Week van OMF #10

Het was even wennen voor me, in eerste instantie zou afgelopen week namelijk bomvol met afspraken staan maar deze heb ik in verband met mijn knie allemaal afgezegd. Voornamelijk een thuiswerkweek dus, met uitzondering van de vrijdag. Toch was mijn week alles behalve saai! Ik lastte een kort dagje voor mezelf in, maakte een volle dag televisie-opnames mee en sloot de week samen met Tim af met een relaxt weekend. Aankomende week belooft het weer een stuk drukker te worden dus ik heb nog maar even genoten van dat thuiswerken. Tijd voor een recap, zoals altijd op de maandag in de Week van OMF!

Maandag

foto1

Ik maakte maar weinig foto’s maandag, het was namelijk ook niet zo’n bijzondere dag! Ik werkte vooral en schreef heel veel artikelen.

foto2

’s Middags kookte ik alvast de rijst voor de sushisalade.

foto3

En aan het eind van de dag moest ik naar de fysio! Dat ging gelukkig heel goed. Ik liep al vrij goed – inmiddels weer compleet pijnvrij – en een stukje fietsen ging me ook goed af. Het volledige herstel is gezet op 3 maanden. Eind mei moet ik weer terug zijn op mijn oude niveau, daar gaan we voor! Na een uur bij de fysio getraind te hebben had mijn knie wel weer even rust nodig. Op de bank dan maar, in een fijne joggingbroek.

Dinsdag

foto4

Dinsdag besloot ik een dagje voor mezelf in te lassen. Ik stond iedere ochtend nog net zo moe op als ik de voorgaande avond was, dus ik deed even een tandje terug. Stom hoor, ik denk dat het herstellen van zo’n knieblessure ook gewoon veel energie vreet ofzo. Wel deed ik mijn oefeningen die ik meekreeg van de fysio een dag eerder. Op de eettafel met de E-Reader op schoot, haha.

foto5

Ik wilde écht even de stad in want ik had een aantal dingen nodig. En ik slaagde! Onder andere bij Costes, mijn favoriete winkel.

foto6

Boodschappenlijstje maken…

foto7

Toen Tim thuiskwam van zijn werk deden we eerst de boodschappen. Ik kon nog niet goed autorijden, laat staan met boodschappen sjouwen dus hij moest mee.

foto8

Ik had de hele week al zin in cappuccino maar we hadden geen melk meer in huis. Aangezien we dinsdagavond de boodschappen deden, kon ik eindelijk weer een bakje zetten. Een flinke mok vol, uiteraard met een beetje cacaopoeder bovenop, dat maakt het zo lekker.

Woensdag

foto9

Ik eindigde de dinsdag met een cappuccino en zo begon ik de woensdag ook weer. Zo lekker.

foto10

Daarna de keuken in om een campagnevideo op te nemen!

foto11

En dit kwam eruit voort, ooooh! Vrijdag komt de video online.

foto12

Na lang wikken en wegen besloot ik toch voor een iMac te gaan. Er zijn wat ontwikkelingen gaande – binnenkort meer hierover – waarvoor ik echt een goede thuiswerkplek nodig heb. Mijn MacBook is waanzinnig en ik werk er héél veel op, maar voor grote zware programma’s en specifieke werkzaamheden is een laptop gewoon wat minder geschikt.

foto13

Zo, en nu ben ik voorlopig klaar met investeren en geld uitgeven. Vrijwel alle apparatuur die ik dagelijks voor OMF gebruikt is vervangen voor professionele en goedwerkende apparaten. Tijd om de vruchten ervan te plukken!

foto14

Ik sloot de woensdag af met een etentje bij de Viszaeck met Nanda. Dit moeten we echt vaker doen, gewoon gezellig op een doordeweekse dag even een hapje gaan eten. Het was trouwens de eerste keer dat ik met dit  bestek aan de slag moest, haha!

