Week van OMF #13-2020

En toen was er alweer een week voorbij. Gelukkig maar moet ik zeggen. Hoewel Tim en ik voor mijn gevoel wel echt een goede balans hebben gevonden in huis waardoor we allebei aan eigen-/werktijd toekomen, blijft het een uitdaging om alle ballen hoog te houden. Daarnaast vind ik het ook gewoon super stom dat we nergens met de kindjes heen kunnen op dit moment. Ik heb zin in bezoekjes aan de kinderboerderij, de Apenheul die weer open zou gaan… Maar goed, gezondheid boven alles natuurlijk en zolang iedereen in ons gezin en in onze omgeving gezond is, hebben we het nergens over. Gelukkig was het afgelopen week ontzettend mooi weer en hebben we veel tijd buiten doorgebracht, het zonnetje maakt veel goed! Ook vond ik een nieuwe hobby wat ervoor zorgt dat ik nu iedere avond lekker mijn hoofd kan leegmaken. Bijkomend voordeel van deze crisis, vind ik dan, is dat ik mijn telefoon vaker links laat liggen en minder bezig ben met het maken van foto’s. Op de mail is het ontzettend rustig en de behoefte om veel te werken is er niet, is ook niet nodig – helaas, dus ergens kom ik op een gekke manier ook wel tot rust.

foto17 4

Maandag

Ik was maandagochtend bij de kindjes en terwijl Cody op bed lag, voordeel van deze gekke tijd is dat we echt een goed slaapritme voor overdag met hem kunnen creëeren, ging ik bowlen met Vic. Ik haalde alle bidons en sportflessen tevoorschijn. Was een groot succes, Vic wilde het de hele week, iedere dag doen, haha.

foto16 4

’s Ochtends had ik een FaceTime-afspraak met Maayke van Pretapantry. Samen met haar compagnon restylen en herindelen ze (voorraad)kasten. Super tof en helemaal in mijn straatje. Maayke heeft een advies uitgebracht voor mijn trapkast. Dat blijft een rommeltje en hoewel het cosmetisch niet in orde hoeft te zijn, ik zit niet te wachten op een prachtig ogende trapkast want die deur zit toch altijd dicht, hou ik er wel van als de boel opgeruimd is. De komende weken ga ik aan de slag met haar adviezen.

foto15 4

Vriendinnetje Nanda appte aan het eind van de middag wat wij gingen eten, dus ik stuurde haar deze foto haha. Groenten en vis in de oven.

foto14 4

Dinsdag

Dinsdagochtend was het mijn beurt om te gaan werken en ik probeer dan altijd vroeg op kantoor te zijn. Ik ben toch al vroeg wakker vanwege Cody die de fles moet krijgen (meestal tussen 05.30 en 06.00u), ik kan maar beter gebruik maken van de uren die ik heb. Ik ga nu elke keer op de fiets naar kantoor (5,5 km fietsen) en ontbeet dinsdagochtend lekker daar. Handig als je alles ook daar hebt staan, haha.

foto13 4

Ik had in het weekend mijn schilderen op nummer tevoorschijn gehaald, maar hier voegde ik een nieuwe hobby aan toe afgelopen week: diamond painting! Het werd me veel getipt via Instagram laatst en het leek me ook echt iets voor mij. Mijn eerste prent kwam dinsdag binnen en inmiddels wacht ik op een groot aantal nieuwe prenten, haha.

foto12 4

Zo ziet zo’n kale prent eruit.

foto18 4

De gekke vakjes corresponderen met nummers en die horen weer bij bepaalde kleuren steentjes. Het voelt voor mij een beetje als puzzelen en schilderen op nummer, maar dan met steentjes. Erg leuk.

foto11 4

Mijn gekke kind eet zijn M&M’s op basis van kleur. Heeft ‘ie niet van mij want dat soort dingen doe ik niet. Moest er wel heel hard om lachen.

foto20 4

’s Avonds lekker aan de slag. Zo zit ik er dus elke avond bij nu: aan de eettafel, lekker alleen beneden (Tim hobby’t in zijn mancave op zolder), diamond painting of schilderen op nummer te doen. Echt even tot rust komen.

foto10 4

Woensdag

Woensdag stapte ik met het verkeerde been uit bed. Waarom weet ik niet, maar ik had een enórme baaldag en nergens zin in. Ik had echt even geen zin om de kinderen te vermaken en te moederen. Maar goed, moest natuurlijk wel dus ik raapte mezelf bij elkaar en achtervolgde Vic op verzoek met zijn bestuurbare auto.

foto9 4

Vic had overigens hele leuke kaartjes van lezers gekregen voor zijn verjaardag. ZO lief.

foto19 4

Ook werd er weer geknutseld. Ik sta echt versteld van het pigment in de waterverf van Action. Lijken wel markeerstiften, echt te gek.

