit gerecht. Wow wat was dit lekker! Stiekem vind ik het altijd zonde om biefstuk op te snijden maar voor dit gerecht maak ik heel graag een uitzondering. Binnenkort op OMF!

HapjesdinerMaandag
Uitgebreid eten op maandag is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld, haha. Voor een advertorial moest ik nog het een en ander maken en dus besloot ik er direct maar wat gerechtjes bij te verzinnen om ook de koelkast en vriezer weer wat leger te krijgen. Het bevalt me behoorlijk goed om niet zo’n enorme voorraad van alles in de vriezer te hebben liggen. Ruimte te over nu! Enfin, we aten maandag uiteindelijk vier verschillende hapjes:

 • Garnalencocktail met grapefruit;
 • Maisbrood-rolletjes met kipfilet en geroosterde paprika;
 • Mini pannenkoekjes met gerookte zalm en dille;
 • Komkommerhapjes met garnalensalade.

Van alle vier de hapjes komen nog recepten online.

Noedels met Ajam SmoorDinsdag
Dinsdag was de laatste dag voordat ik echt weer weekboodschappen zou gaan doen en dus moesten we nog even iets verzinnen. We hadden allebei wel zien in kip en pasta, maar zin in de Italiaanse pasta had ik dan weer niet zo. Uiteindelijk maakte ik een heel eenvoudig noedelgerecht en Ajam Smoor kippenpoten. Voor de noedels gebruikte ik Zwarte Bonensaus van Go Tan, voor de Ajam Smoor kippenpoten een Boemboe van Conimex. Moet ook een keer kunnen.

Aardappelsalade met kipWoensdag
Woensdag draaide ik een avonddienst in het hotel en ik vond het wel weer tijd om zelf eten mee te nemen. De afgelopen weken heb ik dat niet gedaan en ik merk dat het hotel-eten me toch altijd te zwaar valt. Zelf maar weer aan de slag dus! Ik nam mijn favoriete aardappelsalade met groene asperges mee en bakte daar een kipfiletje bij om er doorheen te doen. Prima maaltje om de rest van de avond op te teren.

Pasta met tonijnsausDonderdag
Zowel Tim en ik kwamen donderdag pas om 20.30 uur thuis en moesten daarna nog eten. Er stond een supereenvoudige pasta op het menu die lekkerder smaakte dan dat hij er op de foto uitziet. Ik maakte zelf een tomatensaus met tonijn en hoewel ik vroeger gruwelde van tonijn uit blik, gebruik ik het de laatste tijd bijzonder graag. De saus was een mengelmoesje van tal van ingrediënten en kruiden, ik bleef er maar smaak aan toevoegen. En met resultaat. Een simpel maar heerlijk maaltje.

Fajita'sVrijdag
Er lag nog een zak gamba’s in de vriezer en ik kan het toch niet laten om daar dan regelmatig iets mee te doen. Deze keer maakte ik Fajita’s. Althans, maakte.. het fijne van Fajita’s is dat je er zelf niet zoveel aan hoeft te doen maar dat je op tafel alles pas in elkaar zet. Wel heel gezellig en erg smakelijk. Ik vertel er binnenkort meer over.

Zaterdag
Naar het eten van zaterdag keken we stiekem de hele week al uit. Eindelijk was het tijd om de Black Angus Steak klaar te maken, iets waar vooral Tim erg op zat te wachten. En uiteraard eet je bij zo’n goede steak zelfgemaakte frieten met mayonaise. Comfortfood to the max, heerlijk op de zaterdagavond en een goede bodem voor de IJsselloop van vandaag, haha! Op wonderbaarlijke wijze is alleen de foto van gisteren verdwenen.. Naja.

Aankomende week wordt redelijk normaal. Alhoewel… Vrijdag eten we hoogstwaarschijnlijk in Arnhem in verband met het concert van Justin Timberlake en zaterdag komen mijn ouders lekker hier eten als bedankje voor alle hulp die ze hebben geboden met het verhuizen.

Op het moment dat jullie dit lezen ben ik als het goed is net klaar met de IJsselloop, whiii!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Willemijn says:

  Oe, wat zien jouw foto’s er toch altijd lekker uit!

  Ik ben ook weer fanatiek zelf eten aan het maken.. Was voor mijn werk een week in Berlijn, maar heb netjes elke morgen eten voor de dag klaargemaakt. Anders is het fast-food wat de klok slaat.

 2. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit zeg!

 3. Samantha says:

  Yum! Wat ziet het er allemaal lekker uit. Ik krijg er altijd zo trek van. En je maakt hele mooie foto’s. :)

 4. MySimplySpecial says:

  Die hapjes van maandag zien er wel erg leuk uit!

 5. FOOD by Dila says:

  Wat een heerlijke food diary! Vooral de crispy beef en fajitas zien er lekker uit.

 6. Foodalicious says:

  Mmmm die Ajam Smoor kip ziet er echt heerlijk uit! Ik ga de kip vast uit de vriezer halen voor morgen ;-)

 7. Dat ziet er lekker uit

 8. Susanne says:

  Avondeten met hapjes is eigenlijk nog het lekkerst vind ik haha. De crispy beef ziet er niet zo aantrekkelijk uit maar klink wel heeeel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close