Donderdag

foto15

Ik begon de donderdag met het opnemen van een video! Ik gebruikte voor het eerst de glazen mengkom bij de KitchenAid. Ziet er tof uit he?

foto16

De inhoud van de kom zag er vooral lekker uit, haha. Het recept en de video komen vanmiddag online!

foto17

Direct maar editten, dan staat ‘ie in ieder geval klaar voor maandag. Dat editten op de iMac is hemels. En dat renderen/exporteren ging ZO snel! Mijn MacBook doet er een uur over, de iMac twee minuten. LOL!

foto18

Ik lunchte met een noedelsoepje van de Appie.

foto19

En mijn nieuwe schoenen kwamen binnen! Ik ben geen sneakermeisje, nooit geweest ook. Maar ik ben al een jaar verliefd op Nike’s en dus bestelde ik ze gewoon. Sinds donderdag draag ik ze iedere dag, ze lopen zo lekker! Het zijn trouwens de Nike Free’s 5.0.

Vrijdag

foto20

Vrijdagochtend, even gauw achter de pc om alle Facebookposts voor die dag in te plannen.

foto21

Vrijdag was namelijk draaidag. Om 09.45 uur stond er een voltallige filmploeg voor de deur en deze ging pas om 16.30 uur weer weg. Op het hoogtepunt had ik 13 mensen in mijn huis rondhuppelen had ik totaal geen controle meer over de dingen die in mijn huis gebeurde. Een bizarre ervaring kan ik je vertellen. Leuk was het echter wel! Ik vertel jullie aankomende week waar de opnames voor waren!

foto22

Zo, dat is even wat anders dan alleen voor mijn eigen cameraatje staan. Zendertje in mijn broekzak, geluidsman, camera-man en regisseuse. Aan de andere kant van de kamer stonden nog een paar mensen te checken of alles wel goed ging, haha.

foto23

Voor de lunch hoefde ik gelukkig niet zelf te zorgen, de ploeg had er namelijk voor gezorgd dat deze werd bezorgd. Een doos vol broodjes van Delifrance, dat is geen straf! Dat heb ik normaal niet hoor, als ik thuis werk haha.

De rest van de dag (lees: avond) lag ik voor pampus op de bank. Nanda bleef na de opnames hangen tot 20.00 uur en uiteindelijk lag ik om 22.00 uur knockout in bed. Zo’n dag non-stop filmen kost veel energie, knap dat de mensen die bij tv werken dit kunnen volhouden zeg!

Zaterdag

foto24

Ik zag op Twitter al een aantal dingen voorbij komen over lekkere paaseitjes bij Jamin. Nu hebben wij één Jamin in Apeldoorn en godzijdank zit die op vijf minuten rijden van ons huis. Toen Tim ging CrossFitten reed ik dus naar Jamin en daar kocht ik véél lekkers. Sowieso een zak paaseitjes met alle aparte smaken die ze hadden (waaronder stroopwafel, Tiramisu en suikerspin) maar toen ik de rest van het (Amerikaanse) assortiment zag ging ik los. Oreo’s met pindakaas (OMG SERIEUS?), Reese’s Peanutbuttercups, KitKat Chunky Peanutbutter – jep, pindakaas lover hier – en Tony’s Zeezout Karamel. Gelukkig hoefde het allemaal niet op dit weekend.

foto25

Mijn favoriete make-upremover is Purity Made Simple van Philosophy. Ik heb al tientallen flesjes hiervan er doorheen gejaagd. Echter koop ik altijd een klein flesje van 90ml waar ik vervolgens maanden mee doe. Een zo’n flesje kost normaal zo’n elf euro, maar nu had Ici Paris XL een dikke aanbieding. Twee flessen van 240 milliliter voor € 26,60. Met een extra kortingscode die ik vond betaalde ik uiteindelijk maar € 21,60 voor twee flessen van 240 milliliter. Woohooo!

foto31

Ik heb ook alvast even uitgekeken naar het superleuke weekend dat ik in april met mijn foodie-vriendinnetjes ga hebben. Van 17 tot en met 20 april wordt in CenterParcs de Eemhof in Zeewolde 24Kitchen&Cottages georganiseerd. Vier dagen lang staat het park volledig in het teken van food. Kookworkshop, delicatessenmarkt, informatieve sessies en foodfilms verspreid over het hele park. Dat klinkt als muziek in onze oren natuurlijk en dus zijn wij (Philippine, Pauline, Brenda, Monique, Francesca en ik) er ook! Met zijn allen hebben we een huisje en gaan we op zaterdagavond los met de After Dinner Dance en op zondag vervolgens heerlijk uitbrakken bij een van de foodfilms. Mocht je nog geen tickets hebben, deze zijn hier te koop vanaf € 57,00 per persoon per nacht. Het zou super leuk zijn als ik een aantal van jullie ga tegenkomen! Meer informatie over het hele weekend en het programma vind je hier.

