Video: Chocoladereep met Oreo, Pretzels en witte chocolade

Tegenwoordig zijn we niet alleen meer afhankelijk van de chocoladerepen die in de supermarkt liggen maar kunnen we via verschillende websites onze eigen repen customizen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je betaalt er wel direct de hoofdprijs voor. En dat is echt nergens voor nodig, zo’n chocoladereep is thuis namelijk zo gemaakt! Ik ging zelf aan de slag met het maken van een chocoladereep met Oreo, pretzels en witte chocolade. En ooh jongens, wat is dat toch verrukkelijk. Zoveel leuker en spannender dan een gewone reep chocolade en neem van mij aan dat je deze reep echt niet met iemand wilt delen. Wij hebben ‘em stiekem ook helemaal met z’n tweeën opgegeten. Oops!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 GROTE reep van ± 20 cm)

 • 450 gram chocolade naar wens

Ik gebruikte:

 • 450 gram melkchocolade
 • Oreo’s
 • zoute pretzels
 • witte chocolate chips

Check de video voor de werkwijze!

Chocoladereep met Oreo, Pretzels en witte chocolade

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Holy f*ck Sabine wat doe je me aan! Wa ik wil dit nú hebben! Ziet er echt supersuper lekker uit zeg!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  OMG dit moet ik maken! Ik zou dan de pretzels door iets anders vervangen, want ik kan daar op de een of andere manier niet tegen xD

 3. Sieglinde says:

  Ohhhhhhhhh wauw zeg! Dat ziet er ongelofelijk lekker uit! Heb je echt geen thermometer nodig om de chocolade op de juiste temperatuur te houden zodat hij blijft glanzen? Ik heb daar altijd wat schrik voor.

  1. Judith says:

   Lekker!!! Wist je trouwens ook dat je in kookwinkels speciale reep-vormen kunt kopen? Dan kan je helemaal een echte chocoreep maken (of kleintjes, die zijn idd enorm leuk om cadeau te doen)!
   Trouwens Sieglinde: een thermometer gebruiken zorgt er wel voor dat je temperatuur van de choco beter onder controle kan houden en dat dan weet je zeker dat je resultaat mooi is. De temperatuur van de chocolade verschilt wel: pure chocolade kan je warmer verwerken dan melk en witte chocolade.

   1. Sabine Author says:

    Ja, die speciale reepvormen ken ik! Had ik nu niet voorhanden ;)

 4. José says:

  Toprecept! Heb ’t gemaakt voor een feestje, was als 1e op ;-) Had alleen niet voldoende melkchocolade (250g) in huis, dus rest aangevuld met puur. Prima in orde, vooral de combi met gezouten pretzels was erg lekker ;-) Oh, ik had pretzels gekocht bij De Tuinen..

 5. Rianne says:

  Ha Sabine,

  Ik heb vandaag de reep gemaakt ( een eigen versie met oa geroosterde hazelnoten en m&m’s) Het is een proefversie want ik wil hem nog een keer maken, dan verpakken in folie en cadeau geven voor een verjaardag.
  Hoe kan ik hem dan het best bewaren? in of uit de koelkast? en hoelang ivm de ingredienten die erin zitten? drogen de oreo’s niet uit?

  Hoor graag je reactie!
  (morgen krijg ik je boek binnen, kan niet wachten:-))

  1. Sabine Author says:

   Oeh, hazelnoten en M&M’s. Klinkt goed! Je moet de reep bewaren in de koelkast want anders gaat ‘ie smelten. Hij blijft daar echt wel een week in goed.

   Veel plezier met het boek! Ben benieuwd wat je ervan vindt :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close