Super Healthy Sunday: Watermeloensalade met feta

Sinds kinds af aan maak je me in de zomer op warme dagen al blij met een flink stuk watermeloen. Er is geen enkel type fruit dat ik lekkerder vind op dit soort dagen dan van die super sappige watermeloenen. Het liefst direct uit de koelkast en niet in stukjes gesneden maar gewoon in partjes waar je vervolgens vanaf kunt happen. Al tijden stond een watermeloensalade met feta op mijn radar. Een combinatie waar ik in eerste instantie ietwat huiverig voor was maar anderzijds ook erg nieuwsgierig. Inmiddels heb ik de salade gemaakt en ik kan je vertellen dat deze salade ge-wel-dig is. Net zo geniaal als de combinatie van galiameloen met ham en aardbei met geitenkaas. Feta en watermeloen zijn een geboren koppel.

Wat heb je nodig? 

 • ½ watermeloen
 • 1 kleine rode ui
 • een paar blaadjes munt
 • hoeveelheid feta naar wens

1. Snijd de watermeloen in partjes en rangschik deze willekeurig op een schaal.

2. Snijd de ui in dunne halve ringen er verdeel deze over de watermeloen.

3. Scheur vervolgens de blaadjes munt in kleinere stukken en verdeel ook deze over de watermeloen.

4. Verkruimel tot slot een hoeveelheid feta naar wens over de salade. Serveer de salade direct.

Dit is een salade die je niet van te voren kunt maken en die je bij voorkeur direct vers serveert. De smaak van de ui trekt na verloop van tijd namelijk in de watermeloen en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Wil je toch de nodige voorbereidingen doen, snijd dan de watermeloen alvast en bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Doe alle ingrediënten pas bij elkaar op het moment dat je aan tafel gaat.

watermeloensalade met feta

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Ik vind watermeloen meestal niet zo spannend, maar dit kinkt wel als een lekkere combinatie!

 2. Hester says:

  Wauw. Ik had er al wel eens van gehoord, maar blijf het een bijzondere combinatie vinden, haha! Wel leuk om eens uit te proberen.

 3. Marjoleine says:

  Dit lijkt me erg lekker, ga ik binnenkort zeker eens proberen!

 4. Lekker misschien ga ik dit zo even maken, ik heb alles in huis

 5. Julie Hapjesprincess says:

  Hier ben ik ook al een tijd nieuwsgierig naar. Je ziet de combi feta en watermeloen vaak voorbij komen en ik vraag me telkens af of dit wel lekker zou zijn :)

 6. Judith says:

  Dit ziet er echt te lekker uit! Ik ben verslaafd aan watermeloen, dus ga dit zeker eens proberen! :)

 7. Barbara | Crisp & Crumble says:

  Ahh dit ziet er zo lekker uit! Ik ga dit zeker onthouden en binnenkort eens maken.

 8. Roxanne says:

  Wow, aparte combinatie. Maar lijkt me erg lekker~! Alleen gaan de partjes niet zo makkelijk te eten zijn lijkt me, dus zou ik toch blokjes maken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close