Wat stond er op tafel week 1

Jongens, ik zou het typen bijna verleerd zijn! Deze allereerste editie van Wat stond er op tafel van 2015 is het eerste artikel dat ik typ dit jaar. Ik heb mezelf de afgelopen twee weken grotendeels vakantie gegund dus veel gewerkt heb ik niet. Dat de afgelopen week het nieuwe jaar begon is aan weinig dingen zo duidelijk te zien dan aan dit eetdagboek. Op donderdag 1 januari ging de knop volledig om, cut the crap kom maar op met het gezonde (Paleo) eten. Vanaf donderdag is het dus allemaal lekker healthy en verantwoord, maar de dagen ervoor namen we het er nog even goed van.

Zondag

Vorige week zondag maakten we zelf pizza. Voor Kerst kreeg ik namelijk een pizzasteen en die wilde ik dolgraag een keer gebruiken voor het vanaf 1 januari er voorlopig niet van zou komen. Ik maakte de bodem zelf en qua beleg maakten we vooral restjes op. Ik ben alleen de foto kwijt die ik maakte van de pizza, wtf! Spoorloos. In ieder geval hadden we een pizza met veel vlees (man in huis he!), oesterzwammen en lekker veel kaas. En die bodem, wauw, wauw, wauw! Ik ben verliefd op de pizzasteen. Knisperend en perfect gaar, iets wat ik altijd mistte bij zelfgemaakte pizza. Ik ben een gelukkig mens met die steen!

Maandag

chinees

Weet je nog dat ik in de laatste Wat stond er op tafel van 2014 zei dat we Chinees wilden gaan halen maar op het laatste moment ’t restaurant dicht bleek te zitten? Die zin in Chinees eten was er dus nog steeds. Uiteindelijk besloten we afgelopen maandag gewoon nog even langs de Chinees te gaan en we kozen voor het maandmenu. Lekkeeeeer! Veel te veel was het natuurlijk voor twee personen, maar we hebben er dinsdag met de lunch nog van gesnoept.

Dinsdag

burgers

Burgertime! Ik had niet zoveel zin om te koken en we waren ook een beetje inspiratieloos wat betreft het eten. Uiteindelijk mikten we wat röstirondjes met bacon in de oven en aten we daar broodjes hamburger bij. Overigens waren mijn ogen groter dan mijn maag, ik kreeg het niet allemaal op haha. Lekker was het wel, het was al even geleden dat we een burger hadden gegeten!

Woensdag

wrap_buffet

Eigenlijk zoals ieder jaar met oudejaarsavond schoven we op 31 december aan bij mijn schoonmoeder voor het eten. Ze had een soort van wrap-buffet gemaakt met biefstuk, kip, gehakt en diverse groenten en dressings. Lekker! Ik nam een wrap en een tacoschelp met lekker veel sla en mais. Ik houd van mais!

Donderdag

zoete_aardappel_soep

En toen was het over met de pret. Klaar met het gesnoep. Ik ging er vanuit dat we donderdag geen honger zouden hebben in verband met het feestje de nacht ervoor en dus had ik weinig op de planning staan. Ik maakte een soep van zoete aardappel met kokosmelk (héérlijk, recept volgt snel!) en ik had zelf aan twee kommetjes wel genoeg als avondeten. Tim at er nog wat kalkoen bij welke we overhadden van het kerstdiner.

Vrijdag

gevulde_paprika

Omdat we om half zes gingen CrossFitten vrijdag zette ik ’s ochtends de slowcooker al aan zodat we na het sporten direct konden eten. Ik maakte paprika’s die ik vulde met gehakt, courgette, aubergine, kastanje-champignons en diverse kruiden en specerijen. Het voordeel van gevulde paprika’s in de slowcooker maken is dat ze zo heerlijk zacht worden. In de oven lukt me dit nooit. We hadden allebei trouwens anderhalf gevulde paprika.

Zaterdag

steak_tartare

Ik had jullie beloofd om mijn steak tartare recept die ik maakte met Kerst nog te delen, maar dit betekende wel dat ik hem even opnieuw moest maken. Dat deed ik gisteren. Lekker met een kwarteleitje en wat truffelmayonaise. Deze laatste liet ik zelf trouwens achterwege, hoe lekker ik het ook vind. We aten er trouwens zoete aardappelfrietjes uit de oven bij. Prima maaltje zo!

Het zal vast zo’n tussen je oren dingetje zijn maar ik moet bekennen dat ik door het Paleo eten direct beter in mijn vel zit. Mijn lijf is nog wel aan het afkicken van al het gesnoep van december, ik heb momenteel wat minder energie bijvoorbeeld, maar overall voel ik me vrij alert en fit. Het is de bedoeling dat ik de komende tijd vooral Paleo ga eten (met uitzondering van vanavond, dan gaan we namelijk sushi eten om de vakantie af te sluiten) en de zaterdag cheatdag nog even laat voor wat ‘ie is, in ieder geval aankomende week nog. Vanaf dan las ik weer een cheatdag in om ook eens een patatje of een pizza te kunnen eten. Aan motivatie in ieder geval geen gebrek, al zou dat ook wel heel erg zijn na vier dagen.

Hoe staat het met jullie ‘detox’? Eet jij ook gezonder sinds 1 januari of ben je nog steeds in een feeststemming?

