Broodje chickenwings

Onlangs kwam ik op de blog van een mede foodie – ik kan me even niet meer herinneren wie het was – een recept voor een broodje tegen waarbij gebruik werd gemaakt van kip. Nu is een broodje kip niet zo bijzonder maar in plaats van kipfilet werd er gebruikt gemaakt van chickenwings. En dat vond ik zo’n waanzinnig idee dat ik het zelf ook heb geprobeerd. En wauw, een broodje chickenwings in plaats van een broodje kipfilet is zoveel lekkerder! Veel malser, zachter van smaak. Echt heerlijk. En dus deel ik je vandaag mijn …. ding …. ik kan dit namelijk echt geen recept noemen. Een perfect gerecht voor in het weekend, als je een keer geen zin hebt om te koken!

broodje chickenwings

Wat heb je nodig? (5 broodjes)

  • 5 witte bollen
  • 1 zak/pak gekruide chickenwings
  • 1 grote ui
  • sambasaus of een andere saus naar keuze

Ik begrijp dat ik met dit ‘recept’ mijn geloofwaardigheid als foodie compleet de grond in boor want naast dat ik zelf eigen niets maak, gebruik ik ook nog eens de allergoedkoopste chickenwings die je kunt krijgen. De vertrouwde rood/witte zak zal zo langerzamerhand vervangen zijn of vervangen worden voor een nieuw exemplaar, maar bij de Albert Heijn kun je in het vriesvak een zak voorgekruide chickenwings vinden voor twee, drie euro. Laten we het maar scharen onder het kopje guilty pleasure. Voel je uiteraard vrij om duurdere/eerlijke kip te gebruiken.

1. De chickenwings zijn al voorgekookt dus je hoeft ze alleen maar in een pan te verwarmen. Oven kan ook, persoonlijk vind ik de chickenwings uit de pan het lekkerst!

2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en bak deze in een klein beetje olijfolie gaar.

3. Pluis de warme chickenwings met twee vorken uit elkaar en verdeel de geplozen kip over de broodjes. Schep de gebakken uitjes hieroverheen en schenk over ieder broodje een beetje sambasaus.

En that’s it, meer woorden maak ik er niet aan vuil maar probeer het eens, je zult dan vanzelf merken waarom ik hier zo lyrisch over ben.

broodje chickenwings

broodje chickenwings

Join the Conversation

  1. Claudia says:

    Triest dat je plofkip aanraad

    1. Sabine Author says:

      Jammer dat je je commentaar niet op een nette/beschaafde manier weet te verwoorden. Er staat zelfs nog in de tekst dat je je vrij moet voelen om duurdere/eerlijke kip te gebruiken dus ik snap niet waar je de term ‘aanraden’ op baseert.

  2. Joyce says:

    Ook al is het eigenlijk geen recept, het lijkt me toch heerlijk! Dit gaat voor volgend weekend op de planning

  3. Danique says:

    Oooh jummy dit lijkt me echt heerlijk!

  4. Tessa says:

    Hi Sabine,

    Dat recept heb je bij mij gezien. Is oorspronkelijk een recept van Nigel Slater en zooo lekker. :)

    https://wp.me/p2W1R6-wn

    Groetjes, Tessa

  5. Nanda says:

    Meteen gisteren gemaakt, heerlijk makkelijk “recept” voor de zondag !!

  6. Roxanne says:

    Oeh, yummie! Ik eet dit inderdaad erg graag met sambasaus!

  7. Het was super lekker!

  8. Pascal says:

    Wel vervelend al die botjes tussen je broodje

    1. Sabine Author says:

      Je pluist het vlees toch van de botjes af voordat je het op je broodje doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close