De rest van de dag deden we niet zo heel erg veel. Ik las af en toe wat en ’s avonds keken we twee films: Chef (hebben we al eens gezien en is sowieso mijn favoriete film) en Divergent.

Zondag

foto26

Ooooh, mag ik alsjeblieft iedere dag zo in de volle zon wakker worden? Zou ik leuk vinden!

foto27

Nadat we het huishouden hadden gedaan gisterochtend en ik wat werk had verzet laadden we Senna in de auto en gingen we naar Bussloo. Dat mooie weer van gisteren kunnen we niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan!

foto28

Hoewel ze de vorige keer dat we er waren het water maar eng vond, sprong ze er nu meerdere malen in. Heerlijk om de hond zo te zien genieten en te zien spelen met andere hondjes!

foto29

Hmmm, Oreo’s met pindakaas. Ik moet toch eerlijk bekennen dat ik de originele lekkerder vind ;)

foto30

Om orde te scheppen in mijn hoofd en agenda maakte ik een to-do lijst voor aankomende week, compleet met ‘deadlines’. Fijn, zo kan ik in ieder geval goed van start gaan!

Aankomende week belooft dus een drukke week te worden, er staan namelijk ook nog wat afspraken in optie en daardoor weet ik nog niet 100% zeker wanneer ik echt thuiswerkdagen heb. In ieder geval heb ik voldoende uitgerust en heb ik aankomende week gewoon weer afspraken staan die ik met het openbaar vervoer kan bereiken. Autorijden naar Amsterdam durf ik nog niet echt aan. Vandaag werk ik in ieder geval thuis en heb ik veel deadlines staan. Om 17.00 uur moet ik naar de fysio en vanavond ga ik voor het eerst weer CrossFitten. Morgen heb ik drie afspraken waaronder de boeklancering van Pauline! Woensdag staat nog open – daar kan nog een afspraak binnenkomen en donderdag ben ik sowieso weer in Amsterdam voor een ‘geheimzinnige’ afspraak. Uiteindelijk heb ik dan de woensdag nog om me qua content voor de site voor te bereiden op volgende week. Druk druk, maar allemaal erg leuk!

Join the Conversation

 1. Ellen says:

  Wooow, die oreo’s :O

 2. Margot says:

  Wat fijn dat je weer pijnvrij bent! En ik ben benieuwd war die filmploeg van was.

 3. Mascha says:

  Ik kijk volgende week naar life and cooking hoor. wil je wel zien ;-)

 4. Marleen says:

  Fijn dat je niet meer zoveel last hebt van je knie! Alleen maar thuis zitten is echt 3x niks kan ik je vertellen.

  Die paaseitjes zag ik laatst ook bij de Jamin, ik wil ze zo graag proberen! Ik denk dat ik ze ga halen in de SE-week volgende week, voor tijdens het leren :)

 5. Angela says:

  De KitKat met peanutbutter hebben ze bij de action een pakje met 4 voor 1,49!

 6. Diana says:

  Die kitkat chunky peanut butter hadden ze nu ook bij de Action! En ook een variant met kokos, maar ik hou niet zo van kokos dus die niet geproefd.

 7. Nicole says:

  Fijn dat je minder last hebt van je knie! En oooh die Oreo’s! Dat klinkt te lekker… jammer dat we hier in Frankrijk geen Jamin hebben ;-). En 24Kitchen&Cottages klinkt ZO gaaf! Nogmaals, jammer dat ik te ver weg woon. Ik zit hier helemaal weg te zwijmelen bij alle workshops, alvast heel veel plezier, ook al duurt het nog even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close