Video: Dorito’s kipnuggets

Al maanden, misschien wel jaren zie ik op Pinterest recepten voorbij komen voor Dorito’s Kipnuggets. Kipnuggets kennen we natuurlijk allemaal wel, ieder fastfoodrestaurant heeft ze op de kaart en in restaurants staan ze dikwijls op de kindermenu’s. Over smaak valt niet te twisten, maar wanneer de kipnuggets niet vers zijn gemaakt vind ik het troep. Gemalen kip met zo’n dun, lullig korstje eromheen. Mij maak je er niet blij mee. Met deze Dorito’s Kipnuggets maak je me echter wél heel erg blij! Grove stukken kipfilet, omhuld met een super krokant Dorito’s korstje en afgebakken in de oven. Heerlijk. Erg origineel en nieuw is dit recept natuurlijk niet meer, maar ik wilde hem toch even met jullie delen. Juist omdat het zo gruwelijk lekker is.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Dorito's kipnuggets

Nu er wat meer ruimte is op OMF om bij recepten wat achtergrondinformatie te delen, vind ik het leuk om bij het uitwerken van een recept wat ‘onderzoek’ te doen. Sommige merken zijn in Nederland al zo ingeburgerd dat we geen idee meer hebben hoe ze zijn ontstaan en waar ze eigenlijk vandaan komen. Zonde, want sommige merken hebben echt een leuk verhaal namelijk! Een beetje surfen leerde mij dat Dorito’s, nu onderdeel van PepsiCo, al in 1966 werd geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. Vanaf het begin draagt het al de naam Dorito’s dat ‘kleine stukjes goud’ betekent in het Spaans. Mooi bedacht!

Pas in 1996, al is dat inmiddels dus alweer 20 jaar geleden, werd Dorito’s geïntroduceerd in Nederland. In twee smaken welteverstaan: Nacho Cheese en US Original. Inmiddels liggen er bij onze Albert Heijn 7 vaste smaken in de schappen (Nacho Cheese, Cool American – mijn fav! -, Sweet Chili Pepper, Pure Paprika, Naturel, Roulette Nacho Cheese en BBQ Style). Ik zag op de website dat er twee nieuwe tijdelijke smaken zijn toegevoegd waarvan er geloof ik één definitief in het assortiment komt. Lijkt een beetje op die jaarlijkse Lays wedstrijd? Ultimate Cheeseburger en Sizzling Salsa zijn nu tijdelijk verkrijgbaar in zwart/witte zakken.

In ieder geval, voor deze Dorito’s Kipnuggets gebruikte ik de smaak Pure Paprika, maar natuurlijk kun je iedere smaak kiezen die jij lekker vindt. Je kunt zelfs huismerk tortillachips gebruiken, voor de smaak zal dat niet zoveel uitmaken. Feit is in ieder geval dat deze chips een flink krokante korst aan de nuggets geven. Wel wordt de korst snel zacht wanneer je de gebakken nuggets laat liggen, dus ik raad je aan ze direct uit de oven te serveren.

Dorito's kipnuggets

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Dorito kipnuggets

3.91 van 11 stemmen

Dorito's Kipnuggets

Porties20 stuks

Ingrediënten

 • 400 gram kipfilet
 • 100 gram bloem
 • 1 ei
 • 125 gram Dorito's

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Doe de bloem en het ei afzonderlijk van elkaar in een kommetje. Verkruimel de Dorito's en doe deze in een andere kom.
 • Snijd de kipfilet in grove stukken en wentel deze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de Dorito's.
 • Leg de ongebakken kipnuggets naast elkaar op de bakplaat.
 • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de Dorito's Kipnuggets in 15 - 20 minuten knapperig en gaar.

Join the Conversation

 1. Hoi Sabine,

  Nu mijn vakantie voorbij is, wil ik weer wat recepten printen (ik print altijd alles uit omdat mijn verzameling nog te maken inmiddels zo groot is). Ik vind het altijd fijn om daar een foto bij te printen. Ik doe dit vanaf je site met copy-paste.

  Nu vind ik het onderstaande overzichtje superhandig en ook wel de printfunctie. Maar dan zit er geen afbeelding van het gerecht bij. Misschien een tip om in de printversie ook een foto toe te voegen, dat zou helemaal perfect zijn.

  Hartelijke groet, Fran

 2. Tanja says:

  Verse kipnuggets van stukjes vlees i.p.v. kippengehakt vind ik ook veel lekkerder en deze versie met een korst van tortilla chips is weer eens weer heel anders dan dat je paneermeel of panko gebruikt. Maar ik sla de chips in een zak wel wat fijner met een pan zodat de korst niet zo dik word. Of het recept nieuw is of niet maakt niet uit, ik kende het nog niet :-)

 3. Jannie van moorselaar says:

  Hoi Sabine kan ik de dorito s kipnuggets een dag van te voren maken en ze dan later in de oven doen ?

  1. Sabine Author says:

   In principe zou dat kunnen, maar ik ben wel bang dat ze minder krokant worden omdat de chips wat zachter worden als het vocht van de kip erin trekt.

 4. Jannie van moorselaar says:

  Kan ik dorito s budgets een dag van te voren maken en dan een dag later in de oven doen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close