Hartige Sinterklaastaart met tomatentapenade

Wanneer Sabine en ik recepten verzinnen voor Sinterklaas, dan proberen we altijd een balans te vinden tussen zoet en hartig. Het is namelijk voor de hand liggend om een zoet recept voor deze feestelijke dag te bedenken. Heeft er nu eenmaal mee te maken dat we Sinterklaas heel erg associeren met zoetigheid. Want wie zoet is, krijgt lekkers… Of zoiets. Nou ja, hoe dan ook, hartige gerechten vinden we een uitstekend idee dus ook dit jaar vullen we onze recepten index maar al te graag aan met een lekker hartig Sinterklaas recept. Zoals deze hartige Sinterklaastaart met tomatentapenade en snoeptomaatjes!

Deze taart is een makkelijke. Hij bevat niet veel ingrediënten, en ook niet veel moeilijke ingrediënten. De smaken zijn zacht en kindvriendelijk dus dikke kans dat jouw kind hier wel een puntje van lust. En wat dus óók heel leuk is; deze taart samen met je kind(eren) maken. Er valt namelijk vrij weinig aan te verpesten (behalve dan dat de tomaatjes misschien al teveel opgesnoept worden), dus duik de keuken in met ze.

Bij deze tomatenquiche eet je een lekkere salade, of je maakt er nog een andere quiche bij. Óf misschien een lekkere kom soep, dat lijkt me misschien nog wel de beste combinatie.

En heb je de volgende dag nog een stuk over? Koud is deze hartige Sinterklaastaart ook hartstikke lekker!

Hartige Sinterklaastaart met tomatentapenade en snoeptomaatjes

5 van 1 stem

Hartige Sinterklaastaart met tomatentapenade en snoeptomaatjes

Porties1 taart
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Waar te bewaren Afgedekt in de koelkast.
Hoelang te bewaren 2 dagen.

Benodigdheden

  • Quiche vorm met losse bodem. Doorsnede: 28cm
  • oven

Ingrediënten

  • 1 rol quichedeeg
  • een handje paneermeel
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 125 gram formagio tomatentapenade (1 bakje)
  • 250 gram geraspte kaas
  • rode en gele snoeptomaatjes deze zitten vaak in 1 bakje of emmertje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, standje hetelucht
  • Vet de quichevorm in met een klein beetje olijfolie en rol daarna de plak quichedeeg erover uit. Druk voorzichtig aan bij de rand en druk het overtollige deeg er vanaf.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak samen op, op middelhoog vuur.
  • Doe vervolgens de ui en knoflook in een kom en voeg daaraan de crème fraîche, de eieren, de tapenade en 150 gram kaas toe, en roer goed door elkaar.
  • Stort de vulling in de taartvorm, verdeel gelijkmatig en verdeel dan de overige 100 gram geraspte kaas erover.
  • Snijd wat snoeptomaatjes door de helft, en versier de taart met een mijter. Schuif de taart in de oven voor 20-25 minuten.
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Trefwoord: hartige taart, quiche, Sinterklaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close