Hartige Sinterklaastaart met tomatentapenade en snoeptomaatjes
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Trefwoord: hartige taart, quiche, Sinterklaas
Servings: 1taart
Equipment
Quiche vorm met losse bodem. Doorsnede: 28cm
oven
Ingrediënten
1rolquichedeeg
een handjepaneermeel
1rode uigesnipperd
2tenenknoflookgeraspt
200gramcrème fraîche
4eieren
125gramformagio tomatentapenade(1 bakje)
250gramgeraspte kaas
rode en gele snoeptomaatjesdeze zitten vaak in 1 bakje of emmertje
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden, standje hetelucht
Vet de quichevorm in met een klein beetje olijfolie en rol daarna de plak quichedeeg erover uit. Druk voorzichtig aan bij de rand en druk het overtollige deeg er vanaf.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak samen op, op middelhoog vuur.
Doe vervolgens de ui en knoflook in een kom en voeg daaraan de crème fraîche, de eieren, de tapenade en 150 gram kaas toe, en roer goed door elkaar.
Stort de vulling in de taartvorm, verdeel gelijkmatig en verdeel dan de overige 100 gram geraspte kaas erover.
Snijd wat snoeptomaatjes door de helft, en versier de taart met een mijter. Schuif de taart in de oven voor 20-25 minuten.