foto8 4

Donderdag

Donderdagochtend stond ik alweer vroeg naast mijn bed waardoor ik om 07.30u al op kantoor was. Super koud op de fiets ’s ochtends, maar dat fietsen vind ik wel echt heel lekker. Normaal kan dat niet omdat ik de kindjes moet wegbrengen naar de gastouder, maar nu dus even niet. Klein voordeeltje.

foto7 4

Ik kreeg toffe foodpost van Kambukka.  Zij maken toffe duurzame drinkflessen en food jars. De food jar belooft je eten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vers te houden en het eten blijft tot 6 uur lang warm. Heel leuk!

foto6 4

Ik maak me ondanks het half thuiswerken gewoon iedere dag op en kleed me ook iedere dag gewoon aan. Maar donderdagmiddag had ik echt zin om mijn kloffie aan te trekken. Dus na het werken ’s ochtends en het naar buiten gaan met de kindjes, hees ik mezelf in Harry Potter chillbroek. Hup de keuken in met Cody om hachee te maken voor het avondeten.

foto5 4

We zijn de zolder aan het opruimen en ik wil graag zoveel mogelijk in opbergboxen hebben. Lekker overzichtelijk en zo min mogelijk ruis in die kamer. We bestelden er tien en die kwamen donderdag binnen.

foto4 4

8 heel, 2 enorm gesneuveld. Hier is toch wel heel onzorgvuldig mee omgegaan, wow.

foto3 4

Top dit. Cody in bed, Vic wilde verven dus ik kon tegelijkertijd ook een beetje fröbelen. Beste deal ooit.

foto2 4

Vrijdag

Omdat het zulk mooi weer is gaan we iedere dag wel even naar buiten. Zo fijn dat dit allemaal nog gewoon kan en mag. Vic was pikzwart door het spelen in het zand vrijdagochtend, maar hij had het enorm naar zijn zin.

foto21 4

De tuin is gelukkig ook een fijne plek om te spelen.

foto

Vrijdagmiddag ging ik weer naar kantoor terwijl Tim met de kindjes thuis was. Omdat ik nog paprika’s moest roosteren voor de soep ’s avonds, deed ik dat maar even op kantoor – ideaal. Verder zat ik vooral achter de pc en had ik een telefonisch interview met NU.nl voor een artikel over koken met kinderen.

foto28 4

Ook kreeg ik foodpost van Art & Zayne, een prachtige verpakking met een van hun theeblends. Er zat een sampeltje bij van hun chocolade die is infused met witte thee. Onwijs lekker! Super leuk om cadeau te geven aan een echte theeliefhebber.

foto27 4

Mijn voorraad met Reishonger kookboeken werd aangevuld en direct werden er exemplaren besteld. Zo leuk! Die gingen allemaal vrijdagmiddag nog op de post.

foto24 4

Weekend

Zaterdagochtend sloot ik me heel even op de mancave op om in alle rust een radio-interview te doen met Radio 2. Het is bijzonder hoeveel impact de artikelen die ik vorige week met jullie deelde (o.a. eten uit de voorraadkast en koken met kinderen) ineens heeft. Ik werd deze week gevraagd voor Radio 2, NU.nl en RTL Boulevard. Fijn dat we ook in deze gekke tijd inspiratie kunnen geven!

foto23 4

Daarna was het tijd om de zolder op te ruimen. Deden we vorige week al voor een groot deel, maar nu kon dus alles in bakken. Er ging wederom weer wat de container in.

foto25 4

Kijk, daar word ik nou gelukkig van. Lekker overzichtelijk en meukvrij. Het mag dan wel een zolder/berging zijn, ik blijf een hekel hebben aan troep.

foto26 4

We begonnen de zondag gisterochtend na een uitslaapochtendje met pannenkoeken als ontbijt. We maken nog steeds een feestje van deze situatie, haha.

foto22 4

Ik had laatst al verteld dat ik mijn Monstera’s had opgebonden en ineens doen ze het weer zó goed. Allemaal nieuw blad onderweg.

foto29 4

Vic wilde gisteren wel even helpen met Cody eten geven. “Mondje open Cody, hier komt vliegtuuuuuig” – hahaha. Briljant die taalontwikkeling op deze leeftijd!

Voor de rest was het een hele relaxte zondag. Tim deed boodschappen met Cody in de kinderwagen, Vic en ik gingen samen schilderen en ’s avonds aten we kliekjes. Top!

Aankomende week zal veel van hetzelfde zijn gok ik. Hopelijk mag het nog even mooi weer blijven, dat zou toch wel erg fijn zijn! Vanzelfsprekend staat er vrijwel niets gepland voor aankomende week, ik moet alleen op donderdag even met Cody naar het consultatiebureau. Dit gaat door omdat het een afspraak voor vaccinatie betreft en die kunnen we natuurlijk niet overslaan. Verder zie ik wel wat de week ons brengt. Ik heb het maken van een weekplanning losgelaten en besloten om per dag gewoon te bekijken wat ik wil doen. Een gekke manier van werken voor mij, maar het is prima zo.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close