Sla-taco’s met kalkoenfilet

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op snackdiners. Tim had het er laatst ook alweer over hoeveel zin hij daar weer in zou hebben. Ik schaar build your own… recepten daar ook wel een beetje onder. Wanneer je bijvoorbeeld deze sla-taco’s met kalkoenfilet eet, heb je ook het idee dat je een beetje aan het snacken bent. Ik denk dat het komt vanwege al die verschillende schaaltjes en kommetjes op tafel. Het fijne van zo’n diner is bovendien ook dat iedereen kan kiezen wat hij/zij lekker vindt. Zo hoef je niet per se een ingrediënt achterwege te laten als iemand aan tafel het niet lust. Ideaal toch! Eigenlijk mag dit artikel geen recept heten want zo’n build your own diner idee kun je natuurlijk naar hartenlust zelf invullen. Echter wil ik je graag laten zien hoe ik het laatst aanpakte mijn mijn sla-taco’s met kalkoenfilet, waardoor dit artikel meer een verzameling is geworden van mini receptjes. Doe ermee wat je wil en laat me vooral weten wat jij nog meer aan deze taco’s zou toevoegen!

Dit stond er op onze tafel:

 • hele bladeren ijsbergsla
 • tomatensalsa
 • verse mais
 • verse guacamole
 • warme kalkoen-paprikamix
 • pittige yoghurtdressing

Tomatensalsa

Snijd drie rijpe tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kommetje. Voeg hier een fijngesneden sjalotje, peper en zout en een eetlepel extra vergine olijfolie aan toe. Roer goed door en bestrooi de tomatensalsa met (gedroogde) peterselie of koriander.

Verse mais

Met de maïs heb ik een klein beetje gecheat. Ik wilde geen maïs uit blik gebruiken omdat ik dit iets te zoet vond (er zit nagenoeg altijd suiker bij) maar ik zag het ook niet zitten om zo’n hele maïskolf te pellen en schoon te maken. Toen kwam ik erachter dat Bonduelle (niet gesponsord dit!) tegenwoordig al gepelde, hele maïskolven in de vriezer heeft liggen. Deze heb ik dus gebruikt. De maïskolf kun je direct uit de vriezer in kokend water leggen. Ze hebben dan zo’n 15 minuten nodig om gaar te koken. Snijd de maïskorrels met een mes van de kolf af.

Verse guacamole

Op OMF staan al diverse recepten voor guacamole, dit is mijn favoriete snelle variant. Hak een teentje knoflook en een halve rode ui zo fijn mogelijk. Prak een rijpe avocado met een vork en roer de knoflook en rode ui hier doorheen. Voeg peper en zout en een beetje citroensap naar smaak toe en klaar is kees.

Warme kalkoen-paprikamix

Voor de warme kalkoen-paprika mix gebruikte ik 1 kalkoenfilet (à 150 gram), een halve rode ui en 1 gele paprika. De kalkoenfilet en paprika sneed ik blokjes, de rode ui in halve ringen. Alle ingrediënten deed ik tegelijkertijd in een koekenpan met een beetje olie. Ik voegde hier 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder en een snuf cayennepeper aan toe. Net zolang bakken tot de kalkoenfilet gaar is en de paprika lekker zacht is geworden.

Pittige yoghurtdressing

Om te serveren bij deze taco’s maakte ik een dressing op basis van yoghurt. Je zou hier natuurlijk ook zure room bij kunnen serveren, dat werkt ook heel goed. Mijn yoghurtdressing bestond in ieder geval uit 50 milliliter volle yoghurt, 1 theelepel Cajunkruiden en een fijngehakt teentje knoflook.

Deze sla-taco’s met kalkoenfilet waren mijn gezondere kijk op taco’s. Natuurlijk kun je dit gerecht ook nog veel guiltier maken. Een aantal tips:

 • Gebruik tortillawraps in plaats van ijsbergsla
 • Voeg een mixje van kidney- en zwarte bonen toe voor meer body aan het gerecht
 • Gebruik zure room in plaats van yoghurt voor de dressing
 • Voeg kaas toe. Veel kaas.

Zou jij zelf nog iets aan deze sla-taco’s toevoegen? 

Sla-taco's met kalkoenfilet

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Ziet er goed uit. Ik heb laatst die taco ‘bootjes’ geprobeerd. Ook super lekker en makkelijk om te eten!

 2. Ziet er mega lekker uit, lijkt me leuk om bladeren ijsbergsla als taco te gebruiken. Wil ik zeker ’n keertje gaan proberen :)

 3. Tanja says:

  , jummy, jummy Jummy…… Ik ben DOL op zulke build your own- gerechten! Dit lijkt me ook heel makkelijk op een ( grote) BBQ of op een feestje! :-) Ik sla deze op en stuur hem ook naar mijn zus die a.s. zaterdag een grote bbq geeft. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close