Sab’s Eetoverzicht week 14/2018

Daag! We gaan gewoon nog even verder met die rare eetweken-vibe hoor. Als een week al met twee paasdagen begint ben ik volledig de kluts kwijt. Stiekem vind ik het dan ook niet erg dat die feestdagen er voor nu voorlopig weer op zitten hoor. Afgezien van Pasen zit ik in ieder geval wel weer lekker in een Weight Watchers flow. Ik heb het een paar dagen even losgelaten maar inmiddels heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Gelukkig maar, ik was namelijk zo lekker bezig! Vanaf dinsdag bestaat dit Sab’s Eetoverzicht dan ook voornamelijk uit groene maaltjes en daar word ik bijzonder gelukkig van.

eerste paasdag

Zondag

Zondag was natuurlijk Eerste Paasdag. Ken, Annemie en Nick kwamen brunchen en ’s avonds zaten we nog zo vol van die brunch dat we eigenlijk geen trek hadden. Ik at een kommetje tomatensoep die we nog over hadden en daarbij wat leftovers van de brunch. Croissantjes als diner, haha. Moet kunnen!

friet

Maandag

Maandag ontbeten we bij mijn ouders en omdat we de rest van de dag niets meer aten, hadden we ’s avonds best wel trek. Wel hadden we zin in fastfood en dus bestelden we friet bij de cafetaria in de buurt – die bezorgt namelijk sinds kort, hoe ideaal. Ik had onwijs veel zin in een frikandel speciaal dus die bestelde ik voor de verandering eens, doe ik normaal nooit namelijk. Smaakte goed!

tortizza

Dinsdag

Maar zoals gezegd trokken we dinsdag de broekriem weer aan. Er stond iets heel anders op de planning in eerste instantie, overdag moest ik namelijk aan de slag voor een campagne en het was mijn idee om dat gerecht ook gewoon als avondeten te serveren. Uiteindelijk vond ik het te slecht (wat WW betreft) en heeft Tim het opgehaald voor de lunch. Wij aten ’s avonds tortillapizza’s, op wortelwraps, en ik at er wat gewokte spinazie bij.

zoete aardappelbowl

Woensdag

Wat kreeg ik veel reacties op Instagram op mijn bordje van woensdag zeg, wow! Het zag er dan ook wel erg lekker uit hè? Het was ook erg lekker. Ik maakte plakkerige kippendijen, roosterde zoete aardappel in de oven en daarbij aten we bimi, dit heet tegenwoordig aspergebroccoli trouwens – WAAROM?, veldsla en avocado. Het geheel bracht ik een beetje op smaak met balsamico-azijn en chilivlokken. Jummm.

soep salade

Donderdag

Weer een bordje groenvoer op donderdag. Ik had ’s middags pompoensoep gemaakt omdat ik het echt bestierf van de kou dus daar aten we ’s avonds gewoon nog een kom van. Erbij maakte ik een salade met groene asperges en Coppa (Italiaanse ham) die op moest. Het recept van de salade deel ik binnenkort op OMF.

gordita

Vrijdag

Er stonden fajita’s op de planning vrijdag, maar wel een simpele variant. Ik gooide flink wat paprika in de oven, samen met een gesneden ui en kip. Beste dosis kruiden en specerijen erover en uiteindelijk aten we dat met gordita’s, verse guacamole en een knoflooksausje die ik maakte op basis van Griekse yoghurt.

noedelsoep

Zaterdag

Jaaaa, de eerste echte keer buiten eten voor dit jaar! Volgens mij heb ik gisteren wel tien keer gezegd hoe heerlijk ik het vond buiten. Ik spendeerde dan ook het grootste deel van de dag buitenshuis, zo fijn. Hoe onwijs veel zin we ook hadden om te barbecuen, omdat we vandaag naar een BBQ festival gaan besloten we gisteravond normaal te doen. Van Bouillon Brothers had ik twee emmertjes verse runderbouillon gekregen afgelopen week en daar maakte ik uiteindelijk een simpele noedelsoep van met shiitake, ei, taugé en prei. Witbiertje erbij, perfectie. Instant happiness! 

Was ‘m weer voor deze week. Ondanks de rommelige start heb ik me goed herpakt vanaf dinsdag, toch? Deze week hoef ik niet iedere dag voor het eten te zorgen. Vandaag gaan we (Tim, Vic en ik) naar het Smokey Goodness festival in Delft. We eten daar ongetwijfeld ook een hapje dus vanavond staat er niet veel op tafel denk ik. Dinsdag ben ik pas laat thuis na een afspraak dus voor die dag moet ik maar iets makkelijks inplannen en woensdag eet ik met vriendinnetje Annemie OP de Euromast – hoe gaaf is dat! We sluiten de week zaterdag af bij Jamie’s Pizzeria in Arnhem… Een verwenweekje dus, heerlijk

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Nienke says:

    Hmm, het water loopt me in de mond. Bijna dinertime! ;) Leuk om zo inspiratie te krijgen voor aankomende week.

  2. Kan ik ergens het recept van plakkerige kippendijen terugvinden, zou je die een keer willen maken? Lijkt me zó lekker!

    1. Sabine Author says:

      Ik zal ze later nog een keer maken zodat ik het recept kan delen op OMF :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close