Wat stond er op tafel week 25 – 2014

Zo, na de wat slechtere weken ‘stond’ – ik hing eerder een beetje tegen het aanrecht aan, haha! – ik afgelopen week weer zelf in de keuken. Ik mistte het koken, het uitgebalanceerde eten en de spannende gerechten. Spannend als in: iets meer dan een hamburgertje van de barbecue, een eenvoudige pasta of vette hap. Dankzij het warme weer van de afgelopen tijd en mijn knie-operatie is het gezonde eten er een beetje bij ingeschoten en daar mocht van mij wel weer verandering in komen. Ik voelde me iedere nacht (en ochtend) slecht na vet avondeten en dat is geen fijn gevoel, zeker niet wanneer mijn lichaam nog aan het herstellen is. Knopje om en zelf de keuken weer in dus, fijn! Wat ik allemaal maakte zie je in deze Wat stond er op tafel.

Hele kipZondag
De hele eetplanning schoof een dagje op omdat we vorige week zaterdag plotseling bij vrienden aten. Tim haalde op zaterdagochtend een hele kip van de markt om in de oven te schuiven en dus aten we die uiteindelijk op zondag. Ik ben gek op kipkruiden en daarom wreef ik daar de hele kip mee in. Een beetje knoflookolie eroverheen en dan in de oven. Uiteindelijk kwam er een kippetje met een heerlijk krokant velletje uit, ik zal binnenkort delen hoe ik een hele kip klaarmaak in de oven. Lekker hoor! Een echt zondagsmaaltje.

Zoete aardappelrostiMaandag
Het was de bedoeling om zoete aardappelfrietjes te maken maandag, maar ik besloot er eens iets anders mee te doen. Ik raspte de aardappel, mikte er andere ingrediënten bij en maakte er uiteindelijk zoete aardappelrösti van. Zo lekker! Het recept volgt binnenkort in Super Healthy Sunday. We aten er een eenvoudige salade bij van botersla, avocado, bacon en kippendijen. Wat zijn salades toch lekker in deze tijd.

Noedelsoep met verse loempia'sDinsdag
We hadden zin in een lekkere lichte maaltijd en aangezien er toch nog boodschappen gedaan moesten worden, konden we alles kiezen wat we maar wilden. Ik besloot daarom een lekker noedelsoepje te maken en daar verse loempia’s bij te serveren. Wat houd ik toch van dit soort maaltjes! Lekker licht, goed verteerbaar en toch bomvol smaak.

Kip KormaWoensdag
Woensdag kwam vriendinnetje Annemie de wedstrijd van het Nederlands Elftal bij mij kijken en aangezien de wedstrijd tijdens etenstijd plaatsvond, aten we lekker voor de televisie op de bank. Ik maakte ’s middags al de Kip Korma zodat ik ’s avonds enkel de rijst nog hoefde te koken. De Korma maakte ik overigens helemaal vers, het recept deel ik binnenkort. We aten er frisse augurken en Atjar bij, lekker!

Sweet Chili ChickenDonderdag
Afgelopen donderdag was helaas mijn minst fitte dag van de week. Ik had veel last van mijn knie en spendeerde de dag voornamelijk op de bank. Het lukte me hierdoor ook niet om in de keuken te gaan staan en dus moest Tim dit stokje weer van me overnemen. Bij de AH kocht hij Sweet Chili Chicken voor in de oven en daar bakte hij Zwitserse aardappelschotel bij. Cesar Salad erbij en er stond weer een maaltijd op tafel. Gelukkig kan Tim zich wel redden in de keuken!

ChineesVrijdag
Sinds we in dit huis zijn komen wonen (maart van dit jaar) hebben we geen eten meer van de Chinees gehaald en eerlijk gezegd had ik daar wel weer een keer zin in! Dankzij een bezoekje aan de fysio vrijdagochtend had ik de rest van de dag vrij veel pijn en aangezien Tim er ook een lange week op had zitten, besloten we Chinees af te halen. Lekker weer eens! Bami, Babi Pangang, Saté en Kipfilet in zwarte bonensaus. Grappig om te zien dat de kwaliteit tussen de Chinese restaurants onderling zo verschillen van elkaar, deze keer vond ik tot nu toe het minst lekker van alle Chinese restaurants waar ik ooit iets van heb gegeten. Jammer.

FFFridayZaterdag
Gisteren ging ik aan de slag voor Fastfood Friday, daardoor wel wat minder gezond maar ik moest even een buffertje opbouwen aangezien ik geen recepten meer klaar had staan. Ik maakte Popcorn Chicken en Onion Rings en wilde daarbij ook krokante(!) zoete aardappelfriet maken, maar die poging mislukte een beetje. Dat receptje heeft echt nog wat perfectionering nodig. De andere twee snacks komen de komende twee weken in ieder geval voorbij.

Het is de bedoeling om deze week weer iedere dag zelf in de keuken te staan, al is het natuurlijk even aankijken in hoeverre dat realistisch is. Vanavond eet ik vooralsnog alleen omdat Tim aan een hockeytoernooi mee doet en aankomende donderdag is hij ook niet thuis en kook ik voor mezelf. De rest van de week is weinig spannend, ik ben nog steeds aan het herstellen en dus doe ik zoveel als het kan, maar op een rustig tempo.

Het weer mag echter wel weer wat beter worden, ik heb wel weer zin in een barbecue ;-)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Heerlijk allemaal!

 2. Marjoleine says:

  Wat een hoop lekkere dingen! :)

 3. Farah - Food and other Friends says:

  Hmmm zo’n hele kip, heerlijk!
  Je brengt me op ideeën ;).

 4. nicole says:

  Wat een lekkere dingen zie ik voorbij komen!

 5. Bite food blog says:

  Die verse loempia’s zien er altijd zo lekker uit.

 6. Hester says:

  Als ik moest kiezen zou ik de maaltijd van dinsdag wel willen eten! Die kip ziet er ook gezellig uit, haha. Fijn dat Tim zich zo goed kan redden in de keuken inderdaad! Nog veel sterkte met je knie, hoelang gaat het – ongeveer dan hè – duren voor je alles weer kan?

  1. Sabine Author says:

   Over 4 weken mag ik weer beginnen met autorijden, langzaamaan beginnen met werken. Het vooruitzicht is dat ik over 4 maanden alles pas weer een beetje goed kan :)

 7. Roxanne says:

  oehhh die hele kip uit de oven. Lang geleden dat ik dat gegeten heb. Chinees op zijn tijd moet kunnen haha maar ik kies dan toch liever voor je andere gerechten ;)

 8. MySimplySpecial says:

  Die loempia’s zien er super uit en ik ben ook erg benieuwd naar het recept voor de zoete aardappelrösti!

 9. Susanne says:

  Hele kip is zo lekker! Maar ik eet het nooit (meer) aangezien alleen oma het lekker kan klaarmaken haha. Maar hopelijk kan jouw recept daar verandering in brengen!

 10. Roxanne says:

  Oeh, wat een lekkere gerechtjes allemaal! Ik ben benieuwd naar de receptjes :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close