Join the Conversation

 1. Marijke says:

  Ik vind het zelf ook spannend om te kijken hoe het gezonder eten je bevalt en hopelijk meer energie geeft. Ik doe met je mee, al zal ik af en toe nog wel koolhydraten blijven eten omdat ik lange afstanden jog! Ik begin ook wel stilaan zin te krijgen om ook te crossfitten door je blogs erover. Dus eens kijken of dat in Leuven ook mogelijk is! In elk geval veel succes gewenst!

  1. Sabine Author says:

   Haha, wat leuk! Ik vind CrossFit echt verslavend leuk, dus ben benieuwd of je ergens een plekje kunt vinden.

 2. Marieke says:

  Ik heb een oven sinds gisteren, dus ik ben helemaal enthousiast! Ik heb nu ineens mega zin in zoete aardappelfrietjes, haha :P Zelf begin ik 1 februari met gezond eten en sporten, de komende maand heb ik tentamens en dus wat anders aan mijn hoofd, hoe slecht het eigenlijk ook is. Mijn goede voornemen is wel om de restjes uit de vriezer op te eten (lees: heel veel stamppot van mijn moeder)!

  1. Sabine Author says:

   Hoera voor de oven, zo fijn! En succes met je tentamens aankomende maand!

 3. Marjan says:

  Hier sinds 2 januari strikt aan de Weight Watchers, al eerder gedaan en het bevalt me eigenlijk het beste om via WW te lijnen. Ik heb Amber Alberda ook eens geprobeerd en dat vind ik dan toch te veel voorbereiding en apart koken in combinatie met mijn gezin.
  Paleo inspireert me wel en zou ook goed met WW kunnen denk ik, zeker i.c.m. telvrije dagen.

  Jouw switch op 1 januari ziet er in ieder geval al veelbelovend uit! Die steak tartaar hmmmm… en die zoete aardappelsoep lijkt me ook heerlijk!

  1. Sabine Author says:

   Ik heb Weight Watchers ook altijd heel fijn gevonden. Op telvrije dagen is het prima te combineren met Paleo, anders vond ik het lastig.

   Succes in ieder geval!

 4. Marjoleine says:

  Oh wat een heerlijkheid! Ziet er weer super uit :)

 5. Margot says:

  Die steak tartare ziet er goed uit zeg! We hebben nog wat oliebollen in huis, dus daar eet ik er af en toe een van, maar verder eten we we redelijk normaal.

 6. Sabrina says:

  Leuk om te lezen! Ik eet ook gezonder inderdaad sinds 1 januari, niet voor honderd procent maar ik probeer in ieder geval gezond te lunchen en niet te veel te snoepen!

  1. Sabine Author says:

   Daarmee kom je ook al een heel eind denk ik hoor! Goed van je :)

 7. Julie Hapjesprincess says:

  ik maak dit jaar geen goede voornemens. Elk jaar neem ik mezelf voor om minder te gaan snoepen en minder gulzig te zijn, maar na dag twee liggen die weeral in de vuilbak.

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, getuigd van goede zelfkennis als je er dan maar niet meer aan begint ;) Geeft helemaal niets.

 8. Diana says:

  Eigenlijk eet ik altijd gezond, ook met de feestdagen ben ik heel braaf geweest ;-). Ik word wel enthousiast van jouw goede voornemen om deze maand weer vlg het paleo-dieet te eten…. ik ga meedoen!

  1. Sabine Author says:

   Leuk! Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen.

 9. Liliane says:

  mijn cheat waren oliebollen! Die eigenlijk helrmaal niet lekker waren, veel te vet. Maarja, dat krijg je als je lichaam gewend is aan gezond eten ;)
  Die tartare ziet er jummy uit!

 10. Susanne says:

  Toen je zei dat je het er nog even van nam dacht ik echt aan Mcdonalds en alles wat slecht is maar dat valt mee hoor haha. Ik heb toevallig van de week nog paprika’s uit de oven gemaakt (voor het eerst!) en ik was ook bang dat ze niet zacht ouden worden, maar met 45 min is dat wel gelukt! En wat vervelend zeg dat de steak tartare paleo proof is haha

  1. Sabine Author says:

   Haha ik vind iets al gauw slecht als ik er zelf geen tot weinig moeite voor hoef te doen ;)

   En beter trouwens van de paprika’s! Ik heb het in deze oven nog nooit geprobeerd want sinds ik ze in de slowcooker maakt ben ik fan daarvan, maar misschien lukt het met deze wel.

 11. EasyDailyFood says:

  Ik ben erg benieuwd naar al je paleo recepten!

 12. Marije says:

  Dat was weer een lekker eetweekje. Ik eet niet Paleo proof, maar ik eet wel veel minder suiker en koolhydraten en ik voel me daar heel goed bij. Véél meer energie! Hoop dat jij ook snel verlost bent van de afkickverschijnselen!

  1. Sabine Author says:

   Bizar hoeveel het schrappen van koolhydraten met je energielevel doet he! Ik sta daar toch iedere keer weer van te kijken.

 13. Aanhetlijntje says:

  Wat hou ik toch van food diary’s, heerlijk om inspiratie op te doen; al is deze behoorlijk comfy food :) Ik begin maandag ook terug met gezond eten, tijd om de riem aan te spannen

 14. Nadia says:

  Lekker gegeten, die pizza, rösti en hamburgers, Chinees en wrap-buffet! Steak tartare heb ik nog nooit gegeten. Ik heb tot gister nog veel gesnoept maar vanaf vandaag is het weer klaar. Voel me echt dik en ongezond/onfit door al het gevreet de afgelopen maand!

 15. Monique says:

  Heerlijk inspirerend om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close