OMF’s Eetoverzicht week 28

Soms kun je nog zo’n goede eetplanning hebben maar kan alles anders lopen. Jullie weten dat inmiddels ook wel van mij dacht ik zo. In normale weken houd ik me altijd heel goed aan de planning die ik heb gemaakt, zeker tijdens de OMF Fit Challenge want dan loop je al gauw het risico iets af te halen/te bestellen als het druk is. Afgelopen week was druk en vrij hectisch zo af en toe en ondanks dat ik me niet helemaal aan mijn eetplanning heb gehouden, heb ik niet gecheat! Hoeraaaa! Wel zijn de dingen die we ’s avonds hebben gegeten deze week allemaal vrij makkelijk. Lang niet allemaal OMF waardig, maar zo loopt het zo af en toe nou eenmaal.

zwarte_rijst

Zondag

Voor zondagavond had ik niets gepland wat betreft het avondeten en in het weekend is dat altijd gevaarlijk. Onze koelkast is op zondag altijd bijna leeg (ik doe boodschappen op maandagochtend) dus veel gezonds is er dan niet in huis. Nu zouden we natuurlijk naar de supermarkt kunnen op zondagmiddag, maar vaak zijn we daar die dag te lui voor en hebben we daar geen zin in. Oops! Het avondeten van zondag was dus een soort van bij elkaar geraapt zooitje. Zwarte rijst met sperzieboontjes (en een likje mosterd, heerlijk is dat!) met wat gekruide zalmfilet die we nog in de vriezer hadden liggen van ons feestje laatst.

 

groentecurry

Maandag

Het avondeten van maandagavond was al een stuk beter dan dat van zondag! Ik had al een paar dagen zin in curry en uiteindelijk maakte ik maandagavond een gele groentecurry. Het recept hiervan komt snel online wat ik vond hem echt goddelijk. En zo gemaakt ook, zeker wanneer je een goede currypasta kunt vinden.

wraps_met_kip

Dinsdag

’s Avonds aten we bij mijn schoonmoeder omdat ze jarig was dinsdag. Ik maakte me van tevoren een beetje zorgen om het eten maar gelukkig was ze zo lief om rekening te houden met mijn Fit Challenge. Hoe fijn is dat! Er stond een ‘wrapbuffetje’ klaar waardoor ik tortillawraps met kip en groenten heb kunnen eten. De slechte (maar helaas wel overheerlijke) toppings heb ik dus achterwege gelaten. No shame!

scrambled_eggs

Woensdag

Het avondeten van woensdagavond pakte niet helemaal uit zoals ik het wilde, de koekenpan liet me namelijk in de steek en besloot het ei dat ik wilde maken aan te laten bakken. Qua smaak is dat niet erg, qua looks wel. Hierdoor kon ik het recept dat ik in gedachte had niet voor OMF gebruiken en dus werd het avondeten een mengelmoesje van verschillende dingen. Mini tortillawraps met scrambled eggs met ham, verse avocado en gebakken paprika + ui. Niet helemaal de bedoeling maar ach, smaakte best.

Donderdag

We dineerden donderdagavond met een recept voor het nieuwe kookboek, dus dat blijft nog even geheim!

shaslicks

Vrijdag

We aten pas laat vrijdagavond. Voor ons doen dan. Tim moest eerst trainen en rond een uur of 20.15 uur zaten we ‘pas’ aan tafel. Ik had shaslickjes gemaakt waarvan het recept nog online komt. Daarbij hadden we groene asperges en ik maakte Kisir met wat extra toevoegingen. Een kleurrijk geheel zo op het bord vind je niet?

salad_on_a_stick

Zaterdag

Hoewel Tim en ik gisteravond gewoon samen aten, aten we allebei iets anders. We deden namelijk weer een experimentje met de barbecue maar aangezien het eindresultaat daarvan niet heel gezond was (wel gruwelijk lekker overigens), maakte ik voor mezelf deze salad on a stick. Alle recepten (we maakten er in totaal drie gisteravond, hoe fijn is dat op de zaterdagavond!) komen nog voorbij op OMF. Waarschijnlijk pas ergens in augustus, dus nog even geduld.

Het is nu zondag eind van de ochtend dat ik dit typ. Vanmiddag ga ik gezellig lunchen met vriendinnetje Kevser en vanavond mag Tim een keer voor het eten zorgen. Best fijn hoor! Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan maar nu ik echt zeven dagen lang moet koken in verband met de Fit Challenge, ik tussendoor ook nog het boek aan het maken ben en de site aan het voorbereiden ben voor de vakantie, ben ik blij dat ik vandaag even niet in de keuken hoef te staan. Dat koken komt van de week wel weer als we week 3 ingaan van de OMF Fit Challenge. Er staat nog helemaal niets op de planning qua eten, dus ik ben benieuwd hoe het eetoverzicht er volgende week uitziet. Aanstaande dinsdag en woensdag wordt het bloedje heet he? Maar eens even kijken of er wat zomerse recepten ingepland kunnen worden.

Fijne zondag! 

Join the Conversation

 1. Anouk says:

  Die salad on a stick ziet er leuk en lekker uit! Nog nooit zo gezien :)

 2. Florence Vlogt says:

  Hmmm ziet er allemaal goed uit hoor!
  Xx

 3. Rachel Kromdijk says:

  Oeh vooral de laatste is mijn ding